Чт, 2024-04-25, 21:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Сучасні амазонки охороняють Януковича: кобура під сукнею, карате, паролі
12:42
Сучасні амазонки охороняють Януковича: кобура під сукнею, карате, паролі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У особистій охороні Президента України Віктора Януковича, крім міцних чоловіків, віднедавна з'явилися тендітні дівчата. У принципі, це світовий тренд: в спецслужбах вважається, що жінки більш уважні до деталей, а потенційні зловмисники на них не звертають уваги, не чекаючи, що в охороні може працювати слабка стать, пишуть Вести.ua.

Серед тілоохоронців Януковича - блондинка Катерина ( 29 років) і брюнетка Олександра (25 років). Красуні майстерно володіють усіма видами вогнепальної зброї, а на світські прийоми з Президентом ходять у вечірніх сукнях з пістолетами.

Олександра закінчила університет за спеціальністю "захист інформації" і встигла попрацювати в різних місцях - рекламному агентстві, в міліції. "Там ​​мене й помітили. Підійшли і запропонували спробувати - за мною спостерігали і вирішили, що я підійду", - зазначила вона, відповідаючи на питання, як потрапила на службу.

Катерина працювала у податковій академії, спецпідрозділі СБУ "Альфа", майстер спорту з карате, а в охорону Президента перейшла чотири роки тому.

За її словами, жінки-охоронці помічають деталі краще в порівнянні з представниками сильної статі. "Ми помічаємо деталі. Ми збиваємо з пантелику - всі звикли, що охоронцями працюють чоловіки і не очікують, що жінка може скрутити противника і дати відсіч", - каже Катерина. "Помітивши підозрілу людину, передаємо колегам, щоб тримали його в полі зору або вивели з приміщення, якщо є така необхідність. Ми спостерігачі: по міміці або жестам розуміємо, наскільки людина адекватна. Цього нас не вчили, це професійне", - підкреслює вона.

Олександра додає, що, на щастя, на роботі не доводилося застосовувати силу і відстрілюватися. "Якби таке сталося, значить, охорона виконує погано свої завдання. Перед початком заходу ціла група людей вивчає місце, відпрацьовує різні ситуації, ведеться моніторинг під час цього заходу", - цитує її видання.

Відповідаючи на питання, на що вони готові піти заради захисту особи, що охороняється, Катерина сказала: "Наш максимум - закрити собою від кулі. Будь — який охоронець готовий до цього. Якщо така критична ситуація трапиться - ми все зробимо автоматично. Але у нас в команді всі професіонали, і таку ситуацію постараємося попередити".

Вона також додала, що охоронці не завжди носять із собою зброю: "Залежно від ситуації. Якщо можна взяти з собою сумку, то беремо зброю, рацію, ніж і аптечку.

Що стосується офіційних прийомів з Президентом, де багато політиків і віпів, то тілоохоронниці міняють ділові костюми на вечірні вбрання. "Сукні підбираємо, щоб зброю не було видно. У вечірніх сукнях ми зливаємося із запрошеними. Втім, колеги-охоронці завжди вичислять "своїх", око вже підготовлене", - розповідає Олександра.

"У нас є тривожні чемоданчики, де завжди є запасний комплект одягу, засоби гігієни. Можуть зателефонувати вранці і сказати, що через годину у мене літак. А коли вже летимо назад додому після завдання, намічається ще одне відрядження. Бувало, виходили вранці з дому, а поверталися через тиждень, за який встигали пів-Європи облетіти", - додає Катерина.

У охоронців є своя закодована мова, яка є незрозумілою для оточуючих. "У нас є свої кодові імена, для Президента теж є. Але їх не можна розголошувати, - каже Олексадра . - Але якщо б зараз почали говорити на "своїй" мові, то ви б не зрозуміли ні слова. Або ми можемо спілкуватися звичайними фразами, але їх значення у нас своє, і оточуючі не зрозуміють, про що ми говоримо".

Тілоохоронниці не розповідають про свою роботу рідним. Як каже Катерина, чим менше людей знають якісь подробиці про роботу, тим краще: "Рідні в курсі специфіки професії, але подробиці не обговорюю. Чоловік у мене також працює у спецслужбі, і він розуміє, чим я займаюся. До речі, іноді ловлю себе на думці, що і на вихідних я все одно на роботі. Приміром, в кіно можу розглядати людей в залі, щоб "просканувати" на безпеку". "А я коли розмовляю з друзями, можу дивитися по сторонах - оцінюю ситуацію. Хто ще не звик до цього, можуть ображатися, мовляв, я слухаю їх упіввуха", - ділиться з нами Олександра. Зате їх професія продовжує свята домочадцям. "У мене в родині склалося негласне правило, якщо я, наприклад, Новий рік зустріла не вдома, то вони відзначають без мене. А потім вже знову зі мною, коли я повертаюся з завдання, - каже дівчина. - А ось 8 березня наші чоловіки-колеги завжди намагаються звільнити нас від роботи".

Зазначимо, що традиція жіночої охорони у сфері безпеки вищих осіб держави не так вже рідкісна. У вбитого 20 жовтня 2011 лідера Лівійської джамахірії Муаммара Каддафі на службі перебував загін спеціально тренованих мусульманських жінок-командос. Під час офіційної зустрічі Каддафі і президента Віктора Ющенка в листопаді 2008 року, лівійський лідер побажав провести зустріч з українським колегою у бедуїнському шатрі, спеціально встановленими для цієї мети на Банковій,6. За безпеку візиту відповідали жінки-охоронці з Лівії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: паролі, амазонки, кобура під сукнею, Януковича, карате
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ