Ср, 2024-05-01, 23:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 27 » Суд остаточно ліквідував українську автономію в Росії
15:53
Суд остаточно ліквідував українську автономію в Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховний суд Росії ухвалив остаточне рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА УР). Про це повідомляє УНІАН з посиланням на співголову ФНКА УР Валерія Семененка.

"Верховний суд Росії відхилив нашу скаргу, і рішення про ліквідацію автономії набрало чинності. Наших доказів не було сприйнято", - сказав Семененко. За його словами, після цього ФНКА УР буде виключено з реєстру громадських організацій Міністерства юстиції Росії, а далі "будуть ігрища зі створення нової організації".

Семененко підкреслив, що після такого рішення суду у всіх склалося враження, що це скоординована кампанія проти керівництва автономії.

Він також повідомив, що зараз розглядається питання щодо подання скарги на вищезазначене рішення російського суду до європейських судових інстанцій. За його словами, 5 лютого зберуться керівники місцевих українських організацій, які планують ухвалити рішення про звернення до європейського суду. "Наразі ми не відкидаємо такої можливості. Рішення ухвалюватимуться більшістю керівників", - сказав Семененко.

При цьому він припустив, що працівники посольства переконають їх не робити цього, оскільки не хочуть, щоб це питання порушувалося у Європі.

Крім того, Семененко повідомив, що 31 січня Верховний суд Росії розгляне питання щодо ліквідації Об'єднання українців Росії (ОУР). Він зауважив, що ОУР збирається подати зустрічний позов до місцевого суду проти попередження з боку Мін'юсту Росії, яке було зроблено через його (Семененка – ред.) участь в одній з телепередач. "Якщо ми нічого не робитимемо, то точно закриють і ОУР", - додав він.

24 листопада 2010 р. Верховний суд РФ постановив ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії. Рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке домагалося розпуску цієї організації через нібито "виявлення порушень у господарській діяльності".

Крім того, позов Мін’юсту базувався на скарзі активіста фонду "Батьківщина" Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР "веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію".

ФНКА УР подала до Верховного суду РФ касаційну скаргу на це рішення.

Також Міністерство юстиції Російської Федерації направило позовну заяву до Верховного Суду РФ про ліквідацію Об`єднання українців Росії.

А нещодавно було проведено обшуки в Українській бібліотеці за звинуваченням у поширенні ксенофобської літератури. Під час останнього обшуку 14 січня директор бібліотеки була побита співробітниками російської міліції.

Прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи 18 січня події навколо Української бібліотеки, заявив що бібліотека є власністю московського уряду.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 998 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ