Вт, 2024-04-16, 08:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 13 » "Свободівці" будуть пікетувати зустріч Лаврова і Кожари у Чернівцях незважаючи на заборону суду
12:13
"Свободівці" будуть пікетувати зустріч Лаврова і Кожари у Чернівцях незважаючи на заборону суду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Апеляційний суд Чернівецької області виніс рішення, згідно з яким Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" та ще семи опозиційним партіям, серед яких ВО "Батьківщина" і "Фронт Змін", заборонено проводити акції протесту під час зустрічі у Чернівцях глав МЗС України та Росії - Леоніда Кожари і Сергія Лаврова, передає УНІАН.

У неділю, 13 січня, у Чернівцях у колишній резиденції митрополитів Буковини і Далмації, в якій зараз розташовані центральні корпуси Чернівецького Національного Університету (ЧНУ) імені Юрія Федьковича, відбудеться засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії. Засідання проведуть міністр закордонних справ України і Росії Леонід Кожара і Сергій Лавров.

12 січня Апеляційний суд Чернівецької області виніс рішення, згідно з яким Всеукраїнському об'єднанню "Свобода" та ще семи опозиційним партіям, в числі яких ВО "Батьківщина" і "Фронт Змін", заборонено проводити акції протесту під час зустрічі Кожари і Лаврова.

"Рішення апеляційного суду в черговий раз доводить, що в Україні судова система перетворилася на фікцію. На жаль, порушення законодавства з боку влади, якщо і доводяться до суду, то неодмінно залишаються безкарними. В той час як конституційне право громадян України у будь-який законний спосіб висловлювати своє ставлення до політичних і суспільних подій в країні, забороняється", - так прокоментував судове рішення голова обласної організації ВО" Свобода "Віталій Мельничук.

Він додав, "в Україні ще діє Конституція, тому ми будемо чинити згідно з тими нормами, які гарантовано Основним законом. Тож, акції протесту відбудуться 13 січня у Чернівцях".

Мельничук підкреслив, що незважаючи на заборону суду, раніше анонсований пікет ВО "Свобода" все ж таки відбудеться уздовж вулиці Університетської і біля колишньої резиденції Буковинських митрополитів.

Раніше в коментарі журналістам голова обласної організації партії "Фронт Змін" Олексій Каспрук повідомив, що опозиційні партії подали до міськради заявку про намір провести "мирне зібрання" 13 січня біля Чернівецького аеропорту і біля центрального корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, але отримали повідомлення, що міськрада подала позов до суду про заборону зібрань.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1264 | Додав: adminA | Теги: Лаврова і Кожари у Чернівцях, свободівці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ