Вт, 2024-04-23, 20:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 12 » Супер-шини для електромобіля майбутнього представили на Женевському автосалоні
12:15
Супер-шини для електромобіля майбутнього представили на Женевському автосалоні
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
На Женевському автосалоні компанія Goodyear оголосила про початок своєї участі в проекті по створенню не зовсім звичайного електромобіля. Особливість цієї розробки, названої StreetScooter, полягає в тому, що проектуванням нової машини займається не одна фірма, а група з декількох десятків підприємств.

По суті проект здійснюється методом краудсорсингу: численні партнери вкладають у нього не фінанси, а технології, розробки і ноу-хау. У числі учасників - виробники автокомпонентів, інженерні бюро та дизайн-студії. Компанія Goodyear, зрозуміло, привнесла в проект свої покришки, передає auto.mail.ru.

Автомобіль StreetScooter задуманий як одна з найдоступніших електричних машин в світі. Очікується, що надкомпактний хетчбек може коштувати на рівні найдешевших моделей з традиційними двигунами.

Звичайно, тут багатьом довелося пожертвувати: в мініатюрному авто лише два посадочні місця, ну а головне, творці проекту відмовилися від великих і важких акумуляторів. На їхню думку, невеликий запас ходу - це не проблема. Навпаки, вони вважають, що StreetScooter відкриває новий клас машин - Short Distance Vehicle (SDV), призначений для тих, хто здійснює поїздки в основному на короткі відстані - до 40 км - і має можливість часто ставити машину на підзарядку.

Здавалося б, це доволі незручне обмеження, проте, вже багато європейських компаній висловили готовність використовувати StreetScooter в якості роз'їзного транспорту. Наприклад, транспортна фірма DHL та її материнська компанія, пошта Німеччині, вже почали освоювати експлуатацію StreetScooter.

Участь Goodyear в цьому проекті має знаковий характер. Справа в тому, що для електромобілів важливе значення має використання шин, що відрізняються низьким опором коченню, і, як наслідок, найбільш раціональним використанням енергії. Одна з найпередовіших розробок у цій області - новітня покришка Goodyear EfficientGrip Performance, - прем'єра якої також пройшла на Женевському автосалоні. Саме в такі шини і "взують" StreetScooter.

Раніше повідомлялося, що з 5 по 7 березня пройшла знаменита автовиставка в Женеві, на якій були представлені оновлений Renault Duster, Lamborghini ціною в 4 мільйонів доларів і тиражем в 3 штуки, нове покоління недорогого "городянина" Nissan Note, дебют розкішного купе Rolls-Royce з 600-сильним мотором і ще дуже багато яскравих і дивовижних новинок.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: Супер-шини, електромобіль майбутнього, Женевський автосалон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ