Чт, 2024-04-25, 01:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 21 » Теракт у російському Волгограді: численні жертви
18:24
Теракт у російському Волгограді: численні жертви
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
У Волгограді сьогодні, 21 жовтня, стався вибух у пасажирському автобусі. За останніми офіційними даними, загинули шестеро людей, ще 28 госпіталізовані з пораненнями. За неофіційними відомостями, кількість жертв досягла 10 осіб. Причиною інциденту міг стати теракт, оголосили в Національному антитерористичному комітеті (НАК) Росії.

"Сьогодні о 14.05 (московського часу) в місті Волгограді в салоні рейсового автобуса в результаті спрацьовування невстановленого вибухового пристрою стався вибух, що спричинив людські жертви", - цитує "Газета.Ru" прес-реліз НАК.

Кількість жертв досягла 10 осіб, передає видання з посиланням на джерело в управлінні обласної УФСБ. Більшість загиблих і постраждалих - студенти Волгоградського держуніверситету, уточнює портал.

У той же час РІА "Новости" повідомляє з посиланням на джерело в правоохоронних органах регіону, що в автобусі міг спрацювати вибуховий пристрій, фрагменти якого виявлені на місці НП.

Кількість постраждалих від теракту в Волгограді збільшилася до 28 осіб, повідомила агентству "Интерфакс-Юг" керівник прес-служби уряду регіону Катерина Голод.

"В даний час госпіталізовано 28 осіб, 27 з них у тяжкому стані і не транспортабельні, один отримав легкі травми - у нього струс мозку", - сказала співрозмовниця агентства.

Вона зазначила, що в даний час у зв'язку з профілактичними заходами практично паралізовано рух між Червоноармійським районом міста та іншими районами міста.

"У зв'язку з цим вирішили пустити додаткові електрички, а також задіяти особистий транспорт", - сказала співрозмовниця агентства.

Червоноармійський район є віддаленим районом Волгограда, який простягся вздовж Волги на більш ніж 80 км.

Голод додала, що у зв'язку з терактом проводяться додаткові перевірки громадського транспорту.

"Всі трамваї, автобуси, тролейбуси, які виходять на лінію, перевіряються на предмет терористичної безпеки. Вирішується питання про застосування цих заходів щодо приватних маршрутних таксі", - сказала Голод.

Раніше в Головному управлінні МВС по Волгоградській області повідомили, що в автобусі, "за попередніми даними, стався вибух газового обладнання".

О 14.05 надійшло повідомлення про вибух у салоні пасажирського автобуса в Червоноармійському районі Волгограда, в районі зупинки "Лісобаза". В результаті вибуху загоряння не виникло, передає МНС по регіону.

Вибух прогримів в автобусі маршруту номер 29, уточнили "Інтерфаксу" в Південному регіональному центрі МНС РФ. Обставини події встановлюються. Створено оперативний штаб. "Наші співробітники виїхали на місце, місце оточене поліцейськими", - повідомили "Русской службе новостей" в поліції.

Вибух кваліфікований як теракт. Версія СКР: теракт у Волгограді здійснила смертниця-ісламістка

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтями Кримінального кодексу РФ про теракт і вбивство за фактом вибуху в пасажирському автобусі у Волгограді, повідомив "Інтерфаксу" офіційний представник відомства Володимир Маркін.

"Порушено кримінальну справу за статтями: 205 (теракт), 105 (вбивство), 222 (незаконний обіг зброї) КК РФ", - сказав Маркін у понеділок "Інтерфаксу".

Він зазначив, що для надання практичної допомоги до Волгограда відправили слідчих-криміналістів Центрального апарату СКР.

"Нині на місці події працюють спеціалісти-вибухотехніки. Слідчі зможуть розпочати ретельніший огляд місця події після завершення цих робіт", - сказав Маркін.

За його даними, близько 14.00 (13.00 за київським часом) у рейсовому автобусі стався вибух, унаслідок якого щонайменше п'ятеро людей загинули, понад 20 звернулися по меддопомогу. "Стан сімох медики оцінюють як тяжкий", - сказав Маркін.

За даними слідства, вибуховий пристрій спрацював в автобусі, коли він перебував на зупинці громадського транспорту "Лісобаза", розташованій на вулиці Лазоревій у Волгограді, автобус виконував рейс "Державний університет - кінотеатр "Ювілейний".

За попередніми даними, самопідрив здійснила терористка-смертниця, 30-річна уродженка Дагестану Наїда Ахіялова, оголосив Слідчий комітет РФ, пише NEWSru.com.

"За інформацією, отриманою слідчими, ця жінка зайшла в автобус на одній із зупинок, і майже відразу після цього пролунав вибух. Це підтверджує в тому числі і вижила після вибуху пасажирка рейсу", - повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін.

Наїда Ахіялова - дружина бойовика "махачкалинської" бандгрупи Дмитра Соколова, москвича, який приєднався до дагестанського підпілля після знайомства з Наїдою Ахіяловою, повідомило "Интерфаксу" джерело в силових структурах Дагестану.

"Вони вчилися разом в одному з московських вузів, де дівчина завербувала Соколова, і він, кинувши все, поїхав до Дагестану і приєднався до бойовиків", - повідало джерело агентства.

"Вона нещодавно прийняла іслам і була дружиною одного з ватажків бандформувань", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, неподалік місця події було знайдено її документи.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: російському Волгограді, теракт, численні жертви
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ