Пт, 2024-04-19, 05:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 12 » Суд визнав винним ще одного міністра з обойми Тимошенко
11:38
Суд визнав винним ще одного міністра з обойми Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва розпочав оголошення вироку колишньому першому заступнику міністра оборони Валерію Іващенку.

Оголошення вироку почалося о 9.30. До зали засідань конвой доставив обох підсудних - Іващенка та колишнього керуючого санацією Феодосійського судномеханічного заводу Сергія Міхеєва, передає "Інтерфакс-Україна".

Печерський райсуд Києва вважає вину Валерія Іващенка доведеною. Про це заявила член колегії суддя Оксана Царевич під час зачитування вироку Іващенку.

"Суд встановив, що вина обвинувачених доведена зібраними в ході судового слідства доказами", - заявила Царевич.

У свою чергу Валерій Іващенко заявляє, що, зачитуючи йому вирок, судді Печерського районного суду чинять службове підроблення. Про це Іващенко заявив під час перерви в роботі суду, оголошеної на його прохання. Підсудний попросив про перерву, пославшись на необхідність сходити до туалету.

Іващенко зазначив, що в тексті вироку оголошуються показання свідків, які вони давали на досудовому слідстві, як показання, які вони нібито давали під час судового розгляду справи.

Як відомо, державне звинувачення просить засудити Іващенка до 6 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем.

Сьогодні вранці Іващенка оглянули лікарі Державної пенітенціарної служби, і протипоказань до участі у судовому засіданні не виявили.

"Сьогодні вранці ув'язненого оглянули три лікарі Державної пенітенціарної служби. За їхнім висновком, протипоказань до участі Іващенка у судовому засіданні немає", - повідомило відомство.

Раніше повідомлялось, що доставка Валерія Іващенка в суд на ношах відповідає законодавству та світовій практиці, заявив народний депутат України (фракція Партії регіонів), перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник.

Зазначимо, що 9 квітня суд переніс розгляд справи Іващенка до будівлі Печерського районного суду Києва суду на Хрещатику, 42А у зв'язку з відмовою підсудного підніматися в залу засідань іншої будівлі суду, розташованої на вулиці Миколи Гайцана, 4. Після цього медики в кареті швидкої допомоги доставили Іващенка до будівлі суду на Хрещатику і занесли його на ношах.

У прокуратурі ж вважають Іващенка симулянтом, адже його хвороба дозволяє йому брати участь у засіданнях і самостійно пересуватися.

Адвокат Іващенка: Він буквально приповз до мене у кімнату для побачень

Стан здоров'я Валерія Іващенка погіршився. Про це у четвер журналістам під Печерським районним судом Києва розповів його адвокат Борис Нечипоренко, передає Gazeta.ua.

За словами захисника, Іващенко обурений заявами Генпрокуратури про те, що він симулює хворобу.

Нечипоренко заявив, що у зв'язку з цим Іващенко дозволив йому розголошувати медичний діагноз задля інформування громадськості.

Як розповів адвокат, вчора він відвідав підсудного і може констатувати, що стан його здоров'я погіршився.

"Він буквально приповз до мене у кімнату для побачень. Учора його обстежувало дві комісії, одна за участю головного невропатолога Києва. Скоріше за все, його висновки Пенітенціарну службу не влаштували, тому була ще комісія МОЗ. Думаю, укотре скажуть, що Іващенко не потребує операції", - зазначив Нечипоренко.

Водночас Державна пенітенціарна служба повідомила, що Іващенко у четвер відмовився від медичного огляду, про що лікарі склали відповідний акт.

"У зазначеному документі, зокрема, йдеться про те, що Іващенко самостійно, без сторонньої допомоги, зайшов до оглядової кімнати. Він також відзначив певне покращення стану свого здоров’я після проведеного курсу лікування", - зазначають пенітенціарники.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: міністра, Суд визнав винним, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ