Пт, 2024-04-19, 04:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 17 » Світові фінансові ризики посилюються - МВФ
13:19
Світові фінансові ризики посилюються - МВФ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Можливість виходу Греції з єврозони, проблеми банківського сектора Іспанії, а також зростання дохідності держоблігацій деяких країн єврозони посилили ризики для світової фінансової стабільності, повідомляється в опублікованій Міжнародним валютним фондом (МВФ) доповіді з питань глобальної фінансової стабільності, передають "РИА Новости".

Операції довгострокового рефінансування, проведені Європейським центробанком в 2011 і 2012 роках, дещо знизили напруження на фінансових ринках, одначе політична невизначеність у Греції і зросла ймовірність виходу країни з валютного блоку підвищили інтерес інвесторів до надійних активів.

Пізніше напруженість на ринках посилили проблеми банківської системи Іспанії. Навіть вирішене питання про надання країні зовнішньої фінансової допомоги на рекапіталізацію її банківського сектора не змогло принести ринкам істотного полегшення. Стурбованість учасників торгів і невіра в ефективність вжитих заходів лишилися.

За межами Європи ризики для світової фінансової стабільності виходять зі США, яким у майбутньому загрожує не тільки бюджетний обрив (можливе скорочення витрат бюджету і підвищення податків з 2013 року), а й досягнення верхньої межі держборгу країни, який, як вважають аналітики МВФ, припаде на початок 2013 року.

Як зазначається в документі, помітне погіршення ситуації на ринку спостерігалося в травні і червні, коли волатильність на найбільших фондових і валютних ринках світу досягала рекордних рівнів за 2012 рік, а позитивна динаміка на більшості фондових ринків, зафіксована на початку поточного року, змінилася зниженням.

Посилені побоювання щодо перспектив світової економіки і стану великих банків призвели до різкого зростання дохідності за борговими цінними паперами низки периферійних країн єврозони. Так, дохідність десятирічних держоблігацій Іспанії протягом червня кілька разів піднімалася вище психологічно важливої позначки 7%.

Збільшений інтерес інвесторів до надійних активів, в свою чергу, призвів до зниження дохідності держоблігацій США, Німеччини і Швейцарії та зростання курсу долара до більшості світових валют до 20-місячного максимуму.

Нагадаємо, 6 липня глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що МВФ знизить прогноз глобального економічного зростання на цей рік внаслідок слабкого потоку інвестицій, а також несприятливої ситуації на ринку праці та у виробничому секторі в Європі, США, Бразилії, Індії та Китаї.

Нагадаємо, 21 червня МВФ вже попередив про ризики для світової економіки через європейську боргову кризу і надмірне монетарне суворішання в промислово-розвинених країнах, закликавши світових лідерів до колективних дій. Згідно із заявою МВФ, перш за все їм потрібно зайнятися питанням зниження рівня безробіття.

2 липня повідомлялось, що безробіття в 17 країнах єврозони в травні 2012 року сягнуло 11,1%, що є рекордним максимумом з початку відстеження цих даних у 1995 році, свідчать дані Статистичного управління Європейського Союзу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 966 | Додав: admin | Теги: МВФ, фінансові ризики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ