Пт, 2024-04-19, 12:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 1 » Свідки кажуть, що Тимошенко видала власні доручення за директиви уряду
14:33
Свідки кажуть, що Тимошенко видала власні доручення за директиви уряду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Печерському райсуді Києва триває розгляд "газової" справи, порушеної стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, і допит свідків з боку звинувачення у цій справі.

Директиви уряду щодо газових угод обговорювали на засіданні Кабміну. Про це повідомив екс-міністр оборони Юрій Єхануров в ході допиту у Печерському суді в справі Тимошенко.

Він підтвердив, що НАК "Нафтогаз України" не має повноважень самостійно приймати рішення про підписання газових контрактів, тільки з відповідними директивами уряду.

"19 січня було позачергове засідання уряду, на якому Турчинов запропонував членам уряду затвердити директиви уряду щодо укладання газових угод", - повідомив Єхануров. За словами Єханурова, самих директив він не пам’ятає, а бачив лише проект постанови про їх затвердження.

Після цього членам Кабміну було на словах роз'яснено необхідність ухвалення директив, бо "у Москві ідуть дуже складні переговори".

"Коли я ознайомився з матеріалами угоди, я зрозумів, що українська сторона практично нічого для себе не отримує. Я висловив свою точку зору, виявив свій протест проти дій уряду, сказав, що не хочу брати в цьому участі, встав і пішов із засідання", - розповів екс-міністр.

За словами Єханурова, директиви так і не було затверджено, оскільки ще кілька членів уряду висловилися проти цього.

Він додав, що російська сторона зайняла "дуже жорстку позицію" стосовно української сторони в цьому питанні. Однак, за словами екс-міністра, це був переговорний процес, і очевидним є те, що якщо підвищується газова ціна, то Україна "повинна була хоча б виграти на транзиті". "Підписати такі угоди можна було тільки, якщо ти чогось від чогось залежиш".

Нагадаємо, Юлія Тимошенко наполягає, що давала керівникам "Нафтогазу" не директиви, а особисте доручення прем’єра. Свідки, які давали свідчення у суді раніше, підтвердили, що на підписання газових контрактів не було директив уряду.

Екс-голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина у своїх свідченнях у суді щодо "газової справи" заявив, що не став би підписувати угоду з РФ у 2009 році, якщо б знав, що таке рішення не затверджено Кабінетом міністрів. Він також додав, що підписав контракти "за прямою вказівкою Юлії Володимирівни".

Екс-міністр енергетики Юрій Продан в ході допиту у справі Юлії Тимошенко заявив, що директиви екс-голові "Нафтогазу" Олегу Дубині передав він, а не екс-прем'єр. Це підтвердив і Дубина.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва продовжує розгляд справи, порушеної проти екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Екс-прем'єр брала участь у минулих засіданнях без адвокатів, але сьогодні суд допустив захисника Юрія Сухова до справи.

Нагадаємо, Юлію Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Єхануров вважає, що Тимошенко пішла на газові контракти через борги ЄЕСУ

Екс-міністр оборони Юрій Єхануров вважає, Юлія Тимошенко підписала невигідний газовий контракт, перебуваючи в залежності від російської Генпрокуратури через борги ЄЕСУ. "Таку угоду можна було підписати тільки, якщо в тебе є якась залежність. Це моя особиста думка", - заявив він.

Він розповів, як наприкінці 2000 року до нього звернувся генерал Міноборони Олійник, якого пізніше засудили за співробітництво з ЄЕСУ, і який вимагав, щоб український уряд взяв на себе борги компанії Тимошенко.

"Я йому розповів, що це неможливо – брати борги приватної компанії на державу. Він вживав нецензурні слова, які я не можу тут навести. У підсумку я напоїв його чаєм і відправив додому", - розповів екс-віце-прем'єр уряду Віктора Ющенка.

Єхануров вважає пов’язаними борги ЄЕСУ і підписання невигідних газових угод.

Водночас адвокат Тимошенко Юрій Сухов попросив зняти питання з обговорення, бо воно "не має стосунку до справи, за якою обвинувачується Тимошенко". Але суддя все ж таки вирішив продовжити допит.

При цьому на запитання Тимошенко, чи відомо Єханурову, що Олійник засуджений за маніпуляції з облігаціями, які не мають "ніякого відношення до корпорації ЄЕСУ", Єхануров відповів, що знає про рішення суду зі ЗМІ. Він не відповів, чи достатньо цих знань для свідчень у судовому процесі.

"Я вважаю, що неприязне ставлення Юрія Івановича до мене має неабияке значення", - зазначила Тимошенко.

"Враховуючи наші "приязні" взаємини, я думаю, що дуже толерантно відповідаю на ваші запитання", - відповів Єхануров. "Я буду намагатися не підніматися до вашого високого рівня спілкування", - додав він.

Тимошенко і Єхануров звинувачують один одного з приводу "РосУкрЕнерго"

Юлія Тимошенко та Юрій Єхануров звинуватили одне одного у входженні на газовий ринок посередницької компанії "РосУкрЕнерго". Відповідними закидами вони обмінялися у залі Печерського райсуду Києва під час допиту Єханурова в якості свідка.

Зокрема, Єхануров сказав, що у 2005 році уряд Тимошенко не підписав щорічну додаткову угоду з Росією, що спонукало пізніше до підписання невигідної для України угоди з жорсткою вимогою Росії щодо залучення "РосУкрЕнерго".

"А я хочу запитати: чому ви самі, Юрій Іванович, будучи прем’єр-міністром, не підписали міжурядові угоди на прямі поставки?", - запитала у відповідь Тимошенко.

Після цього, головуючий Родіон Киреєв намагався зняти відповідне питання з обговорення на прохання прокурорів, які вважали, що дана тема не стосується справи. "Суд дуже добре приходить на допомогу, коли треба захистити "РосУкрЕнерго", - прокоментувала Тимошенко.

У відповідь на це Єхануров сказав, що Тимошенко "краще за нього обізнана в усьому, що стосується газових оборудок". "Я прошу свідка не ображати мене", - звернулася до суду Тимошенко. "Я знаю Вас багато років, і Ви мене не виведете", - запевнив її Єхануров.

У коридорі суду на свою чергу допиту очікують екс-голова МЗС Володимир Огризко, екс-міністр сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та екс-міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 698 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ