Сб, 2024-04-20, 06:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 25 » "Суд" над Чийгозом: свідки не впізнають власних свідчень
09:50
"Суд" над Чийгозом: свідки не впізнають власних свідчень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Адвокати у "справі 26 лютого" висловили сумніви в тому, що свідчення сторони обвинувачення не сфальшовані під час слідства. Про це пише сайт Крим.Реалії.

Під час засідання підконтрольного РФ Центрального районного суду Сімферополя 20 січня допитали кількох свідків, свідчення яких істотно відрізнялися від тих, що вони дали раніше під час попереднього слідства.

Один зі свідків, Микола Козицький, працював у лютому 2014 року начальником відділу експлуатаційного режиму Верховної Ради АР Крим. 26 лютого, під час мітингу кримських татар і проукраїнських активістів біля будівлі Верховної Ради, він перебував усередині приміщення і спостерігав за тим, що відбувається на вулиці, з вікон.

За словами свідка, ніяких сутичок між проукраїнськими активістами і проросійськими активістами партії "Русское единство", які протидіяли проведенню мітингу, він не бачив. Однак у його попередніх свідченнях стверджується, що "радикально налаштовані учасники мітингу, які кричали "Аллах Акбар", "Слава Україні", "Крим – це Україна", рушили від фонтану в бік прихильників партії "Русское единство" і почали їх бити".

"Це що в моїх свідченнях таке?" – здивувався свідок, після чого суд перевірив, чи його підпис стоїть під свідченнями.

Аналогічні суперечності були виявлені у свідченнях головного спеціаліста міськадміністрації Марини Шаповалової, яка стверджувала, що не приймала заяви на проведення мітингу у представника "Русского единства", а повідомлення від Меджлісу надійшло вранці 26 лютого. Проте слідчий в її свідченнях написав, що повідомлення були прийняті адміністрацією.

Заступник начальника поліції по Красногорському району Павло Поросенко також виступив 20 січня як свідок. Поліцейський розповів, що керував групою з десяти міліціонерів, які здійснювали охорону правопорядку під час мітингу, ніяких правопорушень не спостерігав. При цьому в попередніх свідченнях йдеться про масові бійки, які нібито були між прихильниками цілісності України і "Русского единства".

"Сьогодні допитали чотирьох свідків. Після кожного допиту оголошувалися попередні свідчення через безліч протиріч. Їх дійсно багато, тому у нас, адвокатів та підсудних, дуже багато питань, як складалися ці протоколи допитів, яким чином підписувалися, і з цього приводу адвокати навіть висловлювалися про притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які давали і брали свідчення, – зазначив адвокат Едем Семедляєв.

Підконтрольний Росії "суд" у справі Ахтема Чийгоза розглянув представлені звинуваченням відеоматеріали, які насправді спростовують аргументи обвинувачення. Про це повідомила дружина Чийгоза Ельміра Аблялімова у Facebook.

"У переглянутих відеоматеріалах відсутні вказані потерпілими та свідками предмети, які вони, нібито, бачили в руках проукраїнськи налаштованих мітингарів - кирки, сокирища, держаки від лопат й інші предмети. Не знаходять підтвердження і свідчення про застосування газу. Переглянуті нами відеоматеріали вказують на неправдивість і суперечність свідчень раніше опитаних потерпілих і свідків, а також неспроможність висунутого проти Ахтема Чийгоза звинувачення", - зазначила Аблялімова.

За її словами, в одному із сюжетів спостерігалася тиснява, що сталася на лінії зіткнення двох протилежних мітингів, що проходили біля стін Верховної Ради АРК 26 лютого 2014 року.

"Причому тиск здійснювався з обох боків, був некерованим, хаотичним, не одномоментним, мав локальний, а не масовий характер. Відеоматеріали (відеоряд більш як 40 хвилин) також показали рівень шуму на мітингу, за якого неможливо було розчути чиїсь вигуки і висловлювання", - розповіла дружина Чийгоза.

Раніше адвокат Микола Полозов підкреслював, що в "суді" у справі Чийгоза речові докази у вигляді відеозаписів з мітингу 26 лютого 2014 року спростовують свідчення потерпілих.

Як повідомлялося, речові докази у вигляді фотографій з мітингу 26 лютого 2014 року спростовують свідчення "потерпілих" і "свідків" звинувачення.

Зазначимо, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза затримали в Сімферополі в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму, який відбувся 26 лютого 2014 року. Мітинг, в ході якого прибічникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими. Окрім Чийгоза у справі "26 лютого" заарештовано Алі Асанова та Мустафу Дегерменджі.

При цьому "справу Чийгоза" російський суд розглядає у рамках окремого провадження.

Нині його арешт продовжено до 8 квітня 2017 року.
   

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: власні свідчення, Свідки, суд над Чийгозом
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ