Чт, 2024-04-25, 02:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 26 » Суд засудив Берлусконі до чотирьох років за шахрайство
20:53
Суд засудив Берлусконі до чотирьох років за шахрайство
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі засудили до чотирьох років в'язниці. Таке рішення суд виніс у справі про фінансове шахрайство його компанії Mediaset при купівлі прав на показ американських фільмів. Політику, який неодноразово був прем'єром Італії, вирок також забороняє протягом трьох років обіймати державні посади.

Разом з прем'єр-міністром у новій справі проходили ще дев'ять осіб, включаючи його сина П'єрсильвіо Берлусконі, віце-президента Mediaset і президента суміжній компанії RTI. Вони звинувачуються в створенні тіньових фондів і відмиванні грошей при купівлі прав на показ американських фільмів в Італії, пише NEWSru.com.

За даними слідства, медійна група Берлусконі купувала права на показ кінофільмів через інші фірми, зокрема Mediatrade і RTI, непомірно збільшуючи при цьому закупівельні ціни. Різниця між справжньою і роздутою ціною переводилася на рахунки в банках Швейцарії і Багамських островів, де, таким чином, виникли "чорні фонди".

Слідство у даній справі було розпочато в 2007 році. Підставою для її порушення стали результати обшуків, проведених співробітниками Фінансової гвардії в міланських офісах компаній Medaitrade і RTI в жовтні 2005 року, а також деякі документи, вилучені у Швейцарії.

У рамках цієї слідчої справи Берлусконі та його партнери звинувачуються в незаконному привласненні коштів на суму 34 мільйони доларів. Крім того, керівництво Mediaset звинувачується у спотворенні фінансової звітності й ухилянні від сплати податків у розмірі приблизно 8 мільйонів євро.

За версією слідства, незаконні фінансові операції проводилися в період між липнем 2002 року і листопадом 2005 року. Що ж стосується податкових правопорушень, то вони й надалі відбувалися аж до осені 2009 року.

Нагадаємо, Сильвіо Берлусконі заявив, що він не буде очолювати правоцентристську партію "Народ свободи" на виборах навесні 2013 року.

Раніше повідомлялося, що партія Берлусконі "Народ свободи" висуватиме кандидатуру свого лідера в кандидати на пост прем'єр-міністра Італії після чергових парламентських виборів, які відбудуться на Апеннінах в 2013 році. Прихильники екс-прем'єра і його однопартійці досить емоційно висловили своє задоволення повідомленнями про те, що Берлусконі планує повернутися на політичне поле.

Сам політик уже кілька разів змінював свої наміри. Спочатку він заявляв, що йде з великої політики і не буде балотуватися, потім він висунув ідею про перетворення Італії з парламентської на президентську республіку, не приховуючи своїх домагань на президентську посаду.

У червні, прокуратура Італії вжепопросила засудити колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі до трьох років і восьми місяців тюремного ув'язнення у справі у фінансових махінаціях холдингу Mediaset. Сторона звинувачення також вимагала засудити главу холдингу Mediaset Феделе Конфалоньєрі до чотирьох років в'язниці


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: Суд засудив Берлусконі, чотирьох років, шахрайство
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ