Пт, 2024-04-19, 18:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 23 » Татарські поліцейські звинуватили в аваріях радари-детектори. Експерти: це "позамежна дурість"
22:34
Татарські поліцейські звинуватили в аваріях радари-детектори. Експерти: це "позамежна дурість"
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
У Татарстані планують заборонити використання радарів-детекторів, заявив РІА "Татар-Інформ" начальник Управління ДІБДР МВС по Республіці Татарстан Ріфкат Мінніханов. У той же час, як з'ясували наші журналісти, в Україні анти-радар користується небувалим попитом, а купують його найчастіше через Інтернет. Тут також варто зауважити, що найвигідніше і швидше купити анти-радар можна через сайт 130.com.ua.

"Ми маємо намір ініціювати заборону антирадарів на законодавчому рівні", - зазначив він. Відповідний законопроект на сьогоднішній день знаходиться в розробці в республіканській Державтоінспекції.

Ріфкат Мінніханов особливо наголосив, що більшість машин-винуватців в аваріях були обладнані радарами-детекторами. Такий висновок він зробив після аналізу останніх великих ДТП.

Як вважає керівництво татарської дорожньої поліції, на сьогоднішній день з'являються такі водії, у яких порушень практично немає, але при цьому вони потрапляють в серйозні аварії. "Отже, використовуючи радар-детектор, водій розганяється, а при виявленні радарів гальмує", - резюмував Ріфкат Мінніханов.

"У всіх західних країнах такі пристрої використовувати заборонено", - зазначив він.

Радикальна пропозиція про заборону використання приладів, які попереджають водія про працюючий поліцейський радар, викликала негативну реакцію експертів і правозахисників.

Опитані порталом експерти вважають, що пропозиція керівництва ДІБДР Татарстану є позамежною дурістю і показує відношення поліцейських до водіїв як до бидла.

Експерти сходяться на думці про те, що поліція повинна запобігати порушенням, працюючи публічно, а не "партизанити" по кущах.

Як вважає голова Руху автомобілістів Росії Віктор Похмелкін, заяви про те, що саме детектори винні в зростанні ДТП, повинні підкріплюватися фактами і статистикою. На його думку, без конкретних цифр, вони звучать якось надумано.

Віктор Похмелкін висловив упевненість, що підоснова тут інша: радар допомагає водіям розпізнавати поліцейські засідки і позбавляє інспекторів незаконного заробітку.

Пропозиція про заборону радарів-детекторів Ріфкатом Мінніхановим зараз виглядає трохи дивним, враховуючи, що три роки тому, на зустрічі з журналістами, керівництво республіканської ДІБДР настійно закликало водіїв використовувати детектори.

Як повідомляло РІА "Татар-Інформ", за словами пана Мінніханова, антирадари сприяють тому, що водії акуратніше їздять по дорогах і дотримуються швидкісного режиму.

"Звуковий сигнал, частішають в салоні автомобіля в міру наближення до камери відеофіксації, сприяє дотриманню водіями усіх правил дорожнього руху і в першу чергу швидкісного режиму, що значно знижує можливість ДТП", - заявив тоді Ріфкат Мінніханов.

Нагадаємо, що неоднозначне ставлення до таких приладів і в Європі. Наприклад, у Франції та Швейцарії за використання радара-детектора накладається великий штраф і конфіскація приладу. А ось в Німеччині, навпаки, їх роздають безкоштовно: на небезпечних ділянках доріг там встановлюються спеціальні радари, завдання яких - не ловити, а попереджати водіїв спрацьовуванням детектора

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1747 | Додав: abel | Теги: Антирадар, в Киеве
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ