Пт, 2024-04-26, 05:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 22 » Свого брата бостонський терорист убив, проїхавшись по ньому позашляховиком
12:44
Свого брата бостонський терорист убив, проїхавшись по ньому позашляховиком
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/
Старший із братів Царнаєвих, які ймовірно влаштували бостонські вибухи, 26-річний Тамерлан, ймовірно, помер від поранень, яких завдав йому молодший, проїхавшись прямо по ньому на позашляховику. Про те, що 19-річний Джохар міг так вчинити, преса повідомляла ще в суботу, посилаючись на висновки патологоанатомів, які робили розтин. Вони розповіли, що на тілі Тамерлана були жахливі рани та гематоми. Тепер же начальник поліції Вотертаун, де ловили братів, підтвердив, що так воно і було.

В інтерв'ю The Boston Globe Ед Дево описав послідовність подій з того моменту, як брати викрали машину в бостонському передмісті Кембриджі. Вони відпустили її власника, не заподіявши фізичної шкоди, але телефон цієї людини залишився в автомобілі, і саме з "випромінювання" апарату поліція вистежила злочинців.

Місцевий поліцейський помітив братів, що пересувалися на двох машинах - позашляховику Mercedes і легковику Honda Civic. Брати зупинилися, вискочили назовні і почали стріляти в поліцейського, колеги якого до цього часу почали лише підходити на місце. За оцінкою Діво, у протистоянні між шістьма правоохоронцями та двома злочинцями було зроблено 200 або 300 пострілів.

Стрілянина розбурхала жителів, які кинулися до вікон подивитись, що відбувається. Один з них розповів, що побачив Honda зеленого кольору, у якої з боку водія було вибито скло, а поруч - чоловіка міцної статури (Тамерлан Царнаєв), який стріляв у поліцейських.

Потім спостерігач побачив поліцейський позашляховик - той врізався в сміттєві баки на узбіччі і припарковану машину, а слідом мчав чорний Mercedes. Потім пролунали два чи три сильних вибухи, від одного з них струснуло будинок. Через секунду вся вулиця була заповнена поліцейськими.

За словами шефа поліції, Царнаєви жбурнули у бік своїх переслідувачів бомбу - імовірно, того ж типу, що були підірвані на бостонському марафоні 15 квітня. Пізніше на місці знайшли кришку від скороварки, що містила вибухівку. Крім того, злочинці використовували п'ять гранат, очевидно, саморобних, з яких вибухнули три.

Як пояснив Дево, один з поліцейських на ходу вистрибнув з машини, попередньо спрямувавши її на братів, які відстрілювалися, і ті зрешетили її кулями. Потім Тамерлан Царнаєв пішов прямо на правоохоронців, стріляючи, поки не скінчилися патрони. Поліцейські зуміли його взяти і збиралися надіти на нього наручники, але тут на них з ревом помчав позашляховик, за кермом якого був Джохар Царнаєв. Офіцери відскочили від Тамерлана, і позашляховик проїхався прямо по ньому.

Майже відразу ж Джохар вискочив з машини і втік, поки його не зловили після багатогодинного полювання в човні на задньому дворі одного з будинків. Поліція опублікувала відео фінальної сцени, зняте з вертольота.

Нагадаємо, минулого понеділка, 15 квітня, недалеко від фінішної прямої знаменитого Бостонського марафону прогриміли два вибухи, з інтервалом у 12 секунд. В результаті загинули три людини, понад 180 поранені.

Американська влада впевнена, що організаторами і виконавцями цих вибухів були брати Царнаєви - Тамерлан і Джохар, якого вдалося затримати в п'ятницю, 19 квітня, в ході великомасштабної операції.

ЗМІ: Тамерлан Царнаєв був громадянином Росії

Підозрюваний в організації теракту в Бостоні Тамерлан Царнаєв був володарем паспорту РФ, на момент вибухів влада США розглядала подане ним прохання про надання громадянства. Про це пише в понеділок газета Los Angeles Times.

За даними ЗМІ, брати Царнаеви є вихідцями з Росії. Вони нетривалий час жили в Дагестані, куди прибули з Киргизстану. Джохар Царнаєв, нібито, отримав американське громадянство в 2012 році.

За даними джерел Los Angeles Times в силових структурах США, Тамерлан Царнаев подав прохання про отримання громадянства півроку тому. Як пише газета, перспективи на отримання громадянства у володів російським паспортом Тамерлана, у відношенні якого раніше проводилося розслідування у зв'язку з домашнім насильством, були туманні. Крім того, співробітникам міграційної служби було відомо про те, що чоловіка допитували агенти ФБР. За інформацією телеканалу CNN, Тамерлан вперше перетнув кордон США в липні 2003 року, коли він прибув до нью-йоркського аеропорту імені Джона Кеннеді. До цього Царнаев нібито нетривалий час перебував у Туреччині, куди в'їхав за паспортом громадянина Киргизстану.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що браття Царнаєви проживали в США легально, вони нібито були зареєстровані як виборці в штаті Массачусетс, у них також були номери соціального страхування (SSN), які надаються громадянам США, володарям виду на проживання і легально працюють в країні іноземцям. Представники генконсульства РФ у Нью-Йорку повідомляли, що брати Царнаєви на обліку в генконсульстві не перебували.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: бостонський терорист, брат, позашляховик
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ