Пт, 2024-03-29, 08:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 22 » Тимошенко приїхали підтримати вірні прибічники
19:40
Тимошенко приїхали підтримати вірні прибічники
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Харкові, біля Качанівської виправної колонії, де зараз утримується екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, проходить акція, присвячена Дню соборності, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

За оцінками міліції, зібралося близько 300 осіб, люди продовжують підходити.

Під'їзди до колонії перекриті ДАІ у зв'язку з проведенням масової акції. Біля входу в колонію стоїть кордон міліції.

Присутні скандують "Юля, ми з тобою". Вони тримають в руках національні і партійні прапори, зокрема прапори партії "Батьківщина", Народного Руху України, "Громадянської позиції", Конфедерації вільних профспілок.

Серед політиків, що приїхали з Києва, журналісти побачили Олександру Кужель. Як відомо, вона вийшла з лав партії "Сильна Україна" після того, як її лідер Сергій Тігіпко запропонував об'єднатися з Партією регіонів. Пізніше Державна реєстраційна служба відмовила Кужель в легалізації Всеукраїнської громадської організації "Громадянський опір".
 
Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових угод з Росією в 2009-му році.

Тимошенко знаходилась з 5 серпня 2011 року в Київському слідчому ізоляторі. 30 грудня її етапували до Качанівської виправної колонії в Харкові.

22 січня в Україні відзначали День соборності. У нинішньому році вперше, згідно з указом президента України Віктора Януковича, який скасував святкування 22 листопада Дня Свободи, цього дня відзначають День Соборності і Свободи.

Тимошенко з в'язниці закликала опозицію об'єднатися, щоб зберегти незалежну Україну

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка знаходиться зараз у виправній колонії, закликала українську опозицію об'єднатися.

"У цей святий для України день, в день соборності нашої держави, я закликаю і благаю вас про соборність і єдність сил демократичної опозиції. Одна команда - одна перемога - це єдине гасло, яке сьогодні має бути на озброєнні опозиції", - мовиться в листі Тимошенко, текст якого обнародувалапрес-служба партії "Батькiвщина". 

Тимошенко також відзначила, що тільки єдина опозиція може зберегти незалежну Україну.

"Ми винні, нарешті, зрозуміти, що на цих виборах ми боремося за свою країну, а не за свої партії, що мова йде не про склад парламенту майбутнього скликання, а про майбутнє країни на десятки років вперед", - мовиться в листі.

Тимошенко завірила, що пройде через "будь-які випробування, через будь-які тортури і знущання".

"Я не здамся і не зламаюся. Але я хочу знати, що на волі ви також пройдете через всі випробування і об'єднаєтеся заради нашої спільної перемоги. Досить об'єднуватися перед розстрілом, давайте об'єднуватися перед звершеннями", - підкреслила лідер партії "Батьківщина".

"Якщо в тюремній камері дивитися у вікно, то можна побачити дві речі: або грати, або синє, світле небо. Я - бачу небо. Я навчилася не помічати грати. Тому що свобода живе в мені самій", - написала Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна на Софійській площі зібралися близько 10 тис осіб.

На мітингу біля колонії, де ув'язнена Тимошенко, звучать заклики до об'єднання опозиції

Олександра Кужель закликала опонентів влади послідувати заклику екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко і об'єднатися, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми повинні дослухатися до того, що говорить Тимошенко - забути всі сварки і чвари, щоб знести цю владу. Але це не означає, що ми повинні забути тих, хто нас зрадив. Ви називаєте їх "тушками". Та вони щури собачі! Якби вони не перейшли в більшість, не було б конституційного перевороту, не міг би Янукович посадити Юлю - йому доводилося б домовлятися з опозицією і не було б того беззаконня, яке є", - сказала Кужель на мітингу біля Качанівської колонії в Харкові, де утримується Тимошенко.

Вона також сказала, що вперше за 20 років незалежності України відзначає День соборності. "Я вперше за 20 років незалежності святкую День соборності і приїхала сюди. Це - принципова позиція, тому що Юля сьогодні є символом. Саме вона показує, що об'єднання нації - шалено важлива річ", - підкреслила Кужель.

На мітингу виступили народні депутати від фракції "БЮТ-Батьківщина" Олена Шустік і Вадим Петренко.

Шустік передала вітання з Києва, де на Софійській площі проводить мітинг об'єднана опозиція. Вона відзначила, що опозиція має намір висунути єдиних кандидатів по мажоритарних округах.

На мітингу виступають також представники політичних партій, громадських організацій, люди, які приїхали з інших областей. За словами організаторів, для участі в акції приїхали прихильники Тимошенко з Луганської, Дніпропетровської, Сумської, Донецької, Івано-Франківської і Львівської областей.

В рамках акції в повітря на синіх повітряних кулях запустили ляльку з маскою президента Віктора Януковича, одягнену в арештантський одяг.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 959 | Додав: abel | Теги: Тимошенко приїхали підтримати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ