Чт, 2024-04-18, 16:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 23 » Тимошенко і Яценюк об'єдналися
16:01
Тимошенко і Яценюк об'єдналися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко і "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявили про об’єднання їхніх політичних сил і формування спільного списку на парламентських виборах.

"Декларацію єдності", підписану Тимошенко і Яценюком, зачитав на прес-конференції 23 квітня заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

"Ми заявляємо про наше об’єднання для перемоги на парламентських виборах, відновлення в Україні демократії та справедливості. Наші політичні сили сформують єдиний список на виборах та узгодять своїх кандидатів у мажоритарних округах", - сказано у документі, який наводить прес-служба "Батьківщини".

"Законодавство забороняє участь блоків на виборах, тому єдиний список буде сформовано на основі партії "Батьківщина" як найбільш рейтингової опозиційної сили. Його очолять Юлія Тимошенко і Арсеній Яценюк як найбільш рейтингові опозиційні політики", - йдеться у ньому.

Раніше повідомлялося, що Юлія Тимошенко підписала декларацію про спільну участь у виборах з Арсенієм Яценюком - як у мажоритарних округах, так і за єдиним списком. Тимошенко передала текст зі своїм автографом через адвоката Сергія Власенка.

Нагадаємо, що 30 березня "Батьківщина" провела терміновий, запланований раніше на квітень, з'їзд партії.

Юлія Тимошенко лідер партії "Батьківщина", яка перебуває у виправній колонії, вкотре закликала опозиційні сили об’єднатися у єдиний список на парламентських виборах.

У свою чергу, "Народна самооборона" на чолі із лідером, екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком ухвалила рішення про приєднання до партії "Батьківщина".

7 квітня лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявив, що політична партія "Фронт Змін" ухвалила рішення про формування єдиного зі Всеукраїнським об'єднанням "Батьківщина" списку кандидатів у депутати як по мажоритарних округах, так і за партійними списками. На 23 квітня призначена спільна прес-конференція двох політсил про формат загального списку, а на 12 травня - форум.

Як повідомлялось, Верховна Рада 17 листопада 2011 року ухвалила "Закон про вибори народних депутатів", яким запроваджується голосування за змішаною системою та забороняється участь у виборчій кампанії блоків.

Згідно із новим законом про вибори народних депутатів, дозволяється балотуватися як за партійним списком, так і в одномандатному окрузі одночасно, проте згодом Конституційний Суд України визнав це законодавче положення неконституційним.

Турчинов очолить штаб опозиції. Кличко в Києві отримує беззастережну підтримку

12 травня опозиція проведе Форум об’єднаної опозиції, де оприлюднить свої цілі і завдання. Про це заявив на прес-конференції Арсеній Яценюк. "Перемовини йшли складно, довго, але прийнято безповоротне рішення (про об'єднання опозиції)", - заявив він.

"Важливо те, що під цією угодою стоїть особистий підпис Тимошенко. Ви знаєте, що наші стосунки не завжди були простими, але ми переступили через це заради майбутнього держави", - додав він.

Яценюк повідомив, що Олександр Турчинов очолив виборчий штаб опозиції.

За його словами, до складу опозиції, яка піде на вибори єдиним списком на базі "Батьківщини", наразі увійшли "Батьківщина", "Фронт Змін", "Народний рух", "Народна самооборона", "За Україну!", ПРП. "Двері для інших політичних сил теж відчинені", - заявив Арсеній Яценюк.

На запитання про приєднання Кличка Яценюк заявив, що лідер "УДАРу" не надав списку мажоритарників. "Ми не маємо права програти на виборах мера Києва. І ми даємо беззастережну підтримку найрентинговішому кандидату, але нам важливо почути програму. Ми не можемо допустити, щоб Віталій Кличко втретє програв вибори мера", - заявив Яценюк.

Яценюк вважає, що на основі єдиного списку можна формувати єдину партію

Арсеній Яценюк вважає похід опозиції єдиним списком на вибори запорукою для початку переговорів про формування єдиної партії.

Про це він заявив на прес-конференції щодо об'єднання опозиції у понеділок.

На запитання, чи вступлять члени "Фронту Змін" до партії Тимошенко, він сказав, що його однопартійцям доведеться виконати технічні формальності, щоб піти на вибори за списком "Батьківщини".

"Чинний закон не дає формувати блоки, а тому нам доведеться виконати технічні формальності, щоб піти за списком "Батьківщини". Такі формальності будуть виконані. А наше єднання засвідчується тим, що депутати від партії "Батьківщина" вступлять до громадської організації "Фронт Змін", - заявив Яценюк.

"Це є запорукою до серйозних перемовин про формування єдиної партії", - додав він.

Водночас Олександр Турчинов звернувся до влади не намагатися блокувати єднання опозиції і її спільний список. "Заблокують вони діяльність "Батьківщини", значить ми підемо за списком "Фронту Змін", Народного руху і так далі. Вони нас не зламають", - запевнив він.

Щодо списку кандидатів, то Арсеній Яценюк нагадав, що за законом його треба сформувати до 29 липня 2012 року, але обіцяв представити його на суд громадськості раніше.

"Декларація єдності". Текст

Ми, лідери двох найбільших опозиційних сил - Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" та партії "Фронт Змін" - звертаємось до українського народу із закликом підтримати Об'єднану опозицію в її боротьбі з режимом Януковича. Ми заявляємо про наше об'єднання для перемоги на парламентських виборах, відновлення в Україні демократії та справедливості. Влада буде служити суспільству, національне багатство використовуватиметься для потреб усіх громадян, а не можновладців, кожна людина зможе власною працею заробити на гідне життя. Ми припинимо розграбування країни і знущання над правами громадян - нинішня влада понесе за це відповідальність.

Зараз надзвичайно відповідальний момент, який визначатиме майбутнє України: або в сім'ї вільних європейських націй, або серед тоталітарних режимів та держав-ізгоїв. Український народ має право жити у вільній, демократичній, заможній країні. Обов'язок Об'єднаної опозиції - зробити все для того, щоб це відбулося. Ми готові довести, що спільна мета може бути вищою за особисті амбіції.

Наші політичні сили сформують спільний список на виборах та узгодять своїх кандидатів у мажоритарних округах. Законодавство забороняє участь блоків у виборах, тому єдиний список буде сформований на основі партії "Батьківщина" як найбільш рейтингової опозиційної сили. Його очолять Юлія Тимошенко і Арсеній Яценюк як найбільш рейтингові опозиційні політики. Ми сформуємо у новій Верховній Раді демократичну більшість, обмежимо всевладдя Януковича і повернемо владу українському народу. Наше об'єднання має стратегічний характер - після парламентських виборів ми продовжимо спільно працювати і забезпечимо перемогу демократичних сил на виборах Президента.

Для всіх демократичних партій настав час зрозуміти, що сьогодні немає окремих інтересів та окремих пріоритетів. Є один інтерес і один пріоритет - Українська демократична держава і людина, як найвища цінність. Заради цього ми співпрацюватимемо з усіма, хто бореться з існуючим режимом. Ми щиро вдячні нашим соратникам по опозиційній боротьбі за рішення об'єднатися в єдину потужну демократичну команду.

Жоден політик і жодна політична сила не побудують нової країни без підтримки людей. І саме тому ми закликаємо і просимо громадян України підтримати наше єднання і нашу боротьбу.

Гаяти часу не можна, час боротися і час перемагати разом!

Віримо і впевнені, що вже восени цього року український народ підтримає Об'єднану опозицію для того, щоб разом творити нову, справедливу Україну!

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 948 | Додав: admin | Теги: Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ