Чт, 2024-03-28, 23:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 13 » Тільки Трамп готовий забути про "кремлівських хакерів"- InoPressa
17:30
Тільки Трамп готовий забути про "кремлівських хакерів"- InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Лідер республіканців у Сенаті США, на відміну від Трампа, обстоює двопартійне розслідування "зламу" президентських виборів Росією. "Росіяни нам не друзі", - цитує його FT. Німецька преса зауважує: коли спецслужби інших країн використовують проти США їхні ж методи, це виглядає бумерангом. Хай що би виявилося в цій історії правдою, в Німеччині Путін буде вести гібридну війну проти Меркель - опори старого європейського порядку.

"Висновок ЦРУ про те, що Росія вела кіберкампанію з метою сприяти обранню Дональда Трампа, частково ґрунтується на розвідданих, які дають змогу припустити, що хакерські зусилля Москви були непропорційно спрямовані на мішені, пов'язані з Демократичною партією і її кандидатом Хілларі Клінтон", - передає The Washington Post зі слів чиновників.

Американські офіційні особи зазначили, що обидві партії неодноразово були атаковані в рамках кібероперацій, пов'язаних з Москвою, але демократи зазнали більш методичного і цілеспрямованого хакерського наступу.

"Оприлюднення цього висновку ЦРУ розбурхало Вашингтон, породивши заклики до ґрунтовнішого розслідування в Конгресі, посиливши напруженість між обраним президентом і розвідувальними службами США і поглибивши хвилювання неспокійних президентських перегонів", - йдеться в статті.

На погляд спецслужб, російському уряду вдалося проникнути в комп'ютерні системи, пов'язані з обома партіями, але він "віддав перевагу" інститутам демократів. Кульмінацією цих зусиль стала публікація тисяч засекречених електронних листів на сайті WikiLeaks, нагадують автори статті.

Посадові особи США підкреслюють, що спецслужби продовжують збирати і досліджувати дані в спробі реконструювати ймовірне російське втручання у вибори в США і що між агентствами є розбіжності з приводу інтерпретації зібраної інформації.

За словами високопоставленого чиновника адміністрації, у ЦРУ не було "повної впевненості" щодо мотивів Росії, поки не пройшли вибори, і співробітники Білого дому неодноразово дискутували, який обсяг інформації слід розкривати до виборів, передають автори.

"Головний республіканець у Сенаті США виступив за розслідування з приводу заяв про те, що Кремль замішаний в хакерській кампанії з чинення впливу на листопадові президентські вибори в Америці, - повідомляють кореспонденти в The Financial Times.

Мітч Макконнелл, лідер сенатської більшості, сказав, що Конгресу потрібно розслідувати ці заяви в світлі висновку ЦРУ, що Росія зламала сервери Національного комітету Демократичної партії в спробі схилити результати виборів на користь Трампа.

Ще раніше республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем приєдналися до колег-демократів, закликавши до двопартійного розслідування, проте обох їх вважають у партії "білими воронами", зауважують журналісти.

Те, що Макконнелл підтримав розслідування, - перша ознака відкритих розбіжностей між лідерами республіканців у Конгресі і Трампом, коментує видання. Він заявив, що "рішуче засуджує" будь-які злами іноземними хакерами, і додав: "Росіяни нам не друзі".

"Трамп також зіткнувся з опором республіканців через те, що розглядає Рекса Тіллерсона, тісно пов'язаного з Росією, на пост держсекретаря, - продовжують автори. - Марко Рубіо, сенатор-республіканець, який входить до комісії з міжнародних відносин, яка буде затверджувати призначення головного дипломата США, написав у неділю в Twitter: "Можливість називатися "другом Володимира" - не та якість, яку я сподіваюся бачити в #держсекретаря".

"Москва винна. Російська влада хотіла, щоб Трамп став президентом, - і домоглася цього шляхом втручання в передвиборну кампанію в США. Ця теза, - пише автор публікації в Tageszeitung Доротея Ган, - не дає політичному Вашингтону спокою і стає благодатним ґрунтом для публічних дебатів, в яких миготять ідеї взяти реванш у Росії".

"ЦРУ багато десятиліть спеціалізується на поваленні режимів, втручанні в хід виборів та інших таємних акціях", - зазначає авторка. І коли спецслужби інших країн використовують проти США їхні ж методи, "це виглядає бумерангом, який повертається в те місце, звідки він почав свій політ".

"Проблема в тому, що нікому достеменно невідомо, що в цій історії правда, а що ні. Досі ми мали справу лише з твердженнями і гіпотезами - чого не вистачало, то це доказів, - вказує німецька журналістка. - Представники ЦРУ вважають за краще зберігати анонімність, крім того, в США існує "служба-конкурент", ФБР, яка і геть сумнівається, що у Росії був мотив підтримувати Трампа.

На закінчення автор рекомендує Демократичній партії США проаналізувати свої помилки і сконцентруватися на ефективній опозиційній стратегії.

Політологи переконані, що напередодні виборів до німецького Бундестагу в 2017 році "російський президент спробує за допомогою різних кампаній підірвати довіру громадян Німеччини до держави, влади й особисто канцлера Ангели Меркель і штовхнути людей в руки лівих і правих екстремістів", пише Bild.

Експерт з питань Росії Європейської ради з міжнародних відносин Густав Грессель пояснив виданню: "Меркель виступає за старий європейський порядок, проти якого бореться Росія. Вона уособлює євро, санкції, підтримку Євросоюзом України. Ще її вважають чимось на зразок символу старої Європи, непохитної і вірної принципам".

Російський журналіст Ігор Ейдман також упевнений, що Путін "намагається підтримувати всі сили, які виступають проти Меркель": "На чолі Німеччини він хоче бачити політика, який був би дружньо налаштований до Росії. Те, чого Радянський Союз не зміг досягти воєнним тиском, Путін хоче досягти за допомогою корупції, політичних маніпуляцій і ЗМІ", - зазначає Ейдман.

Як вважає німецька дослідниця Анке Шмідт-Фельцман, що займається питаннями інформаційних воєн, Кремль "спробує дискредитувати в очах громадськості не тільки Меркель, а й усіх депутатів Бундестагу, котрі відкрито висловлювалися проти воєнних перегинів Росії - незаконної анексії Криму, тривалої російської війни на сході України і воєнних злочинів Росії в Сирії".

Американський експерт Майкл Вейсс впевнений, що путінські спецслужби вплинули на результат президентських виборів у США. "Російська стратегія інформаційної війни мала на меті завдати шкоди Хілларі Клінтон і Демократичній партії за допомогою комбінації з фейкових новин і кібератак", - зазначає він. Як результат, "довіра до традиційних партій і ЗМІ ослабла і це дало перевагу Трампу", передає видання.

Також на цю тему:

Французька армія зміцнює своє управління кібероборони (Le Monde)

Наступна передвиборна операція Росії: Німеччина (The Washington Post)

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: Трамп, InoPressa, кремлівські хакери
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ