Чт, 2024-03-28, 21:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 12 » Тимошенко хоче здолати "кримінальну окупацію" і зменшити податки
14:29
Тимошенко хоче здолати "кримінальну окупацію" і зменшити податки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує механізми демократизації суспільства, передає прес-служба БЮТ.

У листі, який зачитала її дочка Євгенія Тимошенко на форумі об'єднаної опозиції в Києві в суботу, лідер "Батьківщини" заявила, що "відкликання депутатів, мерів, розпуск парламенту, місцевих рад, імпічмент президента необхідно зробити доступним для громадян".

"Ці процедури мусять проводитися без мінімального втручання влади. Я готова запропонувати працюючі механізми", - заявила вона.

Також Юлія Тимошенко вважає головним завданням об’єднаної опозиції зараз звільнення України від жорсткої "кримінальної окупації".

Юлія Тимошенко написала, що в неї болить душа через те, що вона не може бути на форумі, де "б’ється серце гідного майбутнього нашої великої європейської держави".

"Наше об’єднання – історичне! Відійшла в минуле вся політична мішура та взаємопоборювання, залишилося головне – свята справа звільнення України від жорсткої кримінальної окупації", - зачитала її слова Євгенія.

"Якщо ми не зможемо зараз, на парламентських виборах зробити цю справу разом з активною частиною суспільства, – окупанти будуть ставати міцнішими, заможнішими, цинічнішими, і з кожним роком їх буде все складніше і складніше усувати. Коли ми разом, коли ми об’єдналися – у нас з’явився шанс перемагати", - вважає лідер "Батьківщини".

Тому вона подякувала всім опозиційним партіям за відмову від амбіцій.

Крім того, на її думку, потрібно надати кожному громадянину право звертатися до суду із заявою про порушення кримінальної справи проти будь-якого представника влади, який грубо порушив закон, "наприклад, якщо чиновник змушує людину давати хабарі".

"Сьогодні кожен непокірний громадянин - на оптичному прицілі у влади. Треба зробити навпаки. Але для цього треба зробити суди повністю незалежними, інакше в цій пропозиції немає ніякого сенсу. У в'язниці я розробила цілісну концепцію реформи системи правосуддя і найближчим часом представлю її країні" , - зазначила Тимошенко.

Екс-прем'єр також зазначає, що громадянське суспільство слід зробити "впливовим учасником всіх політичних процесів". "Нам необхідно розірвати замкнене коло монополії політиків на держави. Профспілки, творчі спілки, громадські організації, студентські та галузеві союзи мають отримати право на участь у формуванні правил життя у своїй країні і право контролю за діяльністю влади", - наголошує Тимошенко.

Також, за словами Тимошенко, "треба перебудувати піраміду влади". "Центральні органи влади мають виконувати лише ті функції, з якими не можуть самостійно впоратися місцеві. Тож піраміда влади повинна бути перевернута на користь місцевих громад та їх представників. Не менше 70% бюджетних коштів мусять залишатися в місцевій громаді. В центральний бюджет треба перераховувати лише необхідний мінімум", - зазначила вона.

Крім того, за її словами, "окреме завдання - змінити відносини між власниками бізнесу та найманими працівниками". "Частина прибутків повинна напряму передаватися працюючим у вигляді медичного страхування, оплати за навчання, комунальних субсидій. Тому що зараз ця частина прибутку іде до бюджету, де безслідно зникає на приватних рахунках чиновників. Створення платіжоспроможного народу – запорука його свободи.... Правляча партія познущалася над людьми, ввівши податковий кодекс, який вбив середній клас, пенсійний кодекс, який принизив більшу частину пенсіонерів ... Ми маємо взяти на себе обов'язок у перший день нашої перемоги скасувати всі ці псевдореформи і всі інші антиукраїнські та антилюдські нововведення", - зазначила лідер "Батьківщини" у своєму листі.

Крім того, екс-прем'єр закликає об'єднану опозицію після перемоги на парламентських виборах радикально змінити систему ставлення суспільства і влади. "Опозиція, ставши владою, має відмовитися від частини своїх повноважень на користь громадян України. Ми зобов'язані дати людям не декларативні, а справжні інструменти впливу на всю систему влади ... Не може життя людини залежати від гри в лотерею - пощастить з вибором президента чи ні ... Людина завжди повинна мати всі необхідні засоби, щоб захистити себе правовим шляхом і мати можливість впливати на хід свого життя. Ще раз підкреслюю - в будь-яких умовах", - наголосила Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: зменшити податки, здолати кримінальну окупацію, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ