Пт, 2024-04-26, 09:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 17 » Тимошенко може ходити тільки за допомогою ходунків - німецький лікар
19:10
Тимошенко може ходити тільки за допомогою ходунків - німецький лікар
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лікар берлінської клініки "Шаріте" Аннет Райссгауер заявляє, що в стані екс-прем'єра Юлії Тимошенко помічено хороші тенденції, але вона ще не може пересуватися без ходунків.

Про це вона заявила в п'ятницю, 17 cерпня, в Харкові біля ЦКЛ №5, передає Інтерфакс-Україна.

"Є досить хороші тенденції, але досі пацієнтка не може пересуватися без сторонньої допомоги і без ходунків", - сказала Райссгауер.

Лікар також наголосила, що під час її перебування в Харкові в тісній співпраці з українськими колегами був розроблений новий план терапевтичних заходів.

Райссгауер не змогла відповісти на запитання, скільки часу ще потрібно для лікування Тимошенко.

"Якщо ви маєте на увазі загальний план лікування, то на даний момент неможливо назвати терміни. Особливо важливим моментом, який я хотіла б підкреслити, залишається той, який ми згадали під час візиту моїх колег сюди, що все лікування повинне проходити в стані спокою. Тобто вільним від стресових ситуацій", - сказала Райссгауер.

За словами лікаря, під час її відсутності дотримувався графік терапевтичних заходів, проте вона не змогла однозначно відповісти на питання, чи виконувались рекомендації про дотримання спокою.

Вона зазначила, що Тимошенко не слід відмовлятися від зустрічей з родичами.

"Ні в якому разі вона не повинна відмовлятися від відвідування родичів. Це необхідний час для пацієнтки і це необхідно саме для її одужання", - сказала Райссгауер.

Глава клініки "Шаріте" ще не визначився, чи потрібні відеоконференції для лікування Тимошенко

Глава берлінської клініки "Шаріте" Карл-Макс Айнхойпль ще не ухвалив рішення з приводу пропозиції українських медиків використовувати відеоконференції в лікуванні екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, яка перебуває в ЦКЛ №5 (Харків), повідомила лікар клініки "Шаріте" Аннет Райссгауер.

"Ми розмовляли, обговорювали можливість проведення телеконференцій. Але справа в тому, що представники клініки "Шаріте", найголовніше - професор Айнхойпль, досі не висловив ніякого рішення в цьому питанні", - повідомила журналістам у п'ятницю, 17 серпня, біля ЦКЛ №5 Райссхауер, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому вона підкреслила, що рішення з приводу використання відеоконференцій повинно ухвалюватись спільно українською і німецькою стороною.

"Це рішення має прийматися спільно обома сторонами, але звісно, що від клініки "Шаріте" це рішення буде ухвалювати пан Айнхойпль", - зазначила Райссгауер.

Нагадаємо, раніше заступник голови комісії Міністерства охорони здоров'я України Галина Сіроштан повідомила, що в лікуванні Тимошенко пропонується використовувати відеоконференції для зв'язку з лікарями з берлінської клініки "Шаріте", щоб мати можливість більш оперативно вносити зміни в план лікування екс-прем'єра.

"Але в цих відеоконференціях, мабуть, є сенс, тому що і наші лікарі зможуть спілкуватися своєчасно, і якщо потрібно, вносити корективи в лікування. І Юлія Володимирівна зможе ставити питання німецьким лікарям про ті процедури, які сьогодні призначені і будуть проводитися", - підкреслила Сіроштан.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових угод з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Тимошенко перевели з колонії до ЦКЛ №5. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте".

Власенко сподівається, що ЄСПЛ швидко розгляне "газову" скаргу Тимошенко

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко сподівається, що розгляд "газової справи" Тимошенко у Європейському суді з прав людини відбудеться найближчим часом і буде швидким.

Про це він заявив під час інтернет-конференції на порталі "Лігабізнесінформ" 17 серпня.

Власенко зазначив, що слухання з першої скарги призначено на 28 серпня цього року.

"Дуже сподіваюся, що наша друга заява по статті 6 буде розглянута пришвидшено і найближчим часом", - сказав він.

Водночас захисник додав, що рішень Європейського суду у справі Тимошенко може бути кілька.

"При розгляді нашої скарги про порушення статті 6 Європейської конвенції Європейський суд може прийняти рішення про негайне звільнення Юлії Тимошенко. Таке рішення Європейського суду не буде вимагати додатково імплементації в судах України", - сказав він.

Власенко зазначив, що за виконанням рішень Європейського суду стежить Комітет міністрів Ради Європи, який має право застосувати широкий спектр санкцій до тих держав, які відмовляються виконувати рішення Європейського суду.

Він додав, що майже впевнений у позитивному рішенні Європейського суду, але не впевнений, чи дасть воно можливість Тимошенко брати участь у виборах.

"Звичайно ж, не для того Янукович цілий рік робив усе, щоб незаконно тримати Тимошенко у в'язниці, і не для цього він увесь рік терпів приниження від європейських і світових політиків. Він буде робити все, щоб не допустити Юлію Володимирівну до виборів", - підсумував Власенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: допомогою ходунків, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ