Ср, 2024-04-24, 10:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 13 » Теракт у Мінську розкрито, оголосив Лукашенко. Схопили двох. ВІДЕО
15:31
Теракт у Мінську розкрито, оголосив Лукашенко. Схопили двох. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Теракт в мінському метро розкрито, заявив президент Бєларусі Олександр Лукашенко. "Сьогодні о 5.00 злочин було розкрито. Вони дали свої свідчення", - сказав Лукашенко на оперативній доповіді за результатами розслідування, передає РИА "Новости".

"Головне - ми знаємо, хто і як зробив", - додав він. За його словами, заарештовані вже дали свідчення.

"Чекістам і міліції знадобилася доба, щоб о дев'ятій годині (напередодні 12 квітня) провести блискучу операцію без шуму і тріскотні і затримати виконавців теракту", - сказав Лукашенко.

Він підкреслив, що співробітники правоохоронних органів збудували чітку хронологію злочину, і активна фаза операції по затриманню пройшла блискуче. Він також зазначив, що багато матеріалів надали самі громадяни. "Ми маємо у стислі терміни завершити усі процедурні заходи і передати справу до суду", - сказав Лукашенко.

Лукашенко заявив, що доручив допитати опозиційних політиків у зв'язку з терактом в мінському метро. "Я доручив розглянути усі заяви від політичних діячів. Ми шукаємо співучасників і замовників. Ці діячі від так званої "п'ятої колони", може, розкриють карти і вкажуть, хто замовник", - сказав Лукашенко на нараді в середу.

"Всіх привернути і допитати, не зважаючи ні на яку демократію, стогін і завивання зарубіжних страждальців", - заявив президент Білорусі.

"Треба показати обличчя цих негідників всьому народу", - заявив Лукашенко. За його словами, "дійшло до відвертого блюзнірства". "У нас трагедія, а європейські партнери в Страсбурзі розмірковують про якісь права людини, а наші доморослі (від п'ятої колони) закликають запровадити санкції", - заявив президент. Він вважає, що це "танці на кістках". "Хоча б почекали поки закінчиться жалоба", - зазначив Лукашенко.

Тим часом, він вказав на те, що це не стосується опозиції, яка має бути в державі. "Але "п'ятої колони" не буде", - заявив Лукашенко.

Президент Білорусі також вимагає присікати панічні настрої в суспільстві у зв'язку з вибухом в метро. Він попередив, що винні в цьому нестимуть кримінальну відповідальність.

"Не можу не звернути увагу на спроби, пов'язані зі створенням паніки, поширенням чуток про нові теракти", - сказав президент. Президент зазначив, що "добалакалися до того, що не тільки влада скоїла ці злочини, але й військові, міліція і навіть Церква".

"Я розпорядився знайти цих негідників і допитати їх як злочинців. Ніякого прощення ним", - сказав Лукашенко, зазначивши, що саме вони створюють те знервоване середовище і розбурхують людей. Він додав, що "будь-яка паніка з приводу продовольства, валюти повинна бути також присічена".

Затримано двох жителів обласних центрів

Раніше заступник генпрокурора Бєларусі Андрій Швед заявив, що співробітники головного управління по боротьбі з оргзлочинністю та корупцією МВС Бєларусі затримали двох підозрюваних у кримінальній справі про вибух у мінському метро. "Мова йде про двох осіб", - сказав Швед, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Один із двох затриманих за підозрою в причетності до вибуху в метро Мінська є імовірним виконавцем теракту, повідомив Швед. "Це підтверджується і його власними свідченнями, і записом камер зовнішнього спостереження", - сказав він.

За його словами, обидва підозрюваних - жителі обласних центрів. "Це дві особи, з ними проводяться слідчі дії, проведено перші допити за участю адвокатів і отримано перші свідчення", - зазначив заступник генпрокурора.

Заступник генерального прокурора зазначив, що наразі перевірятиметься причетність затриманих до вибухів, здійснених кілька років тому у Вітебську в день святкування Дня незалежності в Мінську 3 липня 2008 року. "Дані про можливу їхню причетність до цих вибухів отримано від самих підозрюваних", - сказав Швед.

"Наскільки вони причетні до минулих вибухів - ми працюємо та з'ясовуємо", - зазначив заступник генпрокурора. За його словами, згідно із відеозаписом у мінському метро, "з великою певністю можна припустити, що один із затриманих є виконавцем".

Швед проінформував, що обидва затриманих є громадянами Бєларусі. "Вони вже давно знайомі, раніше не були судимі", - зазначив представник генпрокуратури.

За словами Шведа, "один із фотороботів підходить". "Ми вже вчора були готові оприлюднити фотороботи та відеозображення виконавців, але утрималися. Це був тактичний прийом", - додав він. "Сам відеоролик, який підготовлений співробітниками антитерору КДБ, в ньому чітко недвозначно простежується послідовність трагічних подій", - зазначив Швед.

За його словами, "на відеозаписі чітко видно, як підозрюваний прибуває на станцію "Купалівську", спускається на "Жовтневу" і стоїть на пероні, залишає сумку на лаві та йде звідти, маніпулюючи в кишені куртки, після чого пролунав вибух".

Крім того, в розслідуванні кримінальної справи про вибух у мінському метрополітені у слідства з'явилася нова, четверта версія, повідомив Швед. "За отриманими первинними даними є інша версія", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про те, якої з трьох версій дотримується слідство.

Раніше голова КДБ Бєларусі Вадим Зайцев назвав три версії теракту в мінському метро. Одна з них - спроба дестабілізувати ситуацію в республіці, друга - причетність до вибуху молодих екстремістів, третя - дії людини з хворою психікою.

Зазначимо, що про те, що в рамках розслідування кримінальної справи про теракт у мінському метро є затримані, стало відоме ще 12 квітня. Тоді ж у ЗМІ з'явився і фоторобот підозрюваного. Пізніше в КДБ Бєларусі заявили, що підозрюваного у здійсненні теракту в Мінську поки що не затримано, але його фоторобот, розміщений у низці російських і бєларуських ЗМІ, достовірний.

У той же час, з'явилася інформація, що людина, яка поклала під лаву в мінському метро сумку з бомбою, не схожа на складений бєларуською міліцією фоторобот, на якому зображено чоловіка з кавказькою зовнішністю.

Нагадаємо, 11 квітня близько 18.00 в мінському метро на платформі станції, розташованої в центрі міста, пролунав вибух. В результаті вибуху загинули 12 осіб, постраждали понад 150.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1068 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ