Сб, 2024-04-27, 02:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 21 » Світ поминає загиблих героїв Майдану
12:13
Світ поминає загиблих героїв Майдану
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Поляки шанують пам'ять про загиблих в останніх сутичках українців.

Зокрема, передає Gazeta.ua, у Варшаві біля будівлі посольства України люди принесли сотні лампадок та свічок і запалили їх.

Також поляки приносять вінки і квіти. Під українською дипломатичною місією постійно перебувають кілька десятків небайдужих до подій в Україні людей.

"Люди вже третій день сюди приходять - відтоді, як почали масово гинути українці в Києві", - розповіла активістка Юлія Целер.

Крім того, сьогодні, 21 лютого, о 20.00 за місцевим часом польська газета "Наше слово" організовує акцію підтримки українського Майдану - всіх поляків закликають в цей час запалити свічки і виставити їх у вікнах своїх будинків.

"Це буде символом нашої солідарності з українським народом. Це зроблено у відповідь на заклик прем'єр-міністра Польщі і всіх польських політиків, які хочуть допомогти Україні", - йдеться в повідомленні.

У Чехії пройшли акції солідарності з Майданом

У Чехії в четвер, 20 лютого, пройшло кілька громадських акцій солідарності з Євромайданом в Україні, учасників якого цього дня десятками вбивали в Києві. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У столиці Празі кілька тисяч людей, українців і чехів, зібралися ввечері на центральній Вацлавській площі. Люди помолилися за загиблими, запалили сотні свічок і виконали гімн України.

До цього учасники акції зібралися біля празького Граду, резиденції президента Чехії. Після хвилини мовчання в пам'ять про загиблих вони звернулися до чехів, всіх небайдужих людей в Європі із закликом підтримати українців у їхній боротьбі за свої права. Вони тримали в руках плакати з гаслами "Зупиніть диктатора", фотографії загиблих, зі сльозами на очах розповідали чехам про трагічні події в Україні.

Наступний мітинг активісти призначили на п'ятницю біля посольства України в Празі.

Тим часом у Чехії триває збір ліків, харчових продуктів, санітарних коштів для потреб демонстрантів в Україні. Також відкрито рахунок у банку "SOS - допоможіть людям на Євромайдані" для прямої фінансової допомоги пораненим і сім'ям постраждалих.

Нагадаємо, 18 лютого в результаті мирного наступу Майдану до Раді загострився конфлікт між протестувальниками і силовиками. Вуличні бої влада використала як привід для зачистки Хрещатика і прилеглих вулиць ввечері того ж таки дня. Трагічний підсумок: десятки загиблих, сотні постраждалих.

У Мінську пройде молебень про мир в Україні

Молебень про припинення народного протистояння в Україні буде здійснений в суботу, 22 лютого, в приході Ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість". Про це йдеться в повідомленні на сайті парафії.

"Молебень про припинення народного протистояння в Україні буде відправлено в суботу, 22 лютого, після Божественної літургії в домовому храмі на честь святих мучеників-немовлят Вифлиємських, в навчальному корпусі приходу Ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість", - йдеться в повідомленні.

"Ми єдина Церква, і наші брати в Україні стали заручниками політичних інтриг і безбожних екстремістів. У багатьох з нас є друзі та близькі в Києві та інших українських містах, і тому ми просто не можемо залишатися байдужими до їхнього болю і страждань", - заявили в парафії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1541 | Додав: adminA | Теги: Світ поминає загиблих героїв Майдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ