Пт, 2024-03-29, 07:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 31 » Суд не реагує на скарги Тимошенко і дочитує матеріали справи
12:02
Суд не реагує на скарги Тимошенко і дочитує матеріали справи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд продовжив розгляд кримінальної справи, порушеної проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо підписання газових угод у 2009 році.

Сьогодні суддя Родіон Киреєв продовжить вивчення матеріалів справи. Загалом йому залишилося зачитати два томи, сформовані вже в ході судового слідства. Також сьогодні, відповідно до порядку судового засідання, суд повинен заслухати показання обвинуваченої.

У залі судового засідання знаходяться, зокрема, народні депутати з фракції БЮТ-Батьківщина, а також тітка Тимошенко Антоніна Уляхіна.

Крім того, у залі суду присутні захисники Тимошенко - Юрій Сухов, Микола Сірий, Олександр Плахотнюк, а також захисник з боку родичів - дочка Євгенія.

Зазначимо, що Печерський райсуд Києва розглядає "газову справу" Тимошенко. Її звинувачують у перевищенні службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. Стаття, яку їй інкримінують, передбачає до 10 років позбавлення волі. 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні.

Тимошенко заявляє, що оглядати її дозволяють тільки МОЗ. Суддя заперечує це і продовжує читати документи судового слідства

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко знову стверджує, що її лікаря і медсестру не допустили до її медичного обстеження. Суддя Родіон Киреєв заперечує це і заявляє, що лікар і медсестра були допущені до медичного обстеження підсудної.

Засідання 31 серпня почалося із заяв захисту Тимошенко з проханням розглянути клопотання про проведення медичного обстеження. Екс-прем'єр в черговий раз підкреслила, що Киреєв своїм письмовим дозволом дозволив обстеження її стану здоров'я тільки співробітникам Міністерства охорони здоров'я, а її особисті лікар і медсестра допущені до обстеження не були.

"Я ще раз хочу підкреслити: я не довіряю представникам влади, я не знаю, з якими намірами приходять люди", - цитує Тимошенко її прес-служба.

Підсудна пояснила, що її лікар і медсестра були включені до складу комісії, однак їх не допустили до обстеження.

У свою чергу суддя спростував цю інформацію. "Я навіть не знаю, яку оцінку дати вашим висловлюванням... Суд дозволяв неодноразово медичне обстеження вашого здоров'я... Вони (особистий лікар і медсестра Тимошенко) були допущені до медичного огляду", - сказав він.

Захист Тимошенко періодично заявляє протести на дії судді. Суд продовжив на засіданні оголошення матеріалів справи. Киреєв оголошує матеріали, які містяться в 20-му томі - це документи судового слідства.

Нагадаємо, прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що 30 серпня до Київського СІЗО вчетверте прибула медична комісія МОЗ України з особистим лікарем і медичною сестрою Тимошенко для проведення комісійного медичного огляду останньої. Але Тимошенко знову відмовилася від послуг лікарів МОЗ.

Власенко каже, що ніякі лікарі до Тимошенко вчора не приходили, а влада дезінформує суспільство

Народний депутат (фракція БЮТ-Батьківщина) Сергій Власенко спростовує інформацію про те, що екс-прем'єр України Юлія Тимошенко відмовилася напередодні від медобстеження в СІЗО.

"Вчора в черговий раз прозвучала інформація про те, що нібито Тимошенко відмовилася від обстеження медичними працівниками Міністерства охорони здоров'я. Я хочу підкреслити, що, наскільки мені відомо, вчора з дев'яти (ранку) до 18 годин вечора жодних обстежень Тимошенко не проводилося, ніяких заяв про те, що її чекають лікарі, не робилося", - повідомив він.

"І таким чином ми можемо говорити про те, що вкотре влада робить спробу дезінформувати українське суспільство" - підкреслив Власенко.

За його словами, в ситуації, коли абсолютно зрозуміло, що немає доказів провини Тимошенко, влада робить спроби "змістити акценти в іншу сторону" і стверджує, що екс-прем'єр відмовилася від лікарів.

Захисту Тимошенко не дали часу на ознайомлення з новоствореним томом "газової" справи

Захист екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко просить суд надати час для ознайомлення з новоствореним 22-м томом "газової справи".

На засіданні адвокат Олександр Плахотнюк розповів, що 30 серпня в канцелярії суду йому повідомили про наявність лише 21 томи справи.

Плахотнюк попросив головуючого суддю Киреєва оголосити півгодинну перерву для ознайомлення з матеріалами 22-го тому.

Киреєв пояснив, що матеріали справи формуються після кожного судового засідання. Таким чином, був сформований і 22-й том. Суддя після заяви захисту і протесту на дії головуючого продовжив оголошувати матеріали справи, не надавши часу для ознайомлення з 22-м томом.

У свою чергу Юлія Тимошенко заявила, що Киреєв залякує її захисників. "Ви залякуєте моїх захисників, щоб вони не могли захищати мене на цьому процесі", - сказала вона.

"Ви видалили двох моїх захисників незаконно, бо коли вони мене захищали, то ви оголошували їм 61 статтю КПК, покриваючи свої незаконні дії, і позбавляли права слова у процесі", - додала Тимошенко.

Однак після суперечки Киреєв приступив до зачитування 23 тому справи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ