Пт, 2024-03-29, 12:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 23 » Світ переживає найспекотніший рік за всю історію спостережень
09:35
Світ переживає найспекотніший рік за всю історію спостережень
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

За даними американських і японських метеорологів, перші шість місяців цього року були найтеплішими за всю історію інструментальних спостережень. Середня температура, в тому числі поверхні океанів, була на 0,85 відсотка вища за середню температуру в XX столітті, що становила 15,5 градуса Цельсія. Про це повідомляє Центр новин ООН з посиланням на експертів Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО).

Незвично високі температури спостерігалися практично у всій Євразії, Південній Америці, Африці, Австралії і на заході Північної Америки. На сьогодні найбільше від спеки потерпають Балкани і Південна Європа.

Клер Нулліс із Всесвітньої метеорологічної організації не береться стверджувати на 100 відсотків, що аномальна спека - прямий наслідок зміни клімату. Проте вона цілком вписується до таких моделей.

"Все, що ми спостерігаємо, збігається з нашими очікуваннями в зв'язку зі зміною клімату, - сказала Нулліс. - А цей сценарій передбачає, що періоди аномальної спеки будуть все частішими, більш інтенсивними і тривалими. Якщо порівнювати з аналогічним явищем в 2003 році, то нинішня спека настала надзвичайно рано".

Вона зазначила, що високі температури будуть триматися і далі. Так, у східних і південних районах США спека не збирається спадати і досягає 38-40 градусів Цельсія.

Раніше науковці визнали: навіть якщо всі країни світу нарешті домовляться про давно заплановане різке обмеження викидів вуглекислого газу, Світовий океан – основне сховище тепла на планеті – й далі нагріватиметься найближчі сотні, а може, й тисячі років.

Експерти вже дали українцям поради, як пережити найспекотніші дні літа.

Від аномальної спеки в Японії померло 14 осіб

У Японії 14 осіб померли і більш як 6 тис. були госпіталізовані через спеку, яка тримається вже кілька тижнів. Про це повідомляє сайт Weather.com.

"Половина загиблих і значна частина госпіталізованих проживали у великому Токіо, одному з найбільш урбанізованих регіонів світу. Відомо, що більшість госпіталізованих – пенсіонери", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у деяких регіонах температура тривалий час трималася в районі 35 градусів за Цельсієм. Рекорд встановлено в Такаді, де температура досягла 39 градусів. У деяких північних регіонах побито рекорди 1976 року.

Загалом цього року через спеку в Японії загинули 25 людей і 14 тис. були госпіталізовані.

Раніше через аномальну спеку цього року в Індії загинули понад 800 людей, а в Пакистані – більш як тисяча.

Збільшилася смертність в Італії

Аномальна спека, що встановилася з початку липня на Апеннінах, призвела до різкого збільшення смертності, насамперед у великих містах Італії.

Газета Corriere della Sera наводить свідчення лікарів швидкої допомоги Мілана, які не пригадують такого небезпечного для населення періоду, починаючи з літа 2003 року, яке вважається найбільш спекотним за всю історію метеоспостережень в Італії. Згідно з даними обласного Агентства швидкої медичної допомоги Ломбардії (Areu), цими спекотними липневими днями тільки число випадків зупинки серця зросло майже втричі, повідомляє РІА "Новости".

Крім того, згідно з даними цієї служби, рівень смертності, зареєстрований в Мілані в дні пікових температур, перевищує норму в півтора-два рази. При цьому щойно температура повітря дещо знижується, ситуація помітно поліпшується.

Газета наводить також свідчення лікарів, які днями надали екстрену медичну допомогу людині, якій стало погано на вулиці. Температура її тіла дорівнювала 44 градусам.

"Звісно, залежність між збільшенням кількості смертей і аномальною спекою не є науково доведеною (для цього потрібно було б провести численні розтини), але вона очевидна", — зазначає Corriere della Sera. Крім того, кожна хвиля спеки призводить до різкого збільшення звернень громадян по швидку медичну допомогу. Зараз міланські лікарі щодня виїжджають на виклики до 1 тисячі 400 разів, тоді як у звичайні дні це число не перевищує тисячі, зауважує газета.

Надзвичайно висока температура повітря була зафіксована у більшості регіонів Італії ще на початку липня.

Прикметно, що згідно зі спеціальним бюлетенем, опублікованим у середу на сайті МОЗ Італії, "червоний" (найвищий) рівень небезпеки у зв'язку зі спекою встановлений на найближчі три дні у 27 з 28 великих міст країни, які фігурують у цьому списку. Це означає, що у зазначених містах є реальна загроза для людей, які навіть не мають серйозних проблем зі здоров'ям.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: вся історію спостережень, найспекотніший рік, світ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ