Сб, 2024-07-27, 02:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 19 » Тимошенко вимагає від НБУ оприлюднити звіт про емісію грошей минулого року (ВІДЕО)
19:16
Тимошенко вимагає від НБУ оприлюднити звіт про емісію грошей минулого року (ВІДЕО)
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагає від керівництва Національного банку України публічного звіту щодо обсягів емісійних коштів за 2010 рік відповідно до ухваленого парламентом Закону "Про доступ до публічної інформації", повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Я знаю, що вчора після моєї заяви був вибух емоцій від Національного банку і від уряду Азарова (прем'єр-міністр Микола Азаров). Тому зараз я би хотіла, спираючись, зокрема, на прийнятий за ініціативою нашої політичної сили Закон про вільний доступ до інформації, звернутися до голови Національного банку України, щоб він офіційно, публічно, відкрито оприлюднив цифру, скільки друку гривні було зроблено в період за 2010 рік", - сказала Тимошенко сьогодні, 19 січня, після чергового відвідування Головного управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ.

Екс-прем'єр-міністр зазначила, що найближчим часом звернеться до Генпрокуратури з вимогою провести розслідування фактів необґрунтованої емісії грошових коштів і пояснила своє звернення необхідністю встановлення спільної відповідальності представників влади за те, що зараз відбувається у фінансово-кредитній політиці.

"Якщо голова Національного банку дійсно контролює політику в Національному банку, якщо він розуміє, яку посаду він зайняв, то він оприлюднить суму надрукованої протягом 2010 року гривні", - додала вона.

"Я не хочу, щоб складалося враження, що я не розумію, хто сьогодні очолює Генеральну прокуратуру, що вони будуть розбиратися в обставинах справи. У мене немає ніяких ілюзій, я просто хочу бачити всіх співучасників злочину, в тому числі в Генеральній прокуратурі. Якщо вони будуть покривати злочини такого масштабу, як необґрунтований, руйнівний для економіки та фінансів України друк пустої гривні, то вони будуть співучасниками цього злочину", - підкреслила Тимошенко.

Як повідомлялося, Тимошенко планує звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати факти необґрунтованого випуску грошових коштів, а також незаконного виведення фінансових ресурсів з України в офшорні зони.

"Перше, що я зроблю, я напишу в Генеральну прокуратуру заяву про злочин, це те, що передбачено законом, і ми викладемо всі ці цифри й емісії, і виведення грошей в офшорні зони, тому що це є відкритим прилюдним злочином, який робиться на чолі з президентом України Віктором Януковичем", - заявила Тимошенко.

Крім того, за її словами, паралельно опозиційні фракції в парламенті ініціюватимуть створення тимчасової слідчої комісії, а також звіту голови Нацбанку Сергія Арбузова та прем’єр-міністра України Миколи Азарова про здійснення монетарної політики уряду та Національного банку України.

Пізніше Азаров повідомив, що заява екс-прем'єра України про необґрунтовану емісію гривні є свідомою спробою дестабілізувати фінансову ситуацію в країні.

"Я дозволю собі висловитися дуже різко, оскільки ця людина перейшла всі елементарні межі відповідальності політика. Коли вона відкриває рота, найкраще закрити вуха. По суті, Тимошенко - це непорозуміння української політики, людина, непідготовлена до того, щоб перебувати на високих державних посадах, що цілком випадково там опинилася", - сказав прем'єр.

"Абсолютно ніякої емісії ні Національний банк, ні, зрозуміло, уряд, якому такі функції не належать, не робили", - зазначив прем'єр, додавши, що підтвердженням тому є монетарні показники, показники курсу національної валюти.

"Робити такі заяви - це навмисний крок політика до дестабілізації ситуації в країні, до дестабілізації валютного курсу", - сказав Азаров.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1135 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ