Чт, 2024-04-25, 22:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 2 » Тимошенко не пустили до Брюсселя на саміт ЄНП
15:23
Тимошенко не пустили до Брюсселя на саміт ЄНП
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко приходила до Генеральної прокуратури. Вона заявляє, що Генпрокуратура відмовила їй у відвіданні Брюсселя.

"Сьогодні він (слідчий) мені сказав, що мені не дадуть дозволу на поїздку до Брюсселя", - сказала Тимошенко після відвідин Головного слідчого управління Генпрокуратури. Разом з тим, Тимошенко сказала, що вона має намір через декілька днів повторно направити клопотання з проханням дозволити їй цю поїздку.

Політик нагадала, що відповідно до закону термін розгляду таких клопотань - 3 дні.

Вона прибула до будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури о 10.00. Тимошенко зустріли близько 30 прихильників із прапорами "Батьківщини".

Наразі, як повідомляє Інтерфакс-Україна, вона вже покинула Генпрокуратуру.

Тимошенко зазначала, що в Генпрокуратурі планує отримати відповіді на питання, які її цікавлять.

Зокрема, як сказала вона журналістам перед відвідинами Головного слідчого управління Генеральної прокуратури, вона хотіла б отримати відповідь на скаргу до генерального прокурора Віктора Пшонки щодо законності порушення проти неї кримінальних справ, а також дозволу на виїзд до Брюсселя на саміт ЄНП і до Львівської області для зустрічі з місцевими жителями.

Вона повідомила, що має намір просити Генпрокуратуру дозволити їй відвідати Львівську область. "Я отримала запрошення від громадян, які у своїх правах зараз, по суті справи, утиснені. Це люди, які живуть у Львівській області. Це ті люди, які сьогодні не можуть ні в суді, ні в прокуратурі, ні в силових структурах знайти захист", - сказала Тимошенко.

"Вони звернулися за захистом до мене, і тому я буду подавати заяву про моє право виїхати до Львівської області і спілкуватися з людьми на їх запрошення", - заявила вона.

При цьому екс-прем'єр нагадала, що раніше Генпрокуратура двічі відмовила їй у поїздці до Харківської області, додавши, що, на її думку, метою таких дій є намір влади ізолювати її від спілкування з громадянами як лідера опозиційних сил.

Тимошенко також нагадала, що 26 і 27 травня направила Пшонці скарги з вимогою перевірити законність порушення проти неї кримінальних справ.

"Ми вважаємо, що справи грубо підроблені, сфальшовані, і хочемо знати: генпрокурор Пшонка знає про це чи не знає", - сказала Тимошенко. За її словами, це важлива дія, яка буде свідчити про те, чи генеральний прокурор теж задіяний у злочині, чи він просто ні про що не знає.

При цьому Тимошенко зауважила, що, відповідно до законодавства, генеральний прокурор має надати відповідь на таку скаргу протягом трьох днів.

Після виходу з Генрокуратури Тимошенко повідомила, що Пшонка не надав відповіді на її скаргу. За її словами, сьогодні слідчий сказав, що жодних документів у відповідь на цю скаргу від Пшонки не надходило.

Тимошенко підкреслила, що це означає, що генпрокурор порушив норму закону, якою передбачено триденний строк для надання відповіді на подібні скарги. "Він (Пшонка) не залишає свій підпис, він боїться, тому що дуже добре знає, що всі ці справи сфальшовані", - сказала Тимошенко.

"Своїми невідповідями на мої скарги, свідомим порушенням закону Пшонка довів, що в Україні є політичні репресії, що в Україні є політв'язні і що справи фальшиві", - зазначила вона. На думку Тимошенко, "чесний генеральний прокурор" відповів би. "Але ви бачите, що він цього не зробив", - додала екс-прем'єр.

Тимошенко також відкидає звинувачення Генеральної прокуратури у зволіканні з ознайомленням з матеріалами порушених проти неї кримінальних справ.

У свою чергу, її захисник Сергій Власенко сказав, що Тимошенко практично щодня разом з ним відвідувала Генпрокуратуру. "У нас все задокументовано, є всі свідчення того, що Тимошенко не ухиляється від слідства", - сказав він.

Сама Тимошенко додала, що журналісти також постійно перебувають біля приміщення Генпрокуратури і бачили, що вона регулярно з’являється у це відомство. "Тому ці слова Рената Кузьміна не відповідають дійсності", - наголосила вона.

Зазначимо, що у середу, 1 червня, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що Тимошенко з 20 квітня жодного разу не з’явилася до прокуратури, не була у слідчого і до цього дня не знайомиться з кримінальними справами, які вже завершено. Він також підкреслив, що у зв'язку з політизацією справи стосовно Тимошенко на слідчого чиниться тиск.

Її захисник Сергій Власенко спростував цю інформацію і заявив, що Тимошенко знайомиться з копіями матеріалів "газової" кримінальної справи.

Нагадаємо, що 11 квітня Генпрокуратура порушила третю кримінальну справу проти Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Українська влада вважає, що ці контракти вкрай невигідні для України і змушують її платити дуже високу ціну за газ. Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює на більш ніж 1,5 млрд грн.

24 травня в Генпрокуратурі заявили про завершення досудового слідства у кримінальній справі щодо Тимошенко з газових контрактів, підписаних у 2009 році. Згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, після завершення слідчих дій звинувачена має ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, яку згодом буде передано до суду.

Перший заступник генерального прокурора України Кузьмін заявляв, що справа щодо Тимошенко з газових контрактів складається з восьми томів і з нею можна якісно ознайомитися протягом 1-2 тижнів. Водночас захисник Тимошенко переконаний, що за такий короткий строк ознайомитися зі справою неможливо.

Крім того, спочатку повідомлялося, що в ГПУ дозволили Тимошенко скопіювати матеріали справи та ознайомлюватися з ними поза прокуратурою. Та згодом там заявили, що Тимошенко, згідно із законодавством, для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи зобов'язана приходити до слідчого.

Тимошенко обмежили строки ознайомлення з першими двома кримінальними справами

Печерський районний суд обмежив до 25 червня термін ознайомлення екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко з кримінальними справами про "кіотські гроші" і закупівлю автомобілів для сільської медицини, повідомив захисник Тимошенко народний депутат Сергій Власенко.

"Рішенням Печерського районного суду від 23 травня 2001 року в справах про "кіотські гроші" і в справі про автомобілі для сільської медицини Тимошенко обмежена в термінах для ознайомлення з цими матеріалами. Ця гранична дата - 25 червня", - сказав Власенко журналістам.

У зв'язку з цим, пояснив захисник, Тимошенко має намір в першу чергу знайомиться з матеріалами саме цих справ, і в другу чергу - з матеріалами справи з "газових контрактів". Власенко повідомив про те, що в цій справі близько 150 томів.

Він також зазначив, що Тимошенко має намір виконати судове рішення, тому частково буде знайомиться з матеріалами "газової справи". Крім того, Власенко повідомив, що у розпорядженні Тимошенко є ксерокопії всіх порушених проти неї кримінальних справ.

Що стосується кримінальної справи з газових контрактів, то, за його словами, з дозволу слідчого зроблено ксерокопії з десяти томів - усього в цій справі чотирнадцять томів. "Ще раз підкреслюю: ми будемо це робити (знайомитися з матеріалами справи з газових контрактів) відповідно до закону за тими ксерокопіями матеріалів справи там, де це буде зручно Тимошенко, а не там, де незаконно вимагатиме Генеральна прокуратура", - сказав захисник.

Нагадаємо, щодо Тимошенко було порушено три кримінальні справи: перша - за нецільове використання коштів, отриманих в результаті продажу квот у рамках Кіотського протоколу, друга - за фактом заподіяння збитку державному бюджету при закупівлі в 2009 році тисячі автомобілів Оpel Сombo, третя, - за перевищення влади і службових повноважень під час підписання газових контрактів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 867 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ