Пт, 2024-04-26, 15:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 25 » Суд вирішив, що теорію Дарвіна, яка "сприяє деградації молоді", вивчатимуть у школах і надалі
16:22
Суд вирішив, що теорію Дарвіна, яка "сприяє деградації молоді", вивчатимуть у школах і надалі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення за позовом групи громадян до Міністерства освіти і науки з вимогою включити до навчальної програми нарівні з дарвінівською теорією походження людини теорію креаціонізму.
Теорію Дарвіна, як і раніше, будуть викладати у школах, як єдине пояснення появи людини на Землі. Окружний адмінсуд Києва залишив без розгляду позов вісьмох батьків до Міносвіти, у якому вони вимагають, щоб у процесі вивчення біології, фізики, географії та інших предметів викладалася і теорія, згідно з якою людина була створена Богом, а не походить від мавпи. Але суд вирішив інакше і позов не задовольнив, пише у вівторок газета "Сегодня".

"Це був наш тактичний хід, ми побачили, що суд необ'єктивно розглядає нашу справу, не викликає наших свідків і відхиляє всі клопотання, - пояснив представник позивачів, юрист Володимир Шепетько. - Ми подали клопотання, щоб суд залишив справу без розгляду, і він виніс таку постанову. Тепер ми будемо подавати апеляцію, адже суд не вислухав одного з позивачів, порушивши тим самим процедуру. Буде нове засідання, вже з іншим складом суддів".

"Щоб отримати хорошу оцінку у школі, моя дитина має лукавити, стверджуючи, що людина походить від мавпи, хоча вона знає, що людина - вінець Божого творіння", - розповіла одна із позивачів, мешканка Дрогобича Тамара Козій.

Її 9-річний син Микола ходить, як і вона, до православної церкви Московського патріархату. За словами Тамари, сучасна молодь паскудить у під'їздах, матюкається і п'є саме тому, що їй з дитинства закладають думку, ніби люди походять від мавп. Вона уточнила, що позов подавали представники різних конфесій - і православні, і католики, і протестанти.

Вчителям біології на практиці доводиться стикатися з тим, що їхні учні не вірять у теорію еволюції. "Я сама більше вірю в Бога, ніж у Дарвіна, - каже вчителька біології Рожнятівської середньої школи на Івано-Франківщині Наталія. - Діти часто обурюються: чого це ми повинні вивчати те, що ми походимо від мавпи? Я їм відразу ж пояснюю, що теорій багато, і якщо ми їх вивчаємо, це аж ніяк не означає, що так і є насправді".

"У нас немає претензій до шкіл, у яких навчаються наші діти, або до вчителів, тільки до системи освіти, яка нав'язує одну точку зору на походження життя і людини. Адже це філософське питання. А в нас як спадок тоталітарної радянської системи дітям нав'язують атеїзм. Ми не проти еволюційної гіпотези, багато вчених у неї вірять. Нас бентежить те, що їй присвячено багато місця, а всім іншим – один рядок", - розповів представник батьків у суді Шепетько.

Офіційна церква згодна з думкою батьків - діти повинні знати не тільки теорію еволюції.

"Церква дотримується тієї точки зору, що вивчати потрібно всі теорії, наука адже не стоїть на місці. Вилучати теорію еволюції з підручників не потрібно. До речі, той факт, що людина походить від мавпи - це якраз недоведена частина теорії еволюції Дарвіна. Однак у багатьох моментах вона виявилася слушною, коли мова йде про походження видів, наприклад, черепах", - пояснює керівник прес-служби УПЦ (МП) Василь Анісімов.

У Міносвіти не згодні. Інформацію про божественне походження людини ніхто не приховує від дітей, підкреслюють там. Якщо б ми були християнської республікою, дійсно, наші сьогоднішні підручники порушували б Конституцію. Але Україна - світська держава. У тому, що судді стали на бік Міносвіти, батьки, які зазнали поразки, вбачають змову.

Вимога батьків на перший погляд виглядає цілком логічною. Якщо давати дітям однобоку інформацію, у них сформується неправильний світогляд, підкреслюють вони. Але зазначимо, що вчені не "вірять" у теорію Дарвіна, як сказав Шепетько. В основі цієї і всіх інших теорій, які розглядаються у школах, лежить науковий метод пізнання - через спостереження й експеримент. А "божественна теорія" перебуває за межами науки саме тому, що не підтверджується ані спостереженням, ані експериментом, а ґрунтується виключно на вірі. І з точки зору наукового світогляду неможливо уявити собі її викладання в рамках шкільного курсу біології, фізики або астрономії. Хіба що на факультативах з вивчення Закону Божого, що вже більше десяти років проводяться в багатьох українських школах.

Але й такі факультативи, які зазвичай викладають православні священики, позивачів не влаштовують - ініціаторами позову стали батьки, що збираються в секті Свідків Єгови, пише сьогодні "Комсомольська правда" в Україні".

Напередодні, між тим, в Івано-Франківську презентували книгу прикарпатського астронома зі світовим ім'ям Івана Климишина "Вчені знаходять Бога", в якій з наукового погляду обґрунтовано існування вищого розуму.

Професор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук Климишин доповнив видання новітніми розробками, які були представлені на книжковій ілюстративній виставці. За словами автора, нове видання він "збагатив важливим і цікавим розділом". Цей науковий бум викликає теорія "Формули Творця", у якій автор науково обґрунтовує існування вищого розуму.

Учений звернувся до Міністерства освіти і науки України з проханням ввести його дослідження до шкільної програми. На його думку, за допомогою цієї формули можна змінити світогляд людини. Вчений заперечує також і теорію Дарвіна. Він переконаний, що людина не може походити від мавпи. Теорію Дарвіна вчений називає "недопрацьованою". За його словами, 48 хромосом мавпи ніяк на могли мутувати в 46 людських.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1164 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ