Вт, 2024-03-19, 05:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 4 » Супутники Сатурна - найкраще місце для чаювання
07:59
Супутники Сатурна - найкраще місце для чаювання
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Під Новий рік британські фізики з'ясовували, куди можна податися пити чай подалі від планети Земля.

Виявляється, Титан, супутник Сатурна, може бути найбільш зручним для чаювання місцем у Сонячній системі за межами Землі.

Статті на цю тему опубліковані в журналі Physics Special Topics, повідомляє РИА "Новости".

Група Ханни Лерман з університету Лестера оцінила, наскільки для "типово британського заняття" підійдуть Венера, Земля, Марс, а також супутники Сатурна, Нептуна і Юпітера - Титан, Тритон і Каллісто.

Взявши атмосферний тиск у поверхні кожного космічного тіла, вони розрахували температуру, при якій на них закипить 1 моль води для чаю - приблизно 18 мілілітрів. Наприклад, на Каллісто це відбудеться при 126 кельвінах (мінус 147,15 градуса Цельсія), а на Титані - при 384 кельвінах (110,85 градуса Цельсія).

Олександра Пол і її колеги з того ж університету оцінювали не тільки температуру кипіння води, але й наслідки випитої на кожному космічному об'єкті чашки чаю для тіла людини.

Місяць фізики відразу відкидають як місце для чаювання - вода для чаю там закипить при 111 кельвінах (мінус 162 градуса Цельсія), що всього на 50 кельвінів тепліше рідкого азоту й "викличе серйозні гастроентерологічні проблеми".

За підрахунками вчених, від однієї півлітрової чашки місячного чаю температура тіла в людини масою 50 кілограмів упаде до 34,8 градуса Цельсія.

На Марсі вода закипить при плюс 4 градусах Цельсія, що, за словами авторів, "близько до ідеальної температури подачі морозива" - випити такий чай буде вже досить безпечно, хоча й навряд чи приємно.

На поверхні Венери вода закипить при непрактичних 273 градусах Цельсія, однак на висоті приблизно 50 кілометрів умови для чаювання точно відповідають земним - тому британці радять перед висадкою побудувати платформу такої висоти, "щоб дослідники могли, якщо що, випити чаю".

Для Титану група Пол, щоправда, одержала зовсім інше значення точки кипіння води - плюс 16 градусів Цельсія, і такий чай британці вважають "несмачним, але придатним для пиття".

Факультет фізики й астрономії університету Лестера (Великобританія) щорічно публікує науковий журнал Physics Special Topics, авторами й редакторами якого стають четвертокурсники факультету. Всі статті, подані в журнал, проходять обов'язкове рецензування, а участь у його роботі оцінюється викладачами й необхідна для одержання диплома.

При цьому починаючих британських учених цікавить незвичайне коло тем.

Наприклад, торік вони з'ясували, чи можна опалювати приміщення теплом, яке виробляють члени британського парламенту під час напружених дискусій, а також довели, що Джеку Горобцеві й Уіллу Тернеру, персонажам "Піратів Карибського моря", які у фільмі йдуть під водою, дихаючи повітрям під переверненим човном, кисню вистачило б на цілих три години.

Відзначимо також, що іноді британських учених підтримують американські мільярдери. Приміром, нещодавно фонд засновника Microsoft Білла Гейтса і його дружини Мелінди заявив, що вкладе додаткові кошти в проект британських учених для створення установки, здатної виробляти електричний струм з людської сечі.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 893 | Додав: admin | Теги: супутники сатурна, чаювання
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ