Сб, 2024-04-20, 15:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 26 » Терористи обстріляли Щастя: є загиблі, багато поранених
19:31
Терористи обстріляли Щастя: є загиблі, багато поранених
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Унаслідок обстрілу бойовиками м. Щастя на Луганщині 13 осіб зазнали поранень, також є загиблі. Про це йдеться сьогодні, 26 вересня, в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Тільки що із села Весела Гора (Слов'яносербський район Луганської області), яке перебуває під контролем так званої "ЛНР", почався інтенсивний мінометний обстріл міста Щастя, контрольованого Україною. Неідентифіковані терористи обстрілюють не тільки місто, а й гуманітарний коридор, по якому мирні громадяни переходять з "ЛНР" на нашу територію, щоб переоформити пенсії, зняти гроші з банкоматів і купити хоч якісь продукти. Обстріл триває в ці хвилини, станом на 12.30 на нашому боці вже 13 поранених, є загиблі. Постраждали мирні жителі чи військовослужбовці, зараз уточнюємо", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в Щастя направлені додаткові медичні служби, а також військові формування та добровольчі батальйони.

Як повідомив командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук телефоном "Українській правді" "обстріл лікарні закінчився хвилин 20 назад (близько 12.25 - ред.)".

"1 людина загинула, 16 поранених, троє – тяжко. Мирні. Із військовослужбовців тільки одна людина поранена", - повідомив він.

За словами Мельничука, "сьогодні дуже масований обстріл" був – з боку Веселої Гори, Луганська й Металіста. Постраждали лікарня і прилеглі будинки.

Прес-центру оперативного командування "Південь" Збройних сил України в Facebook також повідомляє про 16 поранених і 1 загиблого.

"Сьогодні, 26 вересня, з 10.30 по 10.55 бойовики з мінометів обстріляли один з підрозділів оперативного командування "південь" в районі міста Щастя. В результаті обстрілу 16 цивільних травмовано, 1 людина загинула", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, другий обстріл стався з мінометів і автоматичних гранатометів по Луганській ТЕС об 11.27. Серед особового складу військ оперативного командування "Північ" втрат немає.

Раніше Антон Носов у Facebook написав: "З 10.30 по Щастю йде масований артобстріл, безліч влучень по житлових будинках, лікарні, школі. У хірургічному відділенні завал (ДУЖЕ БАГАТО поранених). На підступах до міста йде бій!"

17 вересня бойовики обстріляли з мінометів і ствольної артилерії Луганську теплоелектростанцію поблизу міста Щастя, на одній з трансформаторних підстанцій сталася пожежа. В результаті населені пункти Щастя, Новоайдар та Сєвєродонецьк залишилися без електроенергії.

22 вересня повідомлялося, що терористи "ДНР" і "ЛНР" під керівництвом Москви посилено готуються до подальшого ведення бойових дій. Створюються централізовані склади озброєнь, боєприпасів, амуніції, палива, ремонтна база для техніки і озброєнь.

Бойовики обстрілюють блокпости та аеропорт у Донецьку

Терористи не полишають спроб захопити позиції українських військових у районі Нікішиного, які обстрілювали чотири рази, та Малоорлівки Шахтарського району. Обстріли терористи вели з артилерії, мінометів та стрілецької зброї, після чого здійснили спроби штурму. Всі атаки сили АТО відбили, терористи зазнали втрат. Поблизу Кам'янки у цьому районі терористи підбили один український БТР-80 та поранили трьох військовослужбовців, про це повідомляє прес-служба Ради нацбезпеки України.

У Донецьку після двох невдалих спроб штурму аеропорту бойовики тричі обстріляли його з установок "Град" та мінометів.

25 вересня в районі селища Сартана Донецької області терористи з мінометів обстріляли блокпост, розташований на перехресті доріг "Комінтернове - Маріуполь - Талаківка". Під час цього обстрілу розвідувальна група сил АТО затримала місцевого мешканця, який здійснював координацію обстрілу блокпостів силовиків.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає.

Національні гвардійці в районі Дебальцевого затримали двох озброєних терористів, які перевозили у власному транспортному засобі арсенал зброї. Терористи випадково натрапили на наш блокпост та були затримані. Наразі із затриманими працюють відповідні слідчі органи.

За оперативною інформацією, збройні сили РФ продовжують активну радіо- та агентурну розвідку з глибини територій, які перебувають під їхнім контролем. Терористи проводять контактну розвідку боєм для виявлення позицій сил АТО.

Вчора о 22.10 прикордонники Донецького загону в районі залізничного переїзду на дорозі "Запорізьке-Новоселівка" виявили розвідувально-диверсійну групу з близько 15 осіб, які десантувалися з вантажного потяга, що рухався з Донецька в напрямку Маріуполя. Під час бою диверсанти відступили на контрольовані бандитами території. Сили АТО проводять заходи з зачистки території, де було виявлено диверсантів.

За минулу добу фактів порушення повітряного простору України не виявлено.

Ситуація в інших населених пунктах зони АТО

Правоохоронні органи України продовжують розслідувати масові злочини терористів проти мирного населення у Луганській та Донецькій областях.

За інформацією Генеральної прокуратури, тільки в Слов'янську наразі здійснюється кримінальне провадження по 24 епізодах, де є загиблі. Виявлено 3 масових поховання, зокрема, на кладовищах по вул. Дем'яна Бідного та вул. Смольній.

Проведено ексгумацію тіл, які направлені до бюро судово-медичної експертизи для проведення розтинів та офіційного встановлення причин смерті. За попередньою інформацією, ці люди загинули на початку та у середині червня, коли Слов'янськ перебував під контролем терористів Гіркіна. Вже встановлені імена 12 загиблих. Слідство триває.

Ситуація в місті Маріуполі залишається складною, але стабільною. Біженцям із північних районів Донецької області надали близько 40 відсотків бюджетних місць у навчальних закладах Маріуполя. Залізничний та комунальний транспорт, навчальні заклади та дитячі садки працюють у нормальному режимі.

Адміністрація міста здійснює безпосередню організацію та керівництво роботами з будівництва укріплень для українських підрозділів, а місцеві підприємці допомагають забезпечувати будівництво бетонними перекриттями та залізними плитами, а також необхідною технікою.

У Маріуполі представники МВС на час введеного так званого особливого періоду здійснюють посилене патрулювання міста. Допомогу в патрулюванні добровільно надають робітники місцевих металургійних комбінатів, що суттєво полегшує роботу правоохоронних органів.

Терористи продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу. Так, бойовики замінували ділянку дороги у Луганській області з с. Голубівське у напрямку с. Тошківка у Попаснянському районі неподалік Первомайська і так званий "Червоний міст" біля Кіровська.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1056 | Додав: admin | Теги: обстріл, Щастя, терористи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ