Сб, 2024-04-20, 09:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 12 » Суддям КС - люстрацію, а Януковичу - імпічмент, - Яценюк
10:13
Суддям КС - люстрацію, а Януковичу - імпічмент, - Яценюк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Конституційний суд України сьогодні підтвердив свою лакейську сутність, залишивши недоторканними президента та суддів, які забезпечують його беззастережну владу, та позбавив недоторканності депутатів - аби "своїх" тримати у страху, а опозиційних просто пересаджати. Про це заявив голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає прес-служба "Фронту Змін".

"Але цьому беззаконню в Україні тривати недовго. Віктору Януковичу залишилося бути недоторканним тільки чотири місяці!" - підкреслив він.

Яценюк наголосив, що сформована в парламенті нового скликання демократична більшість ухвалить закон про порядок імпічменту президента, і Янукович стане першим українським очільником, який потрапить під процедуру імпічменту за цим законом.

Недовго залишилося і придворному Конституційному суду Януковича: КС буде ліквідовано, а судді КС будуть притягнуті до відповідальності, зазначив голова ради Об'єднаної опозиції.

"Усі факти порушення суддями КС присяги будуть розслідувані слідчою комісію Верховної Ради. А фактів - вдосталь: цей суд у грудні 2003 року дозволив Кучмі балотуватись на третій президентський термін, у квітня 2010 року за вказівкою Януковича прийняв неконституційне рішення про формування так званої депутатської більшості, цей суд здійснив замах на Конституцію, повернувши без волі парламенту і народу Конституцію 1996 року, а також позбавив чорнобильців, афганців та дітей війни законних пільг. Тотальна люстрація суддів розпочнеться саме з суддів КС", - підкреслив Яценюк.

Голова ради Об'єднаної опозиції заявив, що президент та судді будуть позбавлені недоторканності, незважаючи на спротив нинішньої влади.

"Закон опозиції про скасування недоторканості з усіх - президента, народних депутатів і суддів - обов'язково буде ухвалений новим складом парламенту", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, Конституційний Суд визнав конституційним можливе скасування недоторканності депутатів Верховної Ради й неконституційним - скасування недоторканності президента й суддів.

А суддя Конституційного суду України Андрій Стрижак зізнався, що бажання внести зміни до Конституції щодо недорканності – гра.

"Я не хочу говорити про це відверто, але ви самі повинні здогадатися, про що тут йде мова - чи це гра, чи справжнє бажання ухвалити нарешті законопроект. Як на мене, це гра, а не ніяке бажання внести зміни до Конституції", - заявив Стрижак.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 червня направила до КС проект закону від опозиції про внесення змін до Конституції України, що стосуються недоторканності народних депутатів, президента і суддів.

Автори законопроекту пропонували вилучити частину 1 статті 80, яка говорить, що "народним депутатам України гарантовано депутатську недоторканність", а також частину з цієї ж статті, згідно з якою народні депутати не можуть бути без згоди Верховної Ради притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані.

Також пропонувалося вилучити частину 1 ст.105 Основного закону про те, що "президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Януковичу - імпічмент, Яценюк, суддям КС - люстрацію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ