Сб, 2024-04-20, 02:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 5 » Тимошенко хоче, щоб її обстежили іноземні лікарі
22:01
Тимошенко хоче, щоб її обстежили іноземні лікарі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає проведення її обстеження незалежними лікарями, яких готові надати міжнародні організації та уряди демократичних країн.

Про це заявила прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока на прохання самої екс-прем'єрки, передає прес-служба "Батьківщини".

"На прохання Юлії Володимирівни Тимошенко заявляю, що вона відмовляється від політичних медичних комісій, сформованих в Адміністрації президента і наполягає на обстеженні її незалежними лікарями, яких готові надати міжнародні організації та уряди демократичних країн", - заявила Сорока.

За її словами, "Тимошенко не довіряє лікарям, які залежні від режиму та повзають перед ним на колінах".

"Нагадаю, що допомогу в дослідженні стану здоров'я та лікуванні Юлії Тимошенко було запропоновано урядом Канади. Однак режим боїться допуску незалежних медиків, тому що тоді весь світ ужахнеться від фашистських методів чинної влади, яка не змогла морально зламати незаконно засуджену Юлію Тимошенко, а тому намагається знищити її фізично", - зазначила Сорока.

Також вона нагадала, що "поважна в медичних колах людина - професор Микола Поліщук, який є вчителем багатьох знаних нейрохірургів України та колишнім міністром охорони здоров'я, зазначив, що зволікання із лікуванням Юлії Тимошенко може привести до жахливих наслідків та не виключив інвалідність".

"Юлія Володимирівна не отримує ніякої медичної допомоги, знеболювальне не є лікуванням", - нагадала її прес-секретар.

Зазначимо, що у колонії екс-прем'єрку мала оглянути комісія лікарів МОЗ.

Сьогодні, 5 січня, комісія Міністерства охорони здоров'я, до якої увійшло дев’ятеро провідних фахівців різних сфер медицини, повідомила, що за результатами огляду стан здоров'я Тимошенко "визнано задовільним".

В свою чергу, Тимошенко прийняла пропозицію канадських лікарів про незалежне медичне обстеження стану її здоров'я. Про це заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, інформує УНІАН.

За його словами, захист Тимошенко не сподівається на об'єктивне обстеження підсудної українськими лікарями.

"Мова йде про те, що насправді всі лікарі, які залежні від влади, залежні від влади. Вони не можуть дати об'єктивного висновку", - сказав Власенко.

Він наголосив на тому, що Тимошенко "не може самостійно пересуватися. Я не можу слухати поширювані заяви про нормальний стан її здоров'я. Їм усім, звичайно, хочеться, щоб вона не вставала, не ходила і навіть не дихала".

Незалежне медичне обстеження може бути проведене невідкладно, але тільки після дозволу керівництва колонії і правоохоронних органів, зазначив Власенко. "Вона це не сама вирішує", - зауважив він.

Захисник також повідомив, що наразі Тимошенко зустрічається з донькою Євгенією, і в окремій кімнаті для Тимошенко "поставлено ліжко, оскільки вона не може пересуватися".

Нагадаємо, напередодні свята екс-прем'єрку із Київського СІЗО етапували до Харківської колонії, де вона відбуватиме призначене судом покарання.

Після розміщення Тимошенко у колонії під стінами виправного закладу одразу почали збиратися її харківські прихильники. 4 січня вони встановили там два агітаційні намети партії "Батьківщина" і таким чином намагались підтримати ув'язнену. Місцева влада одразу почала перешкоджати цьому. Згодом мер Харкова заявив, що він не дозволить прихильникам Тимошенко "поводитися безкарно" на цій території. "Що стосується "бойових наметів і прапорів", у війну тут грати ніхто не дозволить", підсумував мер свою думку.

Потім стало відомо, що Адмінсуд Харкова все ж заборонив прихильникам Тимошенко встановлювати намети біля колонії.

Згодом до харків'ян під колонію, де перебуває екс-прем'єрка, прибув автобус з представниками київського наметового містечка, що підтримували Тимошенко у столиці. Вони планували мирну акцію та брифінг для журналістів.

Близько 100 прихильників Тимошенко вже припинили акцію протесту біля прохідної Качанівської жіночої виправної колонії №54 у Харкові, повідомляють "Українські новини".

Представник "Батьківщини" повідомив, що прихильники Тимошенко, які прибули з Києва, вирушили назад до столиці.

Сутичок з правоохоронними органами під час акції не сталося.

Автобус з 40 прибічниками Тимошенко виїхав до Києва о 15.10. Як повідомлялося, учасники мітингу прорвалися до воріт Качанівської колонії, але міліції вдалося відбити несподіваний натиск натовпу і знову зайняти свої позиції.

Раніше навколо установи було виставлено міліційне оточення, яке не підпускало громадян до будівлі.

Стан здоров'я Тимошенко залишається тяжким, запевняє Власенко

Стан здоров'я Тимошенко, яка зараз перебуває в Качанівській виправній колонії (Харків), залишається тяжким, заявив її захисник Сергій Власенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на бравурні заяви Міністерства охорони здоров'я, вона не може самостійно пересуватися, тому, що таке "задовільний стан здоров'я", мені вкрай складно оцінити. Напевно, основне завдання консиліуму МОЗ - дезінформувати міжнародне співтовариство про стан здоров'я Юлії Тимошенко", - сказав він журналістам біля стін Качанівській колонії в Харкові в четвер.

Власенко також зазначив, що в кімнаті для побачень для Тимошенко встановлено ліжко.

"Юлія Володимирівна проходить через вузький коридор, буквально 80 сантиметрів, і лягає", - зазначив він.

За словами Власенка, слідчий СБУ заборонив одночасно зустрічатися Тимошенко з дочкою і захисником.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: щоб її обстежили іноземні лікарі, Тимошенко хоче
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ