Чт, 2024-04-18, 21:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 16 » Суд над Тимошенко продовжується допитом свідків
10:33
Суд над Тимошенко продовжується допитом свідків
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні продовжиться судове засідання в Печерському суді Києва щодо газової справи стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Юлію Тимошенко доставили з Лук'янівського слідчого ізолятора до будівлі Печерського суду на Хрещатику о 07.45, хоча засідання було призначено на 9.30. Лідера партії "Батьківщина" зустріли учасники акції протесту, повідомляє УНІАН.

Підсудна присутня в залі засідання. Вона знову виглядає втомленою і блідою. Як завжди, за спиною Тимошенко перебуває конвой, в тому числі одна жінка, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

У залі присутні адвокати і захисниця Тимошенко, її дочка Євгенія Карр. При цьому не прийшли адвокат Микола Сірий та захисник екс-прем'єра, її чоловік Олександр Тимошенко. Правопорядок в залі забезпечують до 10 співробітників підрозділів "Грифон".

На сьогоднішньому засіданні суд планує допитати як свідків екс-президента Віктора Ющенка, міністра енергетики та вугільної промисловості Україна Юрія Бойка, колишнього керівника служби прем'єр-міністра Україна Михайла Левинського, екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника, передає LB.ua.

Вчора ЗМІ повідомляли, що Ющенко відмовляється приходити в суд на допит в якості свідка у газовій справі стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

5 cерпня суддя Печерського суду Києва Родіон Киреєв, що головує на процесі щодо "газової справи", за клопотанням державного обвинувачення змінив Тимошенко запобіжний захід на арешт. Звільнити Тимошенко з-під варти або випустити її на поруки суд відмовляється.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією 2009 року. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, що її інкримінують Тимошенко, передбачає максимальне покарання на 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Тимошенко хоче їздити в суд на справу через день, а не щодня

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко просить головуючого в "газовому справі" суддю Родіона Кірєєва не слухати справу щодня, оскільки це порушує її право на захист. Адвокат Юрій Сухов заявив протест на такі дії головуючого.

Сухов на засіданні Печерського суду підкреслив, що після зміни запобіжного заходу Тимошенко її адвокати "взагалі позбавлені можливості формувати позицію захисту", оскільки не мають можливості зустрічатися зі своєї підзахисної.

"У Тимошенко немає можливості готуватися до судових засідань, фактично це тортури", - заявив Сухов. Він попросив Кірєєва при визначенні дати наступного засідання врахувати це.

Тимошенко у свою чергу наголосила: "Це позбавляє нас права на захист. Ми наполягаємо, щоб судові засідання не проводилися щодня". За її словами, засідання повинні проводитися "хоча б через день".

Протест адвоката на дії головуючого був занесений у протокол.

Зазначимо, засідання суду у справі Тимошенко 16 серпня проходить без адвоката Миколи Сірого, оскільки він аналізує матеріали і готує позицію захисту.

Захист прийняв рішення про те, що на поточному тижні в залі буде присутній один адвокат, повідомив адвокат Тимошенко Юрій Сухов. "Ми прийняли рішення на цьому тижні, що один з нас буде аналізувати матеріали справи, тому Сірого немає, він аналізує матеріали і готує позицію захисту", - сказав Сухов.

Суд допитує екс-міністра Куйбіду. А потім захист попросить звільнити Тимошенко

Колишнього міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіду почали допитувати в Печерському районному суді Києва в рамках кримінальної справи про укладення газових контрактів екс-прем'єром Юлією Тимошенко в 2009 році.

Перед початком допиту Куйбіди адвокат Тимошенко Сухов хотів знову заявити клопотання про зміну запобіжного заходу для підсудної.

Однак головуючий суддя Родіон Киреєв відповів, що клопотання можна буде подати після допиту екс-міністра.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 890 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ