Пт, 2024-04-19, 16:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 30 » Суд закінчив стадію реплік у справі Тимошенко. Далі - заключне слово
14:32
Суд закінчив стадію реплік у справі Тимошенко. Далі - заключне слово
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні продовжується судовий розгляд справи екс-прем'єр міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. На цьому засіданні відбудеться обмін репліками.

Суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв зазначив, що час для такого обміну не обмежений.

Перед початком судового засідання в Печерському суді настоятель Володимирського собору прочитав молитву "Отче наш" для екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Тимошенко присутня в залі разом з чоловіком Олександром, донькою Євгенією Карр і своїми адвокатами Миколою Сірим, Олександром Плахотнюком та Юрієм Суховим.

Чоловік Юлії Тимошенко Олександр відмовився виступати в дебатах у суді з "газової справи". Про це він заявив після того, як суддя Родіон Кірєєв надав йому таке право на початку судового засідання. "Мені, звичайно, складно говорити та дебатувати в цьому суді", - заявив Олександр Тимошенко.

Він додав, що те, що він скаже в дебатах, не сподобається прокурорам та судді, передає прес-служба "Батьківщини". "Тому я хотів би відмовитися від дебатів просто для того, щоб не псувати один одному нерви", - сказав чоловік підсудної екс-прем’єра.

Після цього засідання Печерського райсуду Києва продовжилося. Учасники перейшли до реплік. З боку державного обвинувачення виступають прокурори.

Представник Генпрокуратури Олександр Микитенко підкреслив, що докази, які були наведені держобвинуваченням у дебатах, є належними і допустимими.

"Тільки суд.., керуючись нормами закону, повинен дати оцінку доказам у справі", - сказав Микитенко. Він підкреслив, що перебуваючи в нарадчій кімнаті, суддя може переконатися, що всі докази провини Тимошенко, на які вказує держзвинувачення, обґрунтовані.

Тимошенко доставили з Лук'янівського СІЗО до Печерського райсуду Києва заздалегідь. Співробітники спецпідрозділу "Беркут" сформували на в'їзді до суду живий ланцюг, і автозак безперешкодно заїхав у двір суду. Прихильники Тимошенко, які в наметовому містечку мітингують проти її арешту, зустріли екс-прем'єра гучним скандуванням на її підтримку.

Нагадаємо, вчора Тимошенко завершила свою промову у ході судових дебатів у Печерському районному суді Києва. Її виступ тривав більше чотирьох годин. У своєму слові екс-прем'єр наголосила, що всі її дії в січні 2009 року були спрямовані на припинення газової кризи, яка виникла, серед іншого, через корупційну діяльність компанії "РосУкрЕнерго".

Нагадаємо, 27 вересня суд у справі Тимошенко перейшов до дебатів, відхиливши клопотання її захисту про поновлення судового слідства у справі проти неї. Звинувачення попросило для Тимошенко покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Раніше прокурор Лілія Фролова заявила, що провину Тимошенко в газовій справі повністю доведено в суді.

Представник НАК "Нафтогаз України" заявив, що в НАК вважають доведеним факт заподіяння збитків державі екс-прем'єром Тимошенко.

Захист Тимошенко стверджує, що розслідування кримінальної справи стосовно Тимошенко від початку проводилося з грубим порушенням законодавства, і в суді відбувалося те ж саме. Адвокати просять для Тимошенко виправдувальний вирок і звільнення з-під варти.

Генеральна прокуратура України звинувачує Тимошенко в перевищенні службових повноважень під час укладення газових контрактів із РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн. Суд розпочав розгляд газової справи 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко заарештували.

Адвокати хочуть закрити "газову" справу: звинувачення не відповідає позову НАК

Захист Юлії Тимошенко вимагає закриття "газової справи" через невідповідність обвинувального вироку суті цивільного позову. Про це заявив адвокат Юрій Сухов під час дебатів та реплік.

Раніше представник цивільного позивача заявив, що збитки НАК "Нафтогазу України" не пов’язані з закупівлею газу в "Укртрансгазу".

Представник цивільного позивача - НАК "Нафтогаз України" - Вадим Куницький, виступаючи з репліками, підкреслив:" В результаті виконання директив було порушено право "Нафтогазу" купувати газ в 2009 році за незмінною в порівнянні з 2008 роком ціною. Для відновлення цього права НАК зазнав додаткових збитків, враховуючи відставлені без змін ціни на транзит".

"Що Ви мелете?! Ви обвинувальний висновок читали?" - спитала в нього Тимошенко.

У свою чергу, Сухов заявив, що щойно цивільний позивач офіційно заявив про отримання "Нафтогазом" "реальних збитків", тоді як в обвинувальному висновку йдеться про "втрату вигоди".

"Це різні категорії. Не може бути обвинувачення одне, а цивільний позов за іншою категорією поданий – або втрачена вигода, або реальні збитки", - заявив адвокат.

"Пане суддя, справу треба закривати. Жодного вироку у таких обставинах не може бути винесено", - наголосив Сухов.

Захист: у прокурорів немає жодного підтвердження обвинувачень - тільки копії і технічні помилки

Адвокат Юрій Сухов у судовому процесі на стадії реплік наголосив, що немає жодного підтвердження звинувачень прокурорів та цивільного позивача, тому у справі проти Юлії Тимошенком має бути виправдувальний вирок.

Зокрема, він зазначив, що обвинувачення проти Тимошенко будується не на оригіналі директив-доручення екс-прем’єр-міністра колишньому міністру палива та енергетики Юрію Продану.

Він не відкидає того, що оригіналу цього документу немає, тому пропонує обвинуваченню довести зворотнє. Сухов запропонував провести обшук в Мінпаливенерго, тому що оригінал директив-доручення має зберігатися в секретаріаті міністерства.

Він також спростував заяву звинувачення про те, що в ухваленні рішення суддя не може спиратися на висновок загальновідомого фахівця з кримінального права - заступника директора Інституту держави і права імені Корецького Володимира Нагребельного.

"Обвинувачення вважає, що це власна думка Нагребельного. Тоді, за цією логікою, обвинувачення не може бути обвинуваченням, бо це ваша думка, а вирок не може бути вироком, бо це особиста думка судді", - наголосив адвокат.

Юрій Сухов не згоден з тим, що свідки – колишній міністр палива та енергетики Юрій Продан, колишній керівник апарату прем’єра Михайло Лівінський та екс-перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов - є зацікавленими особами.

Він наголосив, що за цією логікою, зацікавленою особою є і нинішній міністр палива та енергетики Бойко і колишні урядовці, які зараз працюють у владі і на які посилається обвинувачення.

На репліку прокурорів, що кілька документів через технічну помилку датовані неіснуючою датою 31 квітня, він наголосив, що не може бути подвійних стандартів, "тому що прокуратура робить технічні помилки, а захист ні". Тим самим він відреагував на закиди обвинувачення, що деякі документи захисту містять помилки.

Така сама позиція адвоката і стосовно кількох експертиз, які робилися у вихідні та святкові дні, зокрема, на Великдень.

Він наголосив, що погоджується із зауваженням громадського позивача від НАК "Нафтогаз" про те, що адвокати не можуть давати оцінку законам, але при цьому звернув увагу, що згідно з цією логікою "справи взагалі не може бути, тому що оцінки діям прем’єра має давати лише Верховна Рада, яка призначала прем’єр-міністра, а не слідчий прокуратури".

У Тимошенко вимагають врахувати свідчення Турчинова і Лівінського, хоч прокурори заперечують

Захист Юлії Тимошенко наполягає на врахуванні свідчень Олександра Турчинова та Михайла Лівінського при винесенні рішення суддею у "газовій справі". Про це заявив під час репліки в дебатах адвокат Тимошенко Микола Сірий.

Він навів статтю Конституції з розділу про права і свободи людини, яку назвав "презумпцією добропорядності". "Всі громадяни є вільними і рівними в своїй гідності та правах і ви зобов'язані ставитися до кожного їхнього слова як до правдивого, поки ви не довели зворотне", - сказав Сірий.

Він також застеріг суд та обвинувачення від дискредитації Турчинова та Лівінського за партійною приналежністю, оскільки це суперечить нормам міжнародного права. "Я це кажу вам для того, щоб ви знову не прокололися", - наголосив він.

У свою чергу інший захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк в черговий раз розкритикував прокурорів за технічні помилки у справі. Він сказав, що крім 31 квітня, якого не існує в календарі, деякі документи у справі датовані груднем 2011 року, який ще не настав.

"Чи можна ці дії називати технічними помилками? Тоді вся ця справа – одна велика технічна помилка", - зазначив він.

Раніше прокурори просили суд не враховувати при винесенні рішення свідчення свідків захисту - Турчинова та Лівінського.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 886 | Додав: admin | Теги: Юлія Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ