Пт, 2024-04-19, 09:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 20 » Тимошенко отримала офіційного захисника у Бундестаґу
10:13
Тимошенко отримала офіційного захисника у Бундестаґу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ув'язнена екс-прем'єр України Юлія Тимошенко отримала офіційного захисника у німецькому парламенті. Опікуна в Бундестаґу має і екс-міністр екології Георгій Філіпчук. Депутат Бундестаґу Еріка Штайнбах (ХДС) стала покровителькою Тимошенко у межах програми "Парламентарії захищають парламентаріїв". Ця програма німецького Бундестаґу існує з 2003 року для захисту закордонних політиків, яких переслідують або яким загрожують репресії пише DW.de.

Штайнбах, яка належить до керівництва урядової фракції ХДС/ХСС, відповідає в ній за питання прав людини та гуманітарної допомоги.

"На посаді прем'єр-міністра України вона (Юлія Тимошенко - ред.) докладала усіх сил для реалізації цілей Помаранчевої революції, демократизації своєї країни, боротьби з поширеною корупцією та для наближення України до Європейського Союзу", - зазначила Штайбах в обґрунтуванні свого кроку 18 травня.

За словами німецького депутата, "процес проти неї (Тимошенко - ред.) та інших опозиційних політиків країни відбувся без дотримання міжнародних стандартів щодо чесного, прозорого та незалежного правосуддя".

Водночас, як повідомив Бундестаґ, депутат від Зелених Віола фон Крамон опікується колишнім міністром охорони довкілля Георгієм Філіпчуком. Його засудили у квітні 2012-го до трьох років позбавлення волі за зловживання службовим становищем.

Віце-президент ЄП відмічає важкий психо-емоційний стан Тимошенко через відеоспостереження

Віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич обговорював з Тимошенко умови її перебування в лікарні, пропозиції президента Європарламенту Мартіна Шульца, а також відносини України та ЄС та їх майбутнє.

"По-перше, ми говорили про умови, в яких знаходиться пані Тимошенко в лікарні, по-друге, я питав чи потрібні їй додаткові лікарі, як запропонував пан Шульц. По-третє, погодилася б вона на приїзд представника Європарламенту на розгляд касації по її справі. Це теж пропозиція пана Шульца. І нарешті, ми говорили в цілому про відносини Україна та ЄС та їх майбутнє", - повідомив Протасевич.

За його словами, екс-прем'єрка сказала, що не потребує додаткової медичної допомоги, оскільки повністю приймає лікування, запропоноване доктором Лутцом Хармсом і німецькими лікарями.

Крім того, за словами Протасевіча, вона не проти, щоб на розгляді касаційної скарги в суді був присутній відомий європейський політик, але вважає, що це має бути незалежна, неупереджена людина, авторитет якої не викликає сумніву.

Відповідаючи на питання про стан здоров'я Тимошенко, Протасевіч зазначив, що вона знаходиться "в дуже важкому психо-емоційному стані".

"Пані Тимошенко в дуже важкому психо-емоційному стані. Присутність камер, як відкритих, так і прихованих (вона впевнена, що є приховані камери) - все це не сприяє її одужанню", - зазначив він. Разом з тим, віце-президент Європарламенту сказав, що бачив тільки три відкриті камери відеоспостереження: дві встановлені в коридорі і одну в палаті, де знаходиться Тимошенко.

Він наголосив, що сам прихованих камер не бачив ні в тому приміщенні, де була зустріч з Тимошенко, ні в кімнаті, де проходять процедури, ні в інших приміщеннях, але екс-прем'єрка стверджує, що там є приховані камери відеоспостереження.

Як повідомлялося, під час візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова 15-16 травня до Брюсселя президент Європейського парламенту Шульц звернувся з проханням направити в Україну додатково медичних фахівців від Європейського парламенту для надання екс-прем'єру України Тимошенко медичної допомоги, а також дозволити міжнародному експерту з високою репутацією в міжнародному співтоваристві спостерігати за другим судовим процесом із повним доступом до судді, прокурора, адвоката та справи стосовно екс-прем'єра.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбувала покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Апеляційний суд підтвердив законність вироку в газовій справі. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касації на 26 червня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1161 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ