Сб, 2024-04-27, 03:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » Тігіпко: Україна піде до Митного союзу, якщо ЄС не погодиться на асоціацію
14:20
Тігіпко: Україна піде до Митного союзу, якщо ЄС не погодиться на асоціацію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко називає високовірогідною переорієнтацію України на вступ до Митного союзу у разі відмови Європейського Союзу прийняти Україну. Про це він заявив в інтерв’ю газеті "День".

У відповідь на запитання, зважаючи на різкі заяви європейців, якою є ймовірність того, що Україна переорієнтується з європейського курсу на членство у Митному союзі, віце-прем’єр зауважив, що "якщо від Європейського Союзу пролунають абсолютно чіткі сигнали "ні", то вірогідність переорієнтації на Митний союз достатньо велика. Люди, які сьогодні хочуть бачити Україну в Митному союзі, можуть отримати дуже серйозний аргумент на корить тези про те, що треба рухатися в цей союз".

Тігіпко відмовився оцінити судовий вирок екс-прем’єр-міністру Юлії Тимошенко, оскільки це рішення не є остаточним.

"Очевидно, що судовий процес продовжуватиметься і буде апеляція. Я можу констатувати тільки одне - все впирається у непроведення реформ. У даному випадку свого часу не привели у відповідність до європейського законодавства Кримінальний кодекс України. Все, що відбувається, викликає тільки одне бажання - ще швидше реформувати усі сфери життя. В першу чергу судову систему, бо саме її недосконалість викликає найбільше зауважень", – сказав Тігіпко.

У відповідь на запитання, як влада виходитиме із ситуації, зважаючи на дуже різку критику світової спільноти, віце-прем’єр сказав: "Реформами: спрощенням податкового, митного і трудового законодавства, розробкою нового законодавства про банкрутство і так далі".

За його словами, аби наблизитися до Євросоюзу, потрібно перш за все адаптувати вітчизняне законодавство до європейських норм та домовитися про створення зони вільної торгівлі (які ринки відкриваємо та закриваємо для себе та Європи).

"На мій погляд, треба зробити всю роботу з адаптації до європейського законодавства, а тоді починати говорити про підписання угоди по ЗВТ з ЄС. Якщо будуть проблеми з демократією, то будемо говорити і про це. Але для мене найголовніше сьогодні, що Україна ще й досі не адаптувала свого законодавства до норм європейського. І тільки після завершення цього кроку можна говорити про наступний", – заявив Тігіпко.

Він відмовився спрогнозувати, чи стане вирок Тимошенко перепоною на шляху підписання угоди про асоційоване членство і створення зони вільної торгівлі з ЄС. "Не знаю. Це покажуть подальші переговори. Ми поки що говоримо про перспективу, якої немає", – зауважив Тігіпко.

Раніше президент України заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній термін підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, заплановане на грудень, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв'язку з вироком Тимошенко.

26 серпня президент України Віктор Янукович заявив про необхідність пошуку компромісу в питанні співпраці з Митним союзом (МС). Коментуючи заяви президента РФ Дмитра Медведєва про неприйнятність для російської сторони формульного підходу в питанні співпраці України з МС, Янукович зазначив, що в основі політики будь-якої держави завжди лежить захист національних інтересів.

Як відомо, 24 серпня президент РФ заявив, що, незважаючи на зацікавленість у вступі України до Митного союзу, Росія не може погодитися на її входження за певними формулами. "Ми не можемо погодитися на підключення України за якимись там формулами: "три плюс один", "ми двадцять документів підпишемо, а тридцять не будемо". Ні", - заявив Медведєв.

Глава РФ додав: "Або нехай вступають цілком, повністю підписують усе за етапами і стають повноправними членами МС і беруть із цього всі вигоди й несуть усі обов'язки, або тоді це вже інший шлях".

При цьому він наголосив, що Росія зацікавлена у вступі України до Митного союзу.

Як повідомлялося, 8 липня Україна передала Росії пропозиції щодо співпраці України і Митного союзу у форматі "3+1". Очікувалося, що вони будуть розглянуті на засіданні комісії МС 15 липня.

11 липня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін повідомив, що російські і українські урядові експерти активно працюють над запропонованим Україною варіантом співпраці з Митним союзом за схемою "3+1". Разом з тим, 15 липня Путін заявив, що поки що невідомо, чи ввійде Україна до Митного союзу, а потім до Економічного простору.

За неофіційною інформацією, пропозиції України, після розгляду експертами уряду РФ, було визнано неприйнятними для реалізації, й не передано для подальшого розгляду до комісії Митного союзу. Деталі пропозицій української сторони невідомі.

Зазначимо, Росія хоче бачити Україну в Митному союзі і обіцяє Києву, що товарообмін збільшиться на 9 млрд дол. А раніше прем’єр РФ Володимир Путін заявляв, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі з ЄС і піде зі своїми товарами на російський ринок, то Росія буде змушена "вибудовувати кордон" для цих товарів. Митний союз уже поступово запроваджує обмеження на імпорт продукції з України.

Однак президент України заявляє, що європейська інтеграція залишається "незмінним пріоритетом" як внутрішньої, так і зовнішньої політики України. Проте з Росією Україна просто приречена співпрацювати, а з Митним союзом будуть стосунки у форматі "3+1".

Водночас президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вважає неможливим одночасний вступ України до Митного союзу і створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. "Неможливо інтегруватися до Митного союзу і водночас мати поглиблену та всеохопну зону вільної торгівлі з ЄС", - заявив він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 861 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ