Пт, 2024-04-26, 13:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 23 » Тимошенко готова лікуватися і судитися
12:13
Тимошенко готова лікуватися і судитися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко має намір подати до суду в Лондоні на першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна за поширення неправдивої інформації. Про це заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко в неділю в ефірі каналу ТВі.

"Ми подаємо на цьому тижні заяву на пана Кузьміна в один із судів Лондона за фактом розповсюдження неправдивої інформації в інтерв’ю Бі-Бі-Сі у Лондоні, де суд не залежить від Януковича з Азаровим, там і подивимось", - сказав Власенко.

Він зазначив, що позов подається до лондонського суду, оскільки Кузьмін поширив інформацію в мережі британської телекомпанії.

Відповідаючи на запитання про наслідки рішення цього суду, Власенко сказав, що "є багато цікавих варіантів".

"Окрім того, що поширена Кузьміним інформація буде визнана брехливою, є низка додаткових опцій… За певних обставин пан Кузьмін може бути визнаний кримінальним злочинцем у Великій Британії", - сказав адвокат.

Він також назвав звинувачення в причетності Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня абсурдними.

"Я думаю, що далі буде порушена нова кримінальна справа про те, що Тимошенко особисто розіп’яла Христа, а Інна Богословська підпишеться, що вона це особисто бачила", - сказав Власенко.

Власенко припускає, що Тимошенко загрожує параліч

Юлія Тимошенко готова пройти лікування в харківській ЦКЛ "Укрзалізниці" за умови, якщо до її лікування буде допущено професора Миколу Поліщука або німецьких лікарів. Про це заявив її захисник, народний депутат Сергій Власенко.

За його словами, у Тимошенко "нема проблем і питань" щодо обладнання у цій лікарні. Однак вона вже протягом трьох місяців вимагає допустити до її лікування Поліщука.

"Проблема полягає в тому, що ми розуміємо, що Юлія Володимирівна є на сьогоднішній день ворогом системи Януковича. І на жаль, МОЗ – це структура, підконтрольна Януковичу", - сказав Власенко.

"Є дуже красивий приклад. Ви сідаєте в літак, а авіакомпанія вам каже: "Дуже гарний літак. У нас є питання з пілотами – такі собі, але літак дуже гарний". Ви сядете в такий літак? Я – ні. І Тимошенко не хоче сідати в такий літак", - підкреслив захисник екс-прем'єра.

За його словами, "коли Тимошенко передавали так звану поінформовану згоду на лікування, то там побічних наслідків на дві сторінки, в тому числі параліч, інші цікаві речі".

"Я розумію, що Віктору Януковичу було б дуже добре вийти і, посміхаючись від вуха до вуха, сказати: "Знаєте, у нас відбулась медична помилка, і вона померла або лежить паралізована", - зазначив захисник.

Він зазначив, що якби держава в особі президента хотіла забезпечити лікування Тимошенко, треба було допустити Поліщука до лікування, "і це б зняло проблеми за п'ять хвилин", або допустити до лікування німецьких лікарів. На уточнювальне запитання, чи можна було б у цьому випадку лікувати Тимошенко в тій же харківській лікарні, Власенко відповів: "Нема питань".

Як повідомлялося, Тимошенко, яка відбуває покарання у "газовій справі" в Качанівській виправній колонії в Харкові, пізно ввечері 20 квітня перевезли на лікування в ЦКЛ №5.

21 квітня на сайті партії "Батьківщина" з'явився український переклад звіту німецьких лікарів за результатами візиту в ЦКЛ № 5.

"Лікарня має багато передумов для реабілітації пацієнтів з проблемами (видалено діагноз). Проте з урахуванням особливих проблем пані Тимошенко, а також її особливої ​​особистої історії хвороби не здається ймовірним, що терапія там буде успішною", - наголошується у висновку лікарів, опублікованому на сайті "Батьківщини".

У неділю, 22 квітня, через відмову від медогляду Тимошенко було переведено назад у колонію.

19 квітня 2012 року відбулося попереднє слухання у справі проти Юлії Тимошенко за звинуваченням у фінансових порушеннях під час її перебування на посаді голови корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). 20 квітня суддя Костянтин Садовський призначив справу до слухання на 28 квітня.

Піскун пояснив, чому свого часу закрив справи проти Тимошенко

Колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун спростовує заяву нинішнього глави ГПУ Віктора Пшонки про те, що він 2005 року закрив кримінальні справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко під тиском тодішнього президента Віктора Ющенка. Про це він заявив у прямому ефірі під час дискусії з головою Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктором Швецем.

"За мене проголосували 375 депутатів! Щоб змінити Конституцію, треба 300! Так хто на мене взагалі може тиснути? Я сказав на прес-конференції тоді, що якщо за 9 років, коли Тимошенко і була народним депутатом, і не була ним, не змогли закінчити цю справу і спрямувати її до суду, то подальше розслідування цієї справи, якщо вона вже стала прем'єр-міністром, не має сенсу, і я не бачу, що ще можна щось розслідувати", – сказав він.

"Тому я сказав слідчим: приймайте рішення. Але я написав, що я згоден з цим рішенням. Вони ходили до мене і просили: поставте, що ви згодні. Добре, я згоден! Це не процесуальне рішення, воно не передбачено процесуальним законом, але я, як генеральний прокурор, погодився з тим рішенням, яке прийняли слідчі", – підкреслив екс-генеральний прокурор.

У свою чергу Віктор Швець, який був у 2005 році адвокатом Юлії Тимошенко, повідомив, що він написав тоді в генпрокуратуру клопотання про закриття її справи у зв'язку з відсутністю складу злочину, тому що суди визнали порушення кримінальної справи проти неї незаконним, і ГПУ зобов'язана була це зробити.

"Жодна справа проти Тимошенко не закрита Піскуном, жодна! Це зробили прокурор, який здійснював нагляд, і начальник Головного слідчого управління ГПУ", – зазначив Швець. Він додав, що переконував Піскуна узгодити це рішення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 917 | Додав: admin | Теги: Юлія Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ