Пт, 2024-04-26, 02:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 14 » Таксисти оточили Кабмін. Погрожують всеукраїнським страйком
12:55
Таксисти оточили Кабмін. Погрожують всеукраїнським страйком
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Столичнi водiї таксi протестують бiля стiн Кабiнету Мiнiстрiв України проти пропонованого Мiнiстерством iнфраструктури законопроекту "Про перевезення на таксi", передає "Інтерфакс-Україна".

Водiї таксi столицi збираються бiля будiвлi Кабмiну на вул. Грушевського, де в середу, 14 серпня, заплановано засiдання уряду. Нинi бiля Кабмiну стоять близько 20-30 людей iз синьо-жовтими прапорами з написом "Таксi столицi" та бiлою емблемою.

На протилежному боцi вулицi, навпроти будiвлi Кабмiну, також стоять водiї й тримають плакати: "Кулуарний законопроект про перевезення на таксi вiд Мiнiнфраструктури розроблено в iнтересах чиновникiв-потурачiв", "Директор департаменту автомобiльного транспорту Мiнiнфраструктури Дмитро Петухов = господар донецької служби таксi?", "Вимагаємо вiдставки директора департаменту автомобiльного транспорту Мiнiнфраструктури Дмитра Петухова", "Чиновники Мiнiнфраструктури кришують нелегальнi таксi України". Крiм того, на вул. Грушевського постiйно проїжджають автомобiлi таксi з прапорцями "Таксi столицi".

"Розроблений законопроект не гарантує вiдшкодування пасажирам збиткiв у разi будь-яких iнцидентiв на дорозi. Нелегальний таксист вам нiколи не компенсує завданої шкоди", - заявив журналiстам керiвник Спiлки професiйних водiїв таксi мiста Києва Сергiй Григоренко.

Як повiдомив журналiстам спiвголова громадської органiзацiї "Таксi столицi" Денис Садоха, робота над цим законопроектом триває вже три роки, проте Мiнiнфраструктури не врахувало пропозицiї таксистiв.

"Ми писали, зверталися, пропонували. Департамент робить усе на свiй лад, дотримуючись своїх комерцiйних iнтересiв, оскiльки у них є своя служба (служба таксi - ред) i вони намагаються пiдлаштувати пiд себе весь ринок", - зазначив вiн.

Вiдповiдаючи на запитання, чому таксисти вимагають вiдставки керiвника департаменту автотранспорту Мiнiнфраструктури Дмитра Петухова, Садоха сказав, що у таксистiв є документи i факти, якi пiдтверджують, що "цей чиновник має свiй комерцiйний iнтерес у цьому законi".

Вiн додав, що у Петухова "є свої iнформацiйно-диспетчерськi служби в мiстi Донецьку".

За словами Садохи, чиновник, який "має пряму зацiкавленiсть, не має права розробляти такий законопроект".

Вiн наголосив, що дiяльнiсть таких чиновникiв призвела до падiння послуг на ринку таксi та безконтрольностi з боку держави.

Як повiдомлялося, у зверненнi до прем'єра Миколи Азарова, вiце-прем'єра Олександра Вiлкула та мiнiстра iнфраструктури Володимира Козака, пiдготовленому органiзацiєю "Таксi столицi" та Спiлкою професiйних водiїв таксi Києва (керiвник Григоренко), зазначено, що пропонований законопроект передбачає дублювання дозвiльних функцiй i фактично зводить нанiвець iдею про передачу таких функцiй органам мiсцевого самоврядування, оскiльки передбачає можливiсть отримання дозволiв на один автомобiль таксi в декiлькох адмiнiстративних одиницях.

Пiдписанти звернення також розкритикували норму планового багаторазового подорожчання дозволiв на таксi протягом двох рокiв. Крiм того, вони наголошують, що законопроект не вирiшує проблеми тарифiв i системи їх формування. Автори звернення просять прем'єра, вiце-прем'єра та мiнiстра iнфраструктури врахувати їхнi зауваження до законопроекту та звiльнити з обiйманої посади директора департаменту автомобiльного транспорту Мiнiнфраструктури Петухова.

Законопроект "Про перевезення на таксi" оприлюднено на веб-сайтi Мiнiстерства iнфраструктури 8 серпня 2013 року.

Київськi таксисти обiцяють влаштувати всеукраїнський страйк у разi невиконання їхнiх вимог

Київськi таксисти передали свої вимоги керiвництву Кабiнету Мiнiстрiв України та погрожують у разi не задоволення їхнього звернення органiзувати всеукраїнський страйк таксистiв.

"Якщо департамент (автомобiльного транспорту - ред) i Мiнiстерство iнфраструктури не дослухатимуться, а iгноруватимуть нашi позицiї та пропозицiї наших партнерiв, буде оголошено всеукраїнський страйк у мiстах, не лише в Києвi", - сказав журналiстам спiвголова громадської органiзацiї "Таксi столицi" Денис Садоха в Києвi в середу.

Садоха передав представниковi Кабмiну звернення до прем'єр-мiнiстра України Миколи Азарова, вiце-прем'єра Олександра Вiлкула, мiнiстра iнфраструктури Володимира Козака вiд громадської органiзацiї "Таксi столицi" та Спiлки професiйних водiїв таксi Києва.

Зокрема, таксисти вимагають врахувати їхнi пропозицiї пiд час розроблення законопроекту про перевезення на таксi, який, як зазначено в заявi, кулуарно розробило керiвництво департаменту автомобiльного транспорту Мiнiстерства iнфраструктури.

Водiї таксi також вимагають звiльнити директора департаменту автомобiльного транспорту Мiнiнфраструктури Дмитра Петухова. "Наша принципова позицiя - директора департаменту автомобiльного транспорту Мiнiнфраструктури Дмитра Петухова має бути звiльнено з обiйманої посади за грубе порушення присяги держслужбовця, систематичнi дiї з блокування реформування ринку таксi в Українi", - йдеться у зверненнi до керiвництва Кабмiну.

Як зазначив Садоха, розроблений законопроект узаконює наявну систему кришування за допомогою лiцензiйних карток, що процвiтають на ринку таксi.

За його словами, таксисти пропонують, щоб головним у визначеннi тарифiв був саме перевiзник, а не iнформацiйно-диспетчерська служба. "Головну роль вiдiграє iнформацiйно-диспетчерська служба, яка не має свого рухомого складу, капiталовкладень i при цьому визначає тарифну полiтику для перевiзника i нав'язує її", - зазначив Садоха. За його словами, держава не контролює, зокрема, тарифної полiтики та системи цiноутворення.

За словами спiвголови "Таксi столицi", законопроект передбачає участь ДАI в державному контролi за перевезеннями на таксi. "Ми пропонуємо, щоб це була ДАI (щоб Державтоiнспекцiя здiйснювала державний контроль на лiнiї, коли працює таксi, - ред)", - зазначив Садоха.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1162 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, таксисти, всеукраїнським страйком
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ