Вт, 2024-04-16, 13:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 12 » Суд "розщедрився" і дав Тимошенко два тижні на підготовку до дебатів
19:09
Суд "розщедрився" і дав Тимошенко два тижні на підготовку до дебатів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Головуючий у "газовій справі" стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду Києва Родіон Киреєв оголосив перерву засіданні до 15:00 27 вересня для належної підготовки підсудної до судових дебатів та забезпеченні її права на захист, передає прес-служба "Батьківщини".

"З урахуванням звернення підсудної з приводу її підготовки до судових дебатів... суд для забезпечення прав на захист оголошує перерву в слуханні справи до 27 вересня", - сказав Киреєв 12 вересня вранці, вислухавши екс-прем'єра та її адвокатів.

Зокрема, адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк підкреслив, що у захисту не було достатньо часу для належної підготовки до судових дебатів.

Вранці на початку засідання Тимошенко заявила, що готова до судових дебатів, попри те, що часу на підготовку у неї було вкрай недостатньо. "Я повідомляю, що часу було вкрай недостатньо. Недостатньо, щоб підготувати концепцію і стратегію захисту... але як ми зможемо захищатися, ми будемо захищатися", - сказала вона.

Тимошенко зазначила, що недостатність часу, наданого захисту, буде одним з аргументів на Європейському суді з прав людини.

Пізніше екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що тривала перерва у слуханні "газової справи" стосовно неї свідчить про неспроможність висунутого звинувачення.

"Це свідчить про те, що справа розсипалася. У них повний розвал концепції політичних репресій. Я можу сказати, що в моїх діях немає факту порушення закону", - сказала екс-прем'єр після того, як суддя Киреєв оголосив перерву до 27 вересня. Тимошенко заявила, що її справа зайшла в глухий кут. "У них повний розвал концепції політичних репресій", - сказала вона.

Як очікувалося, на засіданні щодо "газової справи" 12 вересня повинні були відбутися судові дебати, що є завершальною стадією процесу.

8 вересня Печерський районний суд Києва завершив стадію судового слідства у справі Тимошенко. Тоді суд відмовив захисту Тимошенко в задоволенні клопотання про закриття кримінальної справи.

Зазначимо також, що 7 серпня Тимошенко давала свідчення. Вона заявила, що в її діях при наданні "газових директив" в 2009 р. не було незаконних дій.

Екс-прем'єру Юлії Тимошенко інкримінують перевищення службових повноважень при підписанні газового контракту між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" на початку 2009 р. (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). 5 серпня 2011 суд змінив їй запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт, після чого Тимошенко помістили в Лук'янівське СІЗО. Цей крок викликав широкий внутрішній і міжнародний резонанс.

Соратники Тимошенко обурені тим, що їхній лідер буде сидіти з СІЗО до 27 вересня

Соратники екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко обурені тривалою перервою в розгляді "газової справи".

"На очах всієї української громади, на очах світового співтовариства сфальсифікована кримінальна справа проти Тимошенко розвалюється", - сказав перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Він вважає, що законних підстав для тримання під вартою Тимошенко немає, також немає підстав для її кримінального переслідування. "Розуміючи це і бажаючи просто виграти час, поки пройдуть всі міжнародні переговори, вранці, відмовившись розглянути клопотання захисту про зміну запобіжного заходу, без будь-яких пояснень, Киреєв зробив перерву до 27 вересня", - сказав Турчинов.

Політик обурився, що весь цей час Тимошенко буде "незаконно перебувати в СІЗО", назвавши такі дії судді злочином.

Прокурори кажуть, що суд послухався Тимошенко і тому переніс засідання

Представник сторони звинувачення Лілія Фролова сказала, що оголошення перерв у судовому засіданні - це право суду. Вона пояснила, що суд прийшов до такого рішення у зв'язку з тим, що Тимошенко заявила про те, що їй виділили недостатньо часу для підготовки до дебатів.

"І суд вирішив надати додатковий час для підготовки до дебатів, і переніс їх на 27 вересня цього року. Процесом керує суд, це право суду - встановлювати час і порядок розгляду справи", - сказала прокурор.

На питання, яке покарання буде просити прокуратура для Тимошенко, Фролова сказала: "Ви все будете чути в судовому засіданні 27 вересня".

Прем'єру Канади щодня доповідають про хід процесу у справі Тимошенко

Оттава уважно стежить за розвитком судового процесу стосовно Тимошенко, заявив посол Канади в Україну Даніель Карон.

"Мій прем'єр-міністр, прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер попросив мене повідомляти кожен день про те, що відбувається саме тут (в Печерському райсуді Києва). Міністр закордонних справ, як тільки в Оттаві настане ранок, чекає мого дзвінка з інформацією про те, що тут відбувається", - сказав дипломат журналістам у Києві біля будівлі Печерського районного суду.

Карон нагадав, що Канада стурбована ситуацією з кримінальними справами проти представників опозиції, повідомляє сайт Тимошенко.

Відстрочкою процесу Тимошенко Янукович перевіряє реакцію Заходу, вважає Соболєв

Влада оголосила довгу перерву у розгляді справи Юлії Тимошенко, щоб перевірити реакцію міжнародної спільноти на найближчих самітах. Про це заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв.

За його словами, сьогодні всі побачили реальне обличчя Януковича, який перелякався. За словами Соболєва, "за місяці процесу це фактично перша поразка цієї влади, яка перелякалася і тиску зсередини, і тиску ззовні, особливо напередодні найважливіших міжнародних самітів".

На думку Соболєва, протягом двох тижнів перерви у Януковича є шанси подумати "як вийти з цього ганебного процесу, в якому вони ображають не Тимошенко, а Україну як державу".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 815 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ