Сб, 2024-04-20, 14:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 2 » Тігіпко планує легалізувати зарплати: за виплату у конвертах саджатимуть на п'ять років
10:54
Тігіпко планує легалізувати зарплати: за виплату у конвертах саджатимуть на п'ять років
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство соціальної політики готує законопроект щодо легалізації зарплати і робочих місць, який може наробити шуму не менше, ніж пенсійна реформа. Тому що діяти будуть адміністративними методами. І, можливо, дуже жорстко. За виплату зарплати в конвертах пропонується позбавляти волі на строк до п'яти років, пише "Дзеркало тижня. Україна".

Судячи по законопроекту, виконання трудового законодавства стане не менш ретельно перевірятися, ніж сплата податків. Правом перевіряти будуть наділені податкова служба, КРУ, Пенсійний фонд і навіть чомусь органи ліцензування.

Згідно з попередніми розробками, за використання найманої праці без оформлення трудових відносин керівнику загрожує позбавлення права займати керівні посади (займатися підприємницькою діяльністю) на термін до десяти років.

За виплату винагороди без нарахування та сплати податків і зборів або виплату зарплати в розмірі меншому, ніж мінімальна зарплата, - штраф від 500 до 700 неоподатковуваних податком мінімумів. Те ж саме, але повторно - від 700 до 1 тис неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Для цілей соціального страхування (пенсійне, "безробітне", "непрацездатний") та обчислення податку на доходи фізосіб вводиться середня індикативна зарплата. Застосовується вона виключно в позабюджетній сфері. "Середня індикативна заробітна плата не може бути менше встановленої законом мінімальної заробітної плати, збільшеної на відповідний коефіцієнт для окремих категорій працівників, зокрема, для перших керівників підприємств, установ і організацій такий коефіцієнт дорівнює 3, для головних бухгалтерів - 2,5, для працівників - 1,5, для фізичних осіб-підприємців - 1 ".

Держінспектори праці наділяються правом "безперешкодно без попереднього повідомлення в будь-який час відвідувати виробничі, службові та адміністративні приміщення власника або уповноважених ними органів ... а також робочі місця працівників, розташовані поза цими приміщеннями ..."," ознайомлюватися з оригіналами та отримувати копії "незліченної кількості документів, задавати питання і отримувати "необхідні роз'яснення, звіти, матеріали, іншу інформацію", вносити приписи про усунення порушень, вимагати у фізосіб, які містяться у виробничих, службових, адміністративних приміщеннях, документи, що засвідчують особу, "проводити кіно-, фото-і звукофіксацію як допоміжний засіб для встановлення фактичного допуску до роботи працівника ".

Тігіпко не раз наполягав на проведенні ряду ключових реформ. Введення в дію нового Податкового кодексу стало причиною затяжних демонстрацій і "Податкового Майдану", люди вийшли на вулицю також після заяви про плани провести пенсійну реформу, плануються структурні зміни до Житлового і Митного кодексів. Різка реакція виборців і опозиції гальмує проведення деяких реформ . Сергій Тігіпко звинувачує владу в популізмі і обіцяє піти у відставку в разі подальшого саботування пенсійної реформи.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 968 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ