Пт, 2024-03-29, 17:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 18 » Тимошенко поскаржиться до ГПУ: Нацбанк запустив "друкарський верстат", щоб виводити кошти в офшори
20:49
Тимошенко поскаржиться до ГПУ: Нацбанк запустив "друкарський верстат", щоб виводити кошти в офшори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко планує звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати факти необґрунтованого випуску грошових коштів, а також незаконного виведення фінансових ресурсів з України в офшорні зони.

Про це Тимошенко повідомила сьогодні журналістам перед черговим відвідуванням Генпрокуратури, передає УНІАН.



"Перше, що я зроблю, я напишу в Генеральну прокуратуру заяву про злочин, це те, що передбачено законом, і ми викладемо всі ці цифри й емісії, і виведення грошей в офшорні зони, тому що це є відкритим прилюдним злочином, який робиться на чолі з президентом України Віктором Януковичем", - заявила Тимошенко.

Крім того, за її словами, паралельно опозиційні фракції в парламенті ініціюватимуть створення тимчасової слідчої комісії, а також звіту голови Нацбанку Сергія Арбузова та прем’єр-міністра України Миколи Азарова про здійснення монетарної політики уряду та Національного банку України.

"Ми будемо ініціювати, по-перше, створення спеціальної слідчої комісії силами опозиційних політичних сил, а по-друге - ми будемо вносити постанову про спеціальні слухання так званого голови Національного банку, який є приватним банкіром родини Януковича і бізнес-партнером його сина. Ми будемо наполягати на тому, щоб публічний звіт зробив також прем’єр-міністр стосовно таких цифр, тому що все це веде до повного колапсу економіки України", - додала вона.

Зокрема, Тимошенко повідомила, що у 2010 році уряд спільно з Нацбанком вдався до неконтрольованої емісії в обсязі 99 млрд 671 млн грн. "Щоб ви мали відчуття, що це за цифра, то я наведу приблизно, що доходи загального та спеціального фондів державного бюджету по факту 2010 року становлять приблизно 230 млрд грн. Це значить, що майже половина бюджету - це емісійні гроші", - пояснила вона.

Крім того, екс-прем’єр повідомила, що за результатами 2010 року з України до офшорних зон було виведено 28 млрд 700 млн доларів, в тому числі 26 млрд 500 млн доларів виведено на рахунки кіпрських компаній. "Чи може в нормальній демократичній країні, яка живе без корупції, бути таке, щоб в офшорні зони за 2010 рік, в тому числі за допомогою емісії гривні, а це значить, через золотовалютні резерви країни, виведено суму, яка дорівнює доходам державного бюджету за 2010 рік", - наголосила Тимошенко.

Тим часом саму Тимошенко майже щодня допитують у ГПУ у справі "кіотських грошей". Їй висунуто обвинувачення у скоєнні злочину - перевищення влади або службових повноважень, яке призвело до тяжких наслідків.

Раніше комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, який відвідав Україну 10-11 січня, застерігав владу України від застосування кримінального законодавства в політичних цілях. У США уже вважають, що Янукович переслідує опозицію через політичні мотиви.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ