Пт, 2024-03-29, 10:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 30 » Тимошенко вдячна Росії за жорстку позицію
09:46
Тимошенко вдячна Росії за жорстку позицію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вдячна російському керівництву за жорстку позицію щодо кримінальної справи проти неї.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі радіостанції "Ехо Москви", відповідаючи на питання, як екс-прем'єр оцінює реакцію Росії.

"Юлія Володимирівна, по-перше, вдячна всім, хто підтримав її в цю важку хвилину", - зазначив Власенко.

"Звичайно ж, вона вдячна, в тому числі і керівництву РФ, і керівництву МЗС РФ, які висловили досить жорстку позицію, пов'язану з порушенням цієї справи, з його розглядом, а також з тією позицією, яка була заявлена ​​і керівництвом України, і правоохоронними органами України", - сказав він.

Адвокат також висловив думку, що міністр оборони Росії Анатолій Сердюков був використаний в ситуації з порушенням нової кримінальної справи проти Тимошенко за борги компанії ЄЕСУ.

"Російський міністр оборони в цій ситуації, насправді, просто був, скоріше за все, використаний", - сказав Власенко.

За словами адвоката, правоохоронні органи України трактували лист Сердюкова українському уряду як претензію міністерства оборони РФ до держави України за боргами корпорації ЄЕСУ.

"Наскільки я розумію, якщо цей лист буде відкликано, дезавуйовано або уточнено якимось чином з боку РФ, то в українських правоохоронців не буде можливостей втягувати російські структури в політичні розборки всередині України", - вважає він.

На питання, чи не планує захист екс-прем'єра звернутися до Сердюкова за роз'ясненням його позиції, адвокат сказав: "Ми зверталися в посольство РФ з цього приводу, ми не отримали на сьогоднішній день відповідь, на жаль. Я подумаю над вашою пропозицією".

Крім того, коментуючи чутки про наявність у Тимошенко російського громадянства, Власенко зазначив, що йому нічого про це не відомо.

Як повідомлялося раніше, глава російського оборонного відомства Анатолій Сердюков визнав наявність боргу "Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ)".

Тимошенко очолила корпорацію "ЄЕСУ" в 1995 році. Сама засуджена стверджує, що вона з 1997 року припинила роботу в "ЄЕСУ".

Юлія Тимошенко була прем'єр-міністром України з лютого по вересень 2005 року і з грудня 2007 року по березень 2010 року.

Адвокати оцінюють шанси скасування вироку апеляційним судом як низькі

Крайній термін винесення апеляційним судом рішення за вироком екс-прем'єрові України Юлії Тимошенко у "газовій справі" випадає на кінець першого тижня лютого 2012 року, пояснює захисник екс-прем'єра, народний депутат Сергій Власенко.

"Починаючи з четверга (27 жовтня), (Печерський) суд зобов'язаний був розіслати ці апеляції (самої Тимошенко і її адвокатів - ред.) решті учасників процесу з метою отримання від них письмових заперечень. На це дається по українському закону до 5 днів. Після цього суд протягом 7 днів зобов'язаний відправити матеріали до апеляційного суду міста Києва, і апеляційний суд міста Києва розглядатиме цю справу не раніше місяця, але не пізніше 3-х місяців з моменту надходження справи до них. Ось приблизний календар", - розповів Власенко в суботньому ефірі радіо "Ехо Москви".

"Тобто, якщо ми говоримо, починаючи відлік від четверга, то це десь мінімум через півтора, а максимум десь через 3 місяці справа має бути розглянута апеляційним судом", - сказав захисник.

При цьому він висловив сумнів, що апеляційний суд винесе справедливе рішення. "Ми не чекаємо справедливості від апеляційного суду, ми швидше чекаємо побачити там 3-х суддів Кирєєвих, які просто утрьох робитимуть те ж саме. І тоді буде підтверджений вирок суду першої інстанції, абсолютно абсурдний вирок. Тоді у нас залишаються з юридичних шляхів це оскарження цього рішення до вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і кримінальних справ. Після цього у нас залишається теоретична можливість звернутися до Верховного суду, ну і, звичайно ж, у нас залишається можливість звернутися до Європейського суду з прав людини, або шукати інші юрисдикційні форми захисту Юлії Володимирівни Тимошенко", - заявив Власенко.

Він також відзначив що декриміналізація, по якій засуджена Тимошенко, - це "політичний шлях", і виразив переконаність в тому, що "питання декриміналізації повністю і остаточно залежить від волі однієї людини - президента України, оскільки, на жаль, в Україні парламент перестав бути місцем ухвалення самостійних рішень".

Сергій Власенко заявив, що йому не перешкоджають у відвідинах Тимошенко в СІЗО, проте, оскільки "суддя, що дає дозволи, просто відмовляє без будь-якого мотивування всім іншим особам окрім захисників зустрічатися з Юлією Володимирівною, її спілкування із зовнішнім світом здійснюється тільки через захисників", у тому числі і в питаннях керівництва партією "Батьківщина".

Раніше повідомлялось, що фракція Партії регіонів не обговорювала тему декриміналізації частини 3 статті 365 Кримінально кодексу, за якою засуджено екс-прем'єра Тимошенко.

Зазначимо, 6 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері.

Захист Тимошенко вимагатиме розгляду апеляції по повній програмі

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко наполягатиме на проведенні апеляційним судом судового слідства в "газовій" справі.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви", опублікованому в суботу, 29 жовтня.

"Апеляційний суд зобов'язаний провести попереднє засідання, на якому він розгляне низку питань, список яких чітко регулюється кримінально-процесуальним законом. Серед цих питань є питання про можливість проведення судового слідства в апеляційному суді", - сказав він.

"Як нам здається, апеляційний суд не має іншого виходу, як проводити судове слідство", - зазначив Власенко.

За його словами, в суді першої інстанції не були допитані близько десяти ключових свідків, заявлених захистом.

"Ми вважаємо, що апеляційний суд зобов'язаний допитати цих людей", - підкреслив він.

Також, за словами адвоката, захист Тимошенко наполягатиме на проведенні нових експертиз.

Власенко зазначив, що Тимошенко звинувачується в власноручному підписанні директив на газових переговорах.

"При цьому в матеріалах справи відсутній підписаний нею документ. Є документ, на якому стоїть факсиміле. Хоча, у нас лежить експертиза, що це, нібито, її власноручний підпис", - сказав він.

"Тобто ситуація взагалі абсурдна: немає оригіналу документа, підписання якого інкримінується як злочин. Тобто це приблизно те ж саме, що розглядати справу про вбивство за відсутності трупа", - вважає Власенко.

"Ось це все ми хочемо, щоб апеляційний суд досліджував повною процедурою - не в процедурі короткого слухання, коли оголошується тільки апеляційна скарга, розглядаються якісь формальні моменти і після цього апеляційний суд виносить свій вердикт", - підсумував захисник.

Він також пояснив, що на вирок Печерського райсуду було подано 2 апеляції. "Одна апеляція була подана безпосередньо Юлією Володимирівною, за її підписом, друга апеляція була подана за підписом захисників", - сказав Власенко.

Нагадаємо, що 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною в перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років ув'язнення/a> з позбавленням права обіймати посади у владі на 3 роки. Такий вирок озвучив суддя Родіон Кіреєв.

Коментуючи вирок екс-прем'єра України прем'єр-міністр РФ Владімір Путін заявив, що <а href="/ukraine/11oct2011/putin_7.html">не цілком понімаєт, за що колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко отримала сім років.

25 жовтня захист екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко подав апеляцію в Печерський райсуд у "газовій справі".

13 жовтня стало відомо про те, що стосовно екс-прем'єра України Тимошенко порушили нову кримінальну справу за перекладення боргів приватної корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України.

Слідство звинуватило Тимошенко в тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму 405 млн 500 тис долл на державний бюджет України.

Реакція МЗС Російської Федерації послідувала відразу: міністр закордонних справ Cергій Лавров виклав офіційну точку зору, що нову справу проти екс-прем'єр-міністра Тимошенко порушили виключно через борг приватної української компанії. "Є заборгованість перед міністерством оборони у приватної української компанії. Ось все, що я з цього приводу думаю", - сказав він.

Крім того, начальник Головного управління міжнародної військової співпраці Міністерства оборони РФ в 1996-2001 роках Леонід Івашов вважає, що Росія, по суті, скасувала борг корпорації "Єдині енергетичні системи України", закривши справу проти Юлії Тимошенко на початку 2000-х років.

Крім того, міністр юстиції Олександр Лавринович раніше заявив, що в Міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій по зобов'язаннях корпорації "Єдині енергетичні системи України".

"Україна як держава не несе відповідальності за дії суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності", - сказано у листі Лавриновича у відповідь на запит народного депутата від Партії регіонів Інни Богословської.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ