Сб, 2024-04-27, 03:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 7 » Тимошенко дає свідчення щодо "газової" справи. Її захист каже, що Киреєв на гачку у влади
10:14
Тимошенко дає свідчення щодо "газової" справи. Її захист каже, що Киреєв на гачку у влади
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 7 вересня, Печерський районний суд Києва продовжує розгляд кримінальної справи проти колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Тимошенко дає свідчення в суді щодо "газової" справи. "І я хочу надати повністю своє бачення того, що відбувається в судовому процесі", - заявила екс-прем’єр-міністр.

- В БЮТ вважають, що Тимошенко отримає від 7 до 10 років, а газові контракти можна розірвати без міжнародних судів

Засідання почалося з того, що суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреєв, головуючий у "газовій справі", оголосив клопотання про відвід судді, яке надійшло від захисту Тимошенко.

Суддя залишив це клопотання без розгляду, мотивуючи тим, що воно вже неодноразово розглядалося і направлено на затягування справи.

Потім Тимошенко заявила про своє бажання дати свідчення. Киреєв при цьому сказав: "Якщо ви поважаєте закон, то ви будете давати свідчення стоячи".

Разом з тим, екс-прем'єр дає свідчення, не піднімаючись з місця. Вона повідомила, що до її усних свідчень будуть додані письмові.

На попередньому засіданні, 6 вересня, суддя Родіон Киреєв оголосив свідчення обвинуваченої, дані нею на досудовому слідстві, хоча Тимошенко заявляла, що готова дати свідчення, але тільки після розгляду клопотань захисту.

Допит підсудної є одним з останніх етапів у судовому процесі перед винесенням вироку. Партія Тимошенко очікує, що вирок її лідеру суд винесе вже в п'ятницю (9 вересня). У БЮТ вважають, що Тимошенко отримає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко було заарештовано. За інформацією держобвинувачення, підставою стало "перешкоджання у встановленні істини".

Генеральний прокурор Віктор Пшонка стверджує, що слідство довело провину екс-прем'єра Юлії Тимошенко у "газовій справі".

Захист Тимошенко побачив, як влада посадила Киреєва на гачок

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Юрій Сухов переконаний, що відкриття провадження щодо судді Печерського районного суду Києва Родіона Киреєва у Вищій раді юстиції (ВРЮ) є тиском на нього напередодні винесення вироку Тимошенко, передає прес-служба "Батьківщини".

"Це, безумовно, є певним тиском на суддю. Я розумію, що це провадження буде завершено вже після винесення вироку, і що його результати будуть залежати саме від цього вироку, від його змісту, який буде винесений суддею Киреєвим", - сказав він.

"Влада зробила це для того, щоб тримати його на гачку", - сказав він.

За словами адвоката, провадження відкрито, зокрема, за скаргами депутатів на видалення їх із зали суду.

Також Сухов підкреслив, що після показань екс-керівника апарату Тимошенко Михайла Лівінського про те, що під "директивами" Тимошенко стоїть факсиміле, а не її підпис, "звинувачення розвалюється".

Сухов також зазначив, що Тимошенко може 7 вересня дати свідчення в суді, якщо на це буде дано дозвіл головуючого судді. На його думку, без показань підсудної неможливо проводити наступну стадію суду - дебати сторін.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 770 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ