Сб, 2024-04-27, 05:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 11 » Телебачення серйозно затримує розвиток дитини
16:19
Телебачення серйозно затримує розвиток дитини
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/


Американські і канадські учені дійшли до висновку, що діти, які дивилися телевізор у віці від двох до чотирьох років, на довгі роки відстають в розвитку і набираються шкідливих звичок на все життя.
"Ми виявили, що кожна додаткова година перегляду телебачення дітьми, знижує інтерес дітей до школи і успішність з математики, збільшує шанси стати жертвою цькування з боку однокласників. Такі діти ведуть малорухливий спосіб життя і споживають більше фастфуду, що призводить, кінець кінцем, до вищого індексу маси тіла", - розповіла доктор Лінда Пагані, професор психології університету Монреаля і дослідник з дослідницького центру університету Сан-Джустіна, передає GlobalScience.ru з посиланням на Sciencedaily.com.

Шокуюче дослідження опублікували Університет Монреаля, дослідницький центр університету Сан-Джустіна і університет Мічігану в журналі Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Метою дослідження було визначення впливу перегляду ТБ дітьми у віці 2 років, на майбутню академічну успішність, стиль життя і загальне благополуччя.

"Між 2 і 4 років, навіть незначний за часом перегляд телевізора затримує розвиток", - розповіла доктор Пагані.

У дослідженні, яке пройшло в рамках довгострокового дослідження розвитку дітей в Квебеці, взяло участь 1314 дітей. Батьків опитували на предмет того, скільки часу їхні діти проводили за переглядом телебачення у віці 28 місяців і 53 місяців.

Вчителі оцінювали успіхи в навчанні, психологічний стан і фізичне здоров'я. Індекс маси тіла вимірювався в 10 років.

"Раннє дитинство - критично важливий для розвитку мозку і формування поведінки період часу", - попереджає доктор Пагані.

"Велика кількість часу за переглядом ТБ в цей період можуть призвести до шкідливих звичок. Не дивлячись на ясні рекомендації американській асоціації педіатрів, за якими діти до 2-х років повинні дивитися телевізор не більше двох годин в день, - на практиці батьки демонструють відсутність обізнаності про існування подібних рекомендацій"

Згідно з дослідженням, перегляд великої кількості телепередач в дитячому віці, пізніше в житті приводило до таких наслідків: - зменшення на 7% інтересу до школи; - зменшення на 6% успішності з математики (при цьому негативного впливу на читання не виявлено); - збільшення на 10% цькувань однокласниками (насмішки, ігнорування, напади або образи з боку інших учнів); - зменшення на 13% фізичної активності у вихідні дні; - збільшення на 10% перекусів між основною їдою; - збільшення на 5% мас тіла.

"Хоча ми розраховували, що вплив раннього перегляду ТБ зійде нанівець після 7,5 років на практиці ми виявили дані про збереження негативних наслідків, що викликає занепокоєння", - розповіла доктор Пагані.

"З нашого дослідження можна зробити однозначний висновок про шкоду надмірного перегляду ТБ в ранньому дитинстві і про необхідність більшої обізнаності батьків про рекомендації американської асоціації педіатрів щодо перегляду ТБ".

Оскільки перегляд ТБ припускає знаходження в нерухомому стані, за словами доктора Пагані, необхідно обмежувати час дітей біля телевізора, щоб уникнути розвитку інтелектуальної і фізичної ліні в пізнішому віці.

"Здоровий глузд підказує, що перегляд телевізора забирає час, який міг бути витрачений на розвиваючу діяльність, яка стимулює когнітивний (пізнавальний), поведінковий і руховий розвиток", - кажуть учені.

"Дані дослідження підтвердили висновки низки дрібніших досліджень. Це дослідження відрізняє всесторонній підхід, адже ми враховуємо одночасно цілий комплекс соціальних, медичних і сімейних чинників", - додала вона.

Це дослідження було проведене на кошти ради соціальних наук Канади.

Відзначимо, що набуті завдяки телевізору погані звички мають властивість посилюватися. Як з'ясували британські учені, вживання фастфуду робить дітей тупішими і підвищує ризик різних захворювань.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1529 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ