Пт, 2024-04-19, 13:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 10 » Талони на їжу та зруйновані будинки - окуповане Дебальцеве
11:54
Талони на їжу та зруйновані будинки - окуповане Дебальцеве
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рівно 20 днів тому українські військові покинули Дебальцеве. Журналісти видання "Сегодня" побували в окупованому місті і дізналися, як воно живе.

Якщо в мирний час дорога з Донецька в Дебальцеве збирала близько 45 хвилин, то тепер з урахуванням перевірок на блокпостах та об'їзду зон, де ще йдуть бойові дії, – дві години. На в'їзді в місто стоїть посічена осколками стела, а просуваючись углиб Дебальцевого, стає зрозуміло, що цілих будівель тут практично не залишилося.

"Магазини у нас взагалі не працюють. Крупа і соняшникова олія – дефіцит. Рятуємося старими запасами продуктів та консервацією з минулих років", – ділиться місцева мешканка Оксана.

Немає в місті світла і води. Всього в місті з 25 тисяч населення залишилося близько 5-8 тис. осіб. У Центральному районі Дебальцевого бойовики організували роздачу хліба: по дві буханки в одні руки. Однак отримати допомогу прийшло не більше ніж 100 осіб, бо городянам просто... забули сказати про це.

Проблеми з харчами бойовики вирішили подолати видачею інвалідам і мамам з дітьми продуктових карток, та поки що це лише папірці, адже завозу продуктів у місто немає.

"Особливо гостро в Дебальцевому стоїть проблема відновлення інфраструктури. Бойовики локально встановили кілька генераторів і подали напругу в лікарню, школу і дитячий садок. "Обіцяють, що через тиждень-другий привезуть якісь будматеріали для відновлення наших будинків, але я в це не вірю. Зараз живу в будинку куми, бо від мого нічого не залишилося. Я ходив у міськраду, там оселився якийсь мер від "ДНР", і я написав заяву на допомогу для відновлення будинку, але коли ж то буде? Кажуть, приносьте фотографії і докази, що ваш будинок зруйнований", – скаржиться житель міста Андрій Федорович.

Для тих, у кого повністю зруйновані будинки, місцева "влада" виділила приміщення дитячого садка.

Стратегічний залізничний вузол бойовики досі не відновили. У даху вокзалу – величезна діра, контактні мережі порвані, а рейки навколо вокзалу зруйновані. "Деенерівці ходять по місту, озброєні до зубів, і почуваються господарями. Вони виставляють себе визволителями, мовляв, всі руйнування – це справа рук ЗСУ, а вони прийшли відновлювати місто", – додав Андрій Федорович.

Нагадаємо, згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 19 загиблих і 135 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: окуповане Дебальцеве, зруйновані будинки, талони на їжу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ