Чт, 2024-04-25, 16:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 9 » Тимошенко та Луценко мають взяти участь у виборах, вважає Сікорський
13:12
Тимошенко та Луценко мають взяти участь у виборах, вважає Сікорський
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники української опозиції обговорили з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським європерспективи України та майбутні вибори до Верховної Ради. Про це повідомили журналістам після зустрічі перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, лідер Народного Руху України Борис Тарасюк та голова партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"Йшлося якраз про ситуацію щодо європейської перспективи України, які кроки для цього треба робити. Йшлося також про забезпечення чесних прозорих виборів в Україні і про механізм припинення в Україні політичних переслідувань", - сказав Турчинов.

За словами Яценюка, якщо екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко залишатимуться у в’язниці та спостерігатиметься намагання влади фальсифікувати результати виборів, підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом є неможливим.

"Розмова про підписання і ратифікацію угоди між Україною та Європейським Союзом відкладена до моменту зупинення політичних переслідувань і проведення чесних прозорих демократичних виборів в Україні", - зазначив голова партії "Фронт Змін".

У свою чергу Тарасюк повідомив, що під час зустрічі представники української опозиції висловили вдячність Сікорському і польському головуванню у Євросоюзі за зусилля повернути Україну до демократичних тенденцій.

"Без перебільшення можна сказати, що польське головування зробило максимум можливого для того, щоб відновити демократичні тенденції в Україні", - вважає голова Народного Руху України.

Турчинов: влада робить усе, щоб Україна потрапила в ізоляцію

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявляє, що для того, аби не допустити сповзання України до тоталітаризму, потрібна координація всіх демократичних сил як всередині країни, так і за її межами. Про це він сказав після закінчення зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

"І президент Польщі Коморовський, і міністр закордонних справ Сікорський дуже багато роблять для того, щоб допомогти Україні зорієнтуватися в напрямку руху до європейської інтеграції", - сказав Турчинов.

Разом з тим, за його словами, керівництво України продовжує робити все, щоб не лише заблокувати євроінтеграцію, а й провести країну "фактично до ізоляції".

"Провал голосування пропрезидентської Партії регіонів за закон про декриміналізацію свідчить про те, що вони не тільки не збираються дивитися у напрямку євроінтеграції і виконувати вимоги ПАРЄ, членом якої Україна є сьогодні, - вони роблять всю країну заручником свої небезпечної внутрішньої і зовнішньої політики", - наголосив перший заступник лідера "Батьківщини".

"Політичні репресії стають невід’ємною частиною їхньої внутрішньої політики, а дезорієнтація та нерозуміння того, що відбувається у світі навколо України, безумовно, повністю перекреслює і європейську перспективу нашої країни", - резюмував Турчинов.

Зазначимо, остаточний текст угоди про асоціацію Україна-ЄС може бути затверджено найближчими тижнями, прогнозує Радослав Сікорський. "Ми сподіваємося, що текст угоди остаточно буде закрито протягом найближчих тижнів", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Нещодавно посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра підтвердив інформацію про те, що європейські керівники відмовляються зустрічатися із президентом Віктором Януковичем. "За останні роки була достатня кількість зустрічей Януковича з керівниками ЄС і країн-членів ЄС на найвищому рівні", - сказав він.

А спікер Володимир Литвин припускає, що Європа може піти на санкції проти України.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко та Луценко мають взяти уч
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ