Пт, 2024-04-26, 07:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 14 » Суворість Путіна заважає цілям, про які заявив тандем
15:41
Суворість Путіна заважає цілям, про які заявив тандем
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Президент Медведєв постійно говорить про модернізацію країни, а Путін перетворює юстицію на свій інструмент, і надії інвесторів руйнуються, пишуть ЗМІ, засуджуючи "драконівський вирок Ходорковському" і "придушення інакомислення" через арешт Нємцова. У рейтингу Maplecroft Росію віднесли до особливої категорії країн, "вкрай ризикованих" для інвесторів.

Путін блокує модернізацію Росії, стверджує Флоріан Віллерсхаузен у статті, опублікованій на сайті тижневика Wirtschaftswoche. Прем'єр зробив все для того, щоб його "впертий супротивник" Михайло Ходорковський залишився за ґратами аж до 2017 року, і тим самим "зробив своїй країні ведмежу послугу". Саме зараз, коли в Росії говорять про модернізацію і намагаються зробити конкурентоспроможними галузі, не пов'язані з сировинними ресурсами, Путін перетворює юстицію на свій інструмент, і надії інвесторів руйнуються. Однак для Путіна, продовжує Віллерсхаузен, цей момент є другорядним: для нього на першому місці стоїть "збереження політичної стабільності за будь-яку ціну".

Путін не те щоб проти модернізації, наводить видання думку політолога Олександра Рара, але в його очах вона має йти "згори". На Заході ж вважають, що модернізація нерозривно пов'язана з відкритістю і мінімізацією ризиків для інвесторів. Захід звернув свої надії на президента Медведєва, який ще в 2008 році пообіцяв впоратися з корупцією та юридичним нігілізмом, однак "єдиний конкретний модернізаційний проект президента" - це Сколково.

З нинішньою економічною системою, яка "експортує нафту і купує її назад утридорога у вигляді пластмасових виробів і сміттєвих контейнерів, країна навряд чи буде успішною в епоху глобалізації", мовиться далі в статті. І той-таки Михайло Ходорковський це розуміє - у своєму останньому слові на суді він сказав: "Водневу бомбу ми зробити змогли, а от свій гарний, сучасний телевізор, свій сучасний мобільник - досі не можемо", - і спитав, хто ж буде модернізувати економіку. Поки що ясно одне, з жалем підсумовує Віллерсхаузен: це буде не він.

Конгрес США нового скликання прийняв присягу лише минулого тижня, але події в далекій Росії вже змушують конгресменів висловлювати обурення, пише на сторінках The Washington Times оглядач Аріель Коен. Він згадує про арешт Нємцова 31 грудня і обвинувальний вирок Ходорковському, який називає "моторошним сигналом для Росії і всього світу". Конгрес обурений тим, що Москва й далі нестримно придушує інакомислення, зазначається в статті.

У четвер суддя Олена Сташина відхилила апеляцію Нємцова. "Саме Сташина знову відправила у СІЗО смертельно хворого юриста Сергія Магнітського, і через чотири дні він там помер восени 2009 року", - стверджує Коен, повідомляючи, що Конгрес США зараз готує санкції проти Сташиної та інших чиновників, яких вважають причетними до смерті Магнітського.

"Тривалі арешти протестувальників так само незаконні, як і драконівський вирок Ходорковському. Це ознаки внутрішнього "закостеніння" в Росії, яке незабаром переросте в закостеніння американсько-російських відносин", - продовжує автор матеріалу. На погляд Коена, гоніння на опозицію означають, що Путін і силовики вельми зміцнилися при владі, а кампанія Медведєва за модернізацію та верховенство закону загнано в дуже вузькі рамки. "У Москві-2011 немає ні нової гласності, ні нової перебудови. Напередодні парламентських і президентських виборів хвиля репресій напевно посилиться", - припускає Коен, додаючи, що все це ставить великий знак питання на курсі Обами на перезавантаження.

Британська консалтингова компанія Maplecroft, що займається аналізом ризиків, назвала Росію "однією з найбільш ризикованих країн у світі для інвестицій приватного бізнесу", повідомляє агентство Bloomberg. Щорічний рейтинг Political Risk Atlas, опублікований учора, охоплює 196 держав. Нинішні сусіди Росії в рейтингу - Пакистан і Центрально-Африканська Республіка. Для порівняння: Індія перебуває на 26-му місці, Китай - на 62-му, Бразилія - на 94-му. Maplecroft враховує такі фактори, як збройні конфлікти, тероризм, верховенство закону, адміністративно-регулятивні механізми та умови ведення бізнесу.

Компанія особливо виділяє 11 країн, зокрема Росію, в категорію "вкрай ризикованих" для інвесторів. Крім підвищеної загрози тероризму, низький рейтинг Росії посилюють такі критерії, як умови ведення бізнесу, корпоративне управління та ендемічна корупція, яка пронизує всі рівні державного апарату, сказано в доповіді, де згадано й "політизовану справу" Ходорковського, яке відображає дефіцит незалежності судової системи в Росії .

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1065 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ