Чт, 2024-04-25, 08:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 25 » Тимошенко бойкотуватиме на місцях створення СП з росіянами
15:06
Тимошенко бойкотуватиме на місцях створення СП з росіянами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає місцеві ради проводити голосування проти створення спільних підприємств з Росією, що суперечить національним інтересам України. Про це вона заявила сьогодні, 25 травня, у Полтаві, передає "Українська правда".
"У нас є ради, і, якщо скласти всі демократичні сили, то у нас в усіх радах більшість. Нам потрібно публічно в радах робити заяви, нам потрібно, щоб ради голосували проти створення спільного підприємства з "Енергоатомом", тому що це просто закриття наших можливостей, проти створення спільних підприємств "Газпрому" і "Нафтогазу", - наголосила вона.

Тимошенко також підкреслила необхідність координації зусиль для залучення якомога більшої кількості політичних партій та рухів до місцевих осередків Комітету захисту України.

"Нам потрібно, щоб ті лідери, які в Києві ще продовжують гратися, на всіх тих ризиках створюючи собі рейтинги, щоб ви на рівні області залучили ці партії, ці об'єднання політичні до Комітету захисту України - для координації зусиль. І далі пішли би вниз - в райони, міста", - наголосила вона.

За словами Юлії Тимошенко, майже в усіх адміністративних одиницях Полтавської області створено осередки Комітету захисту України. "Уже, якщо я не помиляюся, 22 комітети захисту України утворено в Полтавській області з 30 адміністративних одиниць", - уточнила вона.

Тимошенко також вважає за необхідне проведення парламентських виборів, які дадуть змогу повернути Україну на демократичний шлях розвитку.

"Я вважаю, що парламентські вибори можуть докорінно поміняти, але вони, по-перше, мусять бути якомога швидшими, усувати їх (нову владу) треба якомога швидше, бо недорахуємося більше половини країни - за їх коротке правління до 2012 року.

"А, по-друге, єдність у демократичному таборі, щоб коли прийшли в новий парламент, могли утворити природну більшість, а не знову, як зараз, грати", - заявила лідер БЮТ.

Як повідомлялося, "Об'єднана авіабудівна компанія" (ОАК) спільно з українською компанією "Антонов" створять спільне підприємство з продажу і обслуговування літаків марки Ан, а також комплектуючих до них, повідомив 18 травня в ході VII російсько-українського ділового форуму глава ОАК Олексій Федоров.

Слід зазначити, що напередодні зустрічі президентів України і РФ Віктора Януковича і Дмитра Медведєва в Харкові 21 квітня, ряд українських ЗМІ опублікував підготовлений ОАК проект українсько-російської міжурядової угоди про співпрацю в авіабудуванні та інтеграції ОАК в ДАК "Антонов".

Згідно з опублікованим документом, уряд РФ пропонує Україні передати 50%+1 акцій ДАК "Антонов" у власність ОАО "ОАК" в обмін на акції додаткової емісії ОАК. Рішення із цього приводу повинні бути ухвалені не пізніше 1 серпня 2010 року. Проект документа передбачає обрання керівника наглядової ради ДАК "Антонов" з-поміж громадян РФ, обрання керівника підприємства з-поміж громадян України.

Також ВАТ "Об'єднана суднобудівна корпорація" (ОСК) планує створити єдиний російсько-український суднобудівний кластер, повідомив президент ОСК Роман Троценко.

Ідею об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" прем'єр-міністр РФ Володимир Путін озвучив у Сочі 30 квітня. У відповідь український прем'єр Микола Азаров пообіцяв вивчити російську ініціативу, хоча за розрахунками експертів частка України в об'єднаній компанії буде менше 10%.

Також Росія запропонувала Україні протягом III кварталу 2010 року створити спільне підприємство у галузі атомної енергетики для розробки Новокостянтинівського родовища урану. На переговорах з президентом Віктором Януковичем і прем'єр-міністром Миколою Азаровим російський прем'єр запропонував створити великий холдинг, який охоплював би об'єднану генерацію, атомне машинобудування і паливний цикл.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 993 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ