Чт, 2024-04-25, 15:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 27 » У Росії шукають десятьох терористів, серед них Раздобудька
14:42
У Росії шукають десятьох терористів, серед них Раздобудька
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Названо першого можливого підозрюваного у справі про теракт у московському аеропорту "Домодєдово" - в органи МВС і ФСБ Північно-Кавказського і Південного федеральних округів надійшли орієнтування на якогось Раздобудька - жителя Ставропольського краю, пише "КоммерсантЪ".

За даними видання, це ймовірний учасник терористичної групи "Ногайський джамаат", розгромленої в жовтні минулого року. У правоохоронних органах не відкидають, що він міг бути організатором або навіть виконавцем теракту в аеропорту "Домодєдово" 24 січня, що забрав життя життя 35 людей.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

"Він (Раздобудько) далеко не єдина людина, яку перевіряють на причетність до терактів. Тому з висновками поспішати не варто", - говорить джерело в правоохоронних органах, близьке до розслідування. За його словами, для встановлення особи загиблого в "Домодєдово" терориста ще належить провести порівняльні ДНК-експертизи, скласти його фотокомпозиційний портрет для впізнання і зробити інші слідчі та оперативні дії.

Повідомлялося також, що смертником у "Домодєдові" міг стати один з бійців "Ногайського джаамату" - такий собі Назір Батиров. Тимчасом, за офіційною інформацією, його вбили в Дагестані у вересні 2009 року. З іншого боку, це не перешкодило УВС Новосибірської області оголосити його в розшук у вересні 2010 року.

Розшукували його зі ще сімома людьми за підозрою в скоєнні тяжких злочинів в Росії. І найпомітнішим з них був Ісрапіл Валіджанов. Його було призначено наприкінці серпня минулого року лідером чеченських повстанців Доку Умаровим на пост керівника дагестанського підпілля і він очолив так званий джамаат "Шаріат". А лідером він став після ліквідації Магомедалі Вагабова (польовою дружиною якого була смертниця, яка підірвала себе в Москві на "Луб'янці", Маріам Шаріпова).

Валіджанов почав піднімати авторитет гучними акціями. Його групі приписується напад у вересні на полігон Міноборони в Буйнакську. Тоді смертник на автомобілі протаранив ворота військової частини і підірвав бомбу. Загинули 5 і постраждали 30 військовослужбовців.

"Ногайський джамаат" - бойовий ісламський підрозділ так званого "Кавказького фронту", який діє на Ставропіллі. Історія його починається з часів другої чеченської війни; тоді декількома ногайцями, вихідцями з Нефтекумського району, було створено організацію під безпосереднім керівництвом Басаєва. Восени 2010 року лідерів цього об'єднання було ліквідовано силовиками.

Як повідомлялося, вибух в аеропорту стався 24 січня в міжнародному терміналі "Домодєдово". За попередніми даними, терорист-смертник, що перебував у натовпі тих, хто зустрічає, пустив у дію начинений металевими елементами ураження вибуховий пристрій. Загинули 35 людей, десятки отримали поранення.

Порушено дві кримінальні справи: одна за чотирма статтями КК РФ, зокрема про теракт, інша – за статтею про невиконання вимог щодо гарантування транспортної безпеки в аеропорту.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 940 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ