Пт, 2024-03-29, 06:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 24 » Суд над Тимошенко: захист пропонує повернути справу прокурорам або закрити її
22:07
Суд над Тимошенко: захист пропонує повернути справу прокурорам або закрити її
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вимагає закрити кримінальну справу проти неї, або повернути її до Генпрокуратури. Про це він заявив під час судового засідання.

Власенко мотивував своє прохання про повернення справи до прокуратури тим, що "обвинувальний висновок складено з порушеннями вимог КПК". Він також попросив розглянути ці клопотання окремо.

"Якщо справу буде закрито, не треба відправляти її прокурорам. Якщо буде повернено, то не треба закривати", - сказав він.

Також Власенко просить суд надати їй місяць для вивчення матеріалів справи до 24 липня включно. Про це Власенко заявив на засіданні.

Він також додав, що з'явився "15 том, про який ніхто не знає". За словами Власенка, том приєднаний з порушенням, передає "Інтерфакс-Україна".

"Про нього захист не був поінформований взагалі. При тому, що я кожен день був у слідчого", - сказав він.

"Починаючи з 20 червня я займався лише цією справою. За 4 дні ознайомився з 15-им томом у 293 сторінки за 4 дні. Це достатньо швидкий темп", - заявив він. Власенко також додав, що йому потрібно ознайомитись ще з 8 томами справи, а Тимошенко – з 11.

Він попросив вирішити це питання "прямо зараз". При цьому суддя зачитав постанову Печерського райсуду від 7 червня, згідно з яким "обвинувачена та її захисник вважаються такими, що ознайомлені з матеріалами справами".

"Тому суд ще раз пропонує захиснику навести доводи", - зазначив Родіон Кірєєв. У свою чергу Власенко заявив, що таке рішення виносилось без участі його і Тимошенко, назвавши таке рішення "незаконним".

Також Власенко просить зробити перерву у попередньому засіданні у справі щодо газових контрактів. Однак суддя оголосив перерву на 15 хвилин.

"Сьогодні п'ятниця. Вже 15 хвилин, як має бути закритий суд, оскільки робочий день закінчився. Я просив би суд оголосити перерву до наступного тижня", - сказав він.

"Оскільки на вході висить табличка про розклад роботи суду де написано п'ятниця – 16-45", - сказав Власенко. Після цього в залі пролунали оплески. Пізніше Тимошенко також заявила подібне клопотання.

Водночас суддя відмовляється надавати рішення щодо цього клопотання. Між тим у судді Кірєєва розпочався тік – сіпається брова. Після оголошення перерви в залі зчинився галас. Незадоволені бютівці вимагали від судді пояснень до котрої години триватимуть засідання.

"Йому треба в адміністрацію президента подзвонити! Кому будеш дзвонити, Льовочкіну?!", - вигукнув з місця бютівець Андрій Павловський.

"Такий молодий, а продав душу донецьким бандитам та уголовникам", - кричав Павловський судді, який втім залишив залу не звертаючи на нього увагу. Також прихильники Тимошенко накинулися з лайкою на представників прокуратури.

"Вона - дочка України, сонце народу! Будь ти проклятий! Дебіл!", - звернулася одна з присутніх істеричним голосом до прокурора.

У результаті суддя Кіреєєв оголосив перерву в попередньому судовому засіданні у справі екс-прем'єр Тимошенко до 10.00 25 червня. Про це суддя оголосив у п'ятницю після технічної перерви.

Власенко також прогнозує, що слухання справи екс-прем'єра по суті буде відбуватися без телекамер. Про це він сказав після закінчення засідання суду.

"У судді є позиція, що як тільки почнеться слухання по суті, він попросить всіх виключити камери", - спрогнозував Власенко. Водночас, за його словами, це дозволить судді ще більше порушувати закон.

"Ви можете собі лише уявити, що вони витворятимуть без камер, якщо таке витворяють з камерами", - сказав захисник. У свою чергу Тимошенко сказала, що "суддя не веде процес, не зважає ні на які наші клопотання і правову позицію".

"Мені по-людські шкода цього суддю. Він не може не виконати вказівку, але ще достатньо молодий, щоб так грубо і нахабно порушувати закон. Однак система ламає людей", - зазначила Тимошенко.

У ПР закликають тих, що спостерігають за судом Тимошенко зберігати неупередженість

Основним, якщо не єдиним, засобами ведення дискусії в арсеналі Тимошенко є перетворення будь-якого процесу "у шоу імені себе", заявляють у Партії регіонів.

"Також в арсенал Тимошенко і її оточення входять такі брудні прийоми, як тиск на суддю, загострення обстановки в залі суду шляхом вчинення бійок за участі народних депутатів від очолюваної екс-прем'єром політичної партії й підключення зацікавлених "прихильників" до акцій у стін суду, говориться у непідписаному повідомленні прес-служби партії.

"Зовсім очевидно, що за наявності виразних аргументів на свій захист в обвинувачуваної не було б жодної необхідності використовувати всі ці прийомчики. Очевидно й те, що даними "декораціями" захист Тимошенко намагається максимально затягти судовий процес і якнайдалі відстрочити винесення вироку", йдеться в документі.

У тексті стверджується, що "ще одним елементом шоу стало хамське відношення представників Тимошенко до судді й неповага до суду в цілому", що, на думку авторів документа, пояснюється наявністю в адвоката депутатської недоторканності.

"Але мейнстрімом засідання став виступ самої обвинувачуваної, котре коротенько можна було викласти в такий спосіб: в 2009 році я одна забезпечила газом Україну й всю Європу. Жодного аргументу по суті не пролунало, що не дивно, адже пункти обвинувачення гранично ясні й лаконічні".

На думку авторів тексту, суд, що почався, має остаточно визначити ступінь вини Тимошенко.

"Судовий процес транслювався в прямому ефірі по телебаченню й у мережі Інтернет. Це зайвий раз підтверджує, що правозахисники мають намір провести судовий процес у повній відповідності з європейськими стандартами - прозоро й відкрито, а служителі Феміди винесуть рішення, засноване винятково на нормативно-правовій базі, з дотриманням всіх норм карно-процесуального законодавства й прав обвинувачуваної".

Регіонали закликають громадськість "стати уважним спостерігачем за судовим процесом у кримінальній справі екс-прем'єра, зберігаючи тверезий розум і неупередженість, щоб виключити для політичних шулерів можливість сховати суть обвинувачень під маскою жертв політичних переслідувань".

Публічність відкритого судового засідання у справі Тимошенко свідчить про відсутність цензури в Україні, вважає "регіонал" Муц

Народний депутат фракції Партії регіонів, член комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Орест Муц зазначає, що судове слухання у справі екс-прем'єра Тимошенко щодо газових угод відбувається у відкритому режимі і це свідчить про відсутність цензури в Україні.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів у п'ятницю, Муц нагадав, що на публічності розгляду справи Тимошенко акцентував увагу і Янукович, який на поточному тижні, відповідаючи з цього приводу на питання журналістів у Страсбурзі, зазначив, що саме " у відкритому судовому засіданні побачимо, хто правий, хто винуватий, - і можна буде зробити висновки".

"Сьогодні відбувається пряма відеотрансляція судового засідання, тобто телеглядачі мають можливість спостерігати за всім, що відбувається в залі суду, роблячи безпосередні висновки, адже забезпечено присутність преси та проведення відеозйомки під час розгляду справи екс-прем'єра. Тобто йдеться про публічне висвітлення резонансної справи, йдеться про забезпечення доступу до інформації, яка має громадський інтерес. Адже не варто забувати, що екс-прем'єра звинувачують у перевищенні службових повноважень", - зазначив Муц.

"Як бачимо, будь-які заяви, які прозвучали з приводу того, що засідання у справі екс-прем'єра не буде прозорим, були безпідставними", - підсумував депутат.

В ГПУ задоволені відкритістю суду над Тимошенко

Генпрокуратура задоволена тим, що судовий процес за обвинуваченням екс-прем'єра Тимошенко відбувся у відкритому режимі. Про це йдеться в повідомленні відділу зв’язків із засобами масової інформації ГПУ.

"Під час попереднього розгляду кримінальної справи у залі суду були присутні представники засобів масової інформації та громадських організацій, саме судове засідання транслювалося в ефірі "5 каналу" та в Інтернет мережі", - зазначили у відомстві.

"Таким чином, українське суспільство має можливість безпосередньо спостерігати за ходом судового розгляду, який свідчить про дотримання усіх законодавчих вимог щодо гласності, рівності прав та змагальності сторін", - додали в Генпрокуратурі.

"Органи прокуратури виступають за максимальну неупередженість, відкритість та прозорість судового процесу в рамках діючого законодавства", - заявили в прес-службі.

Зазначимо, 24 червня Печерський районний суд Києва розпочав попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем’єр-міністра України Тимошенко у незаконному підписанні в 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією.

Захисник Тимошенко, народний депутат Власенко двічі просив про відвід судді Печерського суду. Але попри наведені захисником аргументи суд відмовив у клопотанні.

Під час процесу у залі Печерського суду зчинилася бійка. Група молодих людей, що сиділи в кінці зали, почали кричати: "Юлю - до відповіді". Після цього прихильники лідера "Батьківщини" і народні депутати зчепилися з цими молодими людьми і виштовхали їх у бійці з приміщення суду.

Перед цим народний депутат Андрій Сенченко заявив, що в залі Печерського суду перебувають провокатори, які зайшли в приміщення суду вночі і готуються до протиправних дій.

До суду також прийшла нардеп Інна Богословська. Прихильники Тимошенко зустріли Богословську вигуками: "Відьма! Відьма!" Пізніше, в залі суду один з прихильників лідерки БЮТ облив Богословську, виливши їй на сукню воду. При цьому присутні в залі прокричали: "Це дощ, свята вода".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 950 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ