Сб, 2024-04-27, 01:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 12 » Темні кольори авто є найнебезпечнішими для водіїв - з'ясували науковці
15:26
Темні кольори авто є найнебезпечнішими для водіїв - з'ясували науковці
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Ймовірність ДТП залежить від багатьох факторів: стать, вік, здоров'я водія, видимість на дорозі тощо. Як з'ясували фахівці з київського центру безпеки дорожнього руху, аварійність автомобіля також залежить від кольору кузова. Психологи вже давно з'ясували, що вибір колір обумовлений характером водія. Здається, аварійність більш притаманна окремим типам характеру.

Прочитавши цю статтю, ви, можливо, переглянете свій стиль водіння і будете більше звертати увагу на помічені аварійним кольором машини. При цьому не надавайте надміру великого значення зазначеним даним, можливо, це просто збіг, а не закономірність, повідомляє УкрАвтоПортал.

Отже, як з'ясували науковці, найбільш аварійними кольорами є темні з охопленням понад 60 відсотків аварійних ситуацій. На другому місці стоять світло-темні і на третьому - світлі. При цьому, однак, не враховується вагомий фактор: кількість машин різного кольору не однакова.

Отже, 4 найбільш аварійні кольори машин:

Фіолетовий. Здається дивним, що такий рідкісний колір одночасно посідає провідні позиції і в каталозі рідкісних розмальовок та рейтингу найбільш аварійно небезпечних авто. За словами психологів, люди, які обирають цей колір, за природою своєю волелюбні і незалежні. Мабуть, незалежність їх поширюється і на дорогу, результатом чого стала висока ступінь аварійності.

Чорний. Це другий колір за популярністю, тому немає сенсу пояснювати причини його аварійності - багато машин доступні або у білій, або в чорній варіації. Люди, схильні до депресії, частіше обирають саме цей колір. Їхній песимізм не може не вплинути на ситуацію на дорозі, тому чорний посів другу позицію в рейтингу.

Коричневий. Психологи стверджують, що водій коричневої машини - це впевнена в собі людина, що залишається такою й на дорозі. Однак, є окрема група любителів тьмяно-коричневого кольору - егоїсти. Остання риса характеру і стала причиною частих аварій за участю коричневих машин.

Червоний. Природою визначено цей колір як колір небезпеки, ризику і агресії. Неважко зіставити ці риси характери з частою аварійністю на дорогах.

Як ви бачите, головне на дорозі - це не колір машини, а характер водія. Якщо в описах до аварійних розмальовки ви впізнали себе, то значить час змінюватися, інакше є ризик підтвердити описану статистику. Пам'ятайте, найбільш аварійна машина - це безрозсудний водій.

Раніше повідомлялося, що білі автомобілі в 2014 році виявилися найпопулярнішими в світі. Друге місце посіли машини з чорним кузовом. У першу п'ятірку потрапили також сірий, коричневий і червоний відтінки. За прогнозами фахівців PPG Industies, в 2015 році популярність автомобілів з кузовами натуральних відтінків, наприклад, коричневим і помаранчевим, буде зростати. Очікується також збільшення попиту на машини з металізованими відтінками: циновим, бронзовим і золотистим. А ось в Україні найбільше сірих машин. Трохи менше білих і чорних. Найменше – жовтогарячих і жовтих.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: найнебезпечнішими, науковці, темні кольори авто
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ