Пт, 2024-04-26, 13:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 15 » Тимошенко: через некомпетентність Януковича Україна може втратити частину суверенітету
17:14
Тимошенко: через некомпетентність Януковича Україна може втратити частину суверенітету
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не відкидає, що через некомпетентність чинної влади Україну може бути втягнуто до невигідних політико-економічних інтеграційних союзів на пострадянському просторі.

Про це вона сказала 15 квітня, спілкуючись з журналістами регіональних ЗМІ на засіданні медіа-клубу "На власний погляд", повідомляється на сайті Тимошенко.

"Ситуація непроста, тому що можуть використати неінтелектуальність, залежність, повну некомпетентність чинного президента України і втягнути Україну в ті формати, які позбавляють Україну значної частини суверенітету", - заявила Тимошенко.

На її думку, президент Віктор Янукович, оголосивши про готовність співпрацювати з Митним союзом Бєларусі, Росії та Казахстану у форматі "3+1", потрапив у пастку власної політики.

"З одного боку, він хоче сподобатися західним політикам і безкінечно говорить ті мантри, в яких він нічого не розуміє, не розуміє їхньої сутності: про вступ до зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, про євроінтеграцію... Він не усвідомлює всієї глибини цього процесу, який мусить відбуватися в Україні. І в той же час він оголосив з трибуни Верховної Ради про формат вступу до Митного союзу, який називається "3+1", - сказала політик.

"Я думаю, що президенту хтось, як мінімум, мусив був пояснити, що "3+1" - це не формат можливої політичної чи економічної співпраці, а це просто приклад "3+1=4", більш нічого, чотири, і все", - вважає Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" підкреслила, що установчі документи Митного союзу не передбачають жодних спеціальних процедур та вилучень для окремих членів інтеграційної структури. "Я переконана, що Янукович до кінця не розуміє, що таке Митний союз, він знає тільки назву. В цьому є проблема, проблема неінтелектуальності сьогоднішньої української влади", - додала вона.

"Є обов'язкова умова, яка передує вступу до Митного союзу, - це інтеграція в так званий євразійський економічний простір. Якщо Янукович уважно почитає цей документ, в якому описано те, що таке євразійський простір, він буде, на мій погляд, неприємно здивований. Тому що це - наддержавна структура, яка передбачає ухвалення всіх рішень в цій структурі більшістю голосів. Голоси розподіляються приблизно таким чином: 40% - у Російської Федерації, по 20% - у Бєларусі та Казахстану й по 10% - ще у двох країн. Але питання в тому, що в будь-якому форматі 50% завжди буде набиратися. Туди делегується значна частина суверенітету кожної країни. Це ще не Митний союз, це поки ще політична інтеграція", - пояснила Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" припустила, що Янукович досі не розуміє: у разі приєднання України до Митного союзу "українська влада втратить приблизно до 40% своєї компетенції".

"Янукович знайомий з цими аспектами інтеграції в Митний союз? У мене є єдина надія, враховуючи, що в нього тільки хапальний інстинкт добре розвинутий, - чи захоче він розлучатися з частиною своєї власної влади і поділитися з незрозумілим партнером, який насправді є непрогнозованим?" - риторично запитала вона і додала: "У цьому є моя таємна надія".

"Зона вільної торгівлі з Європейським Союзом, підписання угоди про політичну асоціацію з Європейським Союзом несумісні з входженням України в Митний союз. Треба це чітко усвідомлювати, знати і не робити дивних форматів "3+1", яких не існує в політичній природі ні одного об'єднання держав, ні другого", - резюмувала Тимошенко.

Зауважимо, у МЗС України підкреслюють, що Митний союз Росії, Бєларусі й Казахстану і зона вільної торгівлі з Європейським Союзом несумісні. "Два інтеграційних треки є несумісними", - сказав заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ