Пт, 2024-03-29, 12:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 13 » Суть конфлікту в Мукачевому - перерозподіл потоків контрабанди - Порошенко. ВІДЕО
22:34
Суть конфлікту в Мукачевому - перерозподіл потоків контрабанди - Порошенко. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко заявляє, що влада не дозволить дестабілізувати ситуацію в країні в умовах війни, а також називає суттю конфлікту в Мукачевому (Закарпатська область) перерозподіл потоків контрабанди і вимагає відповідних кадрових рішень у регіоні за підсумками розслідування.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він сказав у понеділок, 13 липня, на засіданні Воєнного кабінету Ради національної безпеки і оборони, на якому обговорюється ситуація у зоні проведення антитерористичної операції, а також ситуація, що склалася у зв’язку з бандитськими діями у Мукачевому.

Глава держави зазначив, що зростання напруження на лінії зіткнення на Донбасі дивним чином синхронізувалося зі спробою дестабілізувати ситуацію в глибокому тилу, за тисячу кілометрів від фронту, де з'явилися люди з важким озброєнням. Президент зазначив, що під час війни спроби дестабілізувати ситуацію є потужним ударом по обороні країни, обороноздатності держави, і влада цього не допустить.

За словами Порошенка, події у Мукачевому продемонстрували низку назрілих проблемних питань, які потребують негайного вирішення.

"Мусимо розплутати клубок застарілих проблем, які потребують негайного вирішення. Я про клановість, контрабанду, корупцію тощо. Картина того, що зараз там відбувається, не чорно-біла. Вона просто вражаюче чорна", – сказав він.

"Це дискредитація справжніх патріотів України. Жодна політична сила не повинна і не буде мати жодних озброєних осередків. Жодна політична організація не має права обзаводитися банальними кримінальними угрупуваннями", – заявив президент.

У контексті ситуації в Мукачевому він наголосив, що суть цього конфлікту - перерозподіл потоків контрабанди. Тому глава держави зажадав рішучих дій від правоохоронних органів у боротьбі з контрабандою.

"Має бути жорстке і принципове розслідування щодо всіх, хто до цього причетний. Обшуки, затримання і пряма кримінальна відповідальність. Не допоможуть ні депутатські мандати, ні зв’язки у владі", – наголосив Порошенко і дав доручення зробити кадрові висновки у регіоні за результатами розслідування.

"Контрабанда не є суто закарпатською проблемою. Тільки ми почали затискати гайки – одразу вся ця нечисть повистрибувала. Контрабандисти Закарпаття кинули виклик усій Україні. Я хочу заявити – ми цей виклик приймаємо", – підсумував президент.

Як повідомлялося, 11 липня внаслідок конфлікту бійців 1-го запасного батальйону "Добровольчого українського корпусу" (ДУК) "Правого сектору" з охороною народного депутата, екс-"регіонала" Михайла Ланя ("Воля народу") в Мукачевому Закарпатської області сталася стрілянина.

Після цього озброєні і добре екіпіровані люди з наклейками "Правого сектору" на автомобілях, прориваючись з міста застосували автомати, кулемет і гранатомет.

Двоє бійців ДУК "Правого сектору" загинули. 14 осіб було поранено (шестеро співробітників органів внутрішніх справ, троє цивільних осіб і п'ятеро добровольців "Правого сектору", що перебували в Закарпатті на ротації).

У зону конфлікту був направлений спецназ Нацгвардії. Правоохоронці локалізували озброєну групу в районі села Лавки (передмістя Мукачевого). На перемовини з ними прибув лідер руху "Правий сектор" Дмитро Ярош.

За даними МВС, під час конфлікту в Мукачевому першими зброю на ураження застосували саме бійці "Правого сектору". А в "Правому секторі" висувають на адресу силовиків аналогічні звинувачення.

Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу для розслідування подій у Мукачевому, до якої увійшли представники Генпрокуратури, СБУ та МВС. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації та ч.3 ст.258 - терористичний акт.

Зазначимо, що "Правий сектор" організував безстрокові пікети в кількох містах України та мітингує біля Адміністрації президента в Києві.

Ярош закликав своїх прихильників продовжувати акції протесту "до арешту винних, на думку "Правого сектору", в трагедії, Ланя, Медведчука і відправки у відставку всього керівництва силових структур Закарпатської області та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: Мукачеве, перерозподіл потоків контрабанди, порошенко, конфлікт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ