Чт, 2024-04-25, 10:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 18 » "Свободу" усунули з виборчкомів у Львові. Партійці захопили ТВК
17:06
"Свободу" усунули з виборчкомів у Львові. Партійці захопили ТВК
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Активісти ВО "Свобода" захопили кабінет голови львівського тервиборчкому. Двері зачинено зсередини. У кімнаті перебуває голова ТВК. У коридорі двері охороняють активісти ВО "Свобода". Довкола зібралося близько 50 міліціонерів. Активісти ВО "Свобода" галасують і не підпускають міліцію.

Раніше ВО "Свобода" розпочала безстрокову акцію протесту у зв'язку з незгодою з рішенням ТВК Львова щодо складу дільничних виборчих комісій.

Це сталося після того, як міська виборча комісія Львова не додала до складу дільничних комісій представників більшості опозиційних партій та представників міського голови Львова Андрія Садового.

Відтак чинний мер Львова подав скаргу до Центральної виборчої комісії на дії ТВК у Львові, повідомляє ZAXID.NET.

"З понад двохсот моїх представників у складі дільничних комісій залишилося лише 15 осіб. Це абсолютне беззаконня", - заявив Садовий. За його словами, до складу виборчих комісій не включили також більшості представників партій ВО "Свобода", "Фронту змін" та Республіканської Християнської партії.

Саме РХП висунула кандидатуру Садового на вибори міського голови Львова.

Також стало відомо, що ВО "Свобода" подала позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду проти ТВК міста Львова "про визнання незаконною бездіяльність виборчої комісії, визнання незаконними та скасування рішення виборчої комісії". Про це 18 жовтня під час прес-конференції у Львові повідомив керівник юридичної служби ВО "Свобода" Олег Махніцький.

"Згідно з законом кожна політична партія, кандидати від якої зареєстровані на виборах у ТВК, має право подати свої кандидатури до складу ДВК. Ми подали повністю на всі дільниці кандидатури. Аналогічні подання були зроблені кандидатом на посаду міського голови від партії Михальчишиним і львівської обласної організації ВО "Свобода". Проте 15 жовтня під час засідання комісії на пропозицію члена комісії Александрової було прийнято рішення взагалі обмежити склад членів ДВК до 18 осіб, що є грубим порушенням закону. Закон передбачає, що до ДВК може входити до 24 осіб. Комісія, проголосувавши за це рішення, перевищила повноваження – змінила норми, передбачені законом", – наголосив Махнійцький.

За його словами, обмежити кількість членів ДВК до 18 осіб можна лише у тому випадку, коли бракує подань на заповнення місць у комісії. Проте, каже Олег Махніцький, у місті Львові на місцевих виборах зареєстровано 51 партію, 72 суб’єкти подання, відтак кандидатів на включення до ДВК не може бракувати. Разом з тим свободівець наголосив, що 95% з цих партії – технологічні.

Він розповів: "Також було проголосовано рішення про утворення ДВК без затвердження їх особового складу. Тобто утворено бутафорні комісії, хто в них входить – невідомо. Це грубе порушення закону про місцеві вибори. Також з цього приводу є роз’яснення ЦВК: при утворенні ДВК тервиборчком має затвердити і осіб, які входять до їх складу. Після цього засідання ТВК міста Львова зобов’язана була повідомити представників політичних сил, які подали своїх кандидатів у члени ДВК, про те, кого саме включено до комісій. Цієї інформації немає. Наступного дня ТВК має оприлюднити таке рішення в ЗМІ включно з персональним складом та керівними посадами в комісіях. До сьогодні ця інформація взагалі не оприлюднена. Це наштовхує на думку, що персональний склад комісій не був сформований на момент ухвалення рішення і формується дотепер, коли вже минули усі законні терміни", – сказав він.

У "Свободі" не виключають, що ДВК продовжують формувати "у штабі Партії регіонів". Відтак, "Свобода" звернулась до суду.

"Заява має бути розглянути упродовж двох днів", – сказав Махніцький.

"З джерел у ТВК ми знаємо, що від ВО "Свобода" до складу дільничних виборчкомів не включено жодного кандидата, як і від Юрія Михальчишина. Також відомо, що не включено до ДВК і жодних кандидатів від тих суб’єктів виборчого процесу, які є рейтинговими у Львові", – сказав О.Махніцький.

Він додав: "Відбуваються грубі масові порушення, яких не було на виборах 2004 року. Новий закон про вибори дозволяє ці зловживання. Влада, при прийняті цього закону, наперед передбачила можливості зловживань. Зафіксовано непоодинокі випадки і ряд судових рішень, де суди задовольнили наші адміністративні позиви щодо незаконної бездіяльності чи рішень ТВК. Такі порушення є й у інших областях країни. Засідання комісій проходять з порушеннями закону про місцеві вибори – члени комісії не повідомляють представників політичних партій у ТВК з правом дорадчого голосу про час проведення засідань. Також усі рішення ТВК не пізніше, як на наступний день після прийняття, мають бути вивішені на дошці оголошень. На сьогодні вивішено тільки інформацію щодо рахунку про відкриття виборчого фонду та створення виборчкомів у Рудно, Винниках та Брюховичах… Найбільші порушення відбуваються при формування ДВК. Ще більших порушень очікуємо при голосуванні та підрахунку голосів", – додав Махніцький.

Пізніше стало відомо, що близько 15.35 карета швидкої медичної допомоги забрала члена міської ТВК Львова від Партії регіонів Світлану Александрову. Про це повідомив депутат Львівської міської ради від фракції ВО "Свобода" Андрій Хомицький.

"Її вважають сірим кардиналом, яка маніпулює членами ТВК. Думаю, що це симуляція, привертання уваги. Гадаю, це показуха, вибачте за русизм, показуха чистої води", – сказав Хомицький.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1045 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ